Man sterft nadat hij met zijn jas vast komt te zitten in roltrap

Een Japanse zeventiger is dinsdag overleden nadat hij met zijn jas kwam vast te zitten in de roltrap van een treinstation. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar werd daar doodverklaard.

 

Meer krantenkoppen in België

Rotaryclub Poperinge nodigt Johan Verminnen en Il Sogno uit voor lenteconcert: “Opbrengst gaat naar sociale en humanitaire projecten in de Hoppestad”

Zanger Johan Verminnen en het ensemble Il Sogno staan op zaterdag 4 mei samen op het podium voor een lenteconcert. Rotaryclub Poperinge brengt hen samen in de Sint-Bertinuskerk.
The post Rotaryclub Poperinge nodigt Johan Verminnen en Il Sogno uit voor lenteconcert: “Opbrengst gaat naar sociale en humanitaire projecten in de Hoppestad” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Menen nu ook te ontdekken met een bootje op de Leie

Met de komst van BOOOT werkt Menen verder aan haar imago als toeristische stad. Aan de Leieboorden kunnen bezoekers één van de vier elektrische bootjes huren, om er de streek vanop het water te verkennen.
The post Menen nu ook te ontdekken met een bootje op de Leie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper

Lees meer »

“Dat we de mis opdragen in het Latijn en eeuwenoude tradities in ere houden, trekt mensen aan”: VRT CANVAS kijkt binnen bij ultrakatholieke Antwerpse Pius X-gemeenschap

In de Antwerpse Hemelstraat, middenin de Joodse wijk, is een ultrakatholieke, strenge geloofsgemeenschap gevestigd: Sint-Pius X. Missen worden er opgedragen in het Latijn, vrouwen komen gesluierd naar de mis en de paus excommuniceerde hun oprichter. Voor ‘Op een ander’ op VRT CANVAS bezocht Karine Claassen deze moeilijk toegankelijke leefwereld. Wij namen nu al een kijkje.

Lees meer »

Cafébaas Jurgen (50) herstelt van bijna-fatale aanval en blikt nu terug op seizoen van KVK: “In 1B supporter ik sowieso even fanatiek”

Jurgen Vankeersbilck (50), cafébaas van De Vlaskapel in Kortrijk, overleefde een maand geleden een aanval met een gebroken glas. Deze week kondigde hij nog aan dat hij definitief stopt met het openhouden van het café. Het was een gerenommeerd supporterscafé van de ‘Veekaa’, dus is Jurgen een gekend figuur bij veel fans. Na de bijna-fatale aanval neemt Jurgen even tijd

Lees meer »

“Mijn moederland laat me niet los”: Sam (40) verkoopt Bopa-Gin voor arme bevolking in Sri Lanka

De uit Sri Lanka afkomstige Sijselenaar Sam Bopage, die in 2004 zijn land ontvluchtte na de verwoestende tsunami, verkoopt een zelf samengestelde gin om de arme bevolking in zijn moederland te steunen. “Binnenkort trek ik opnieuw met een groep naar daar om voedselpakketten te verdelen”, zegt Sam, die zich in Sijsele opwerkte tot succesvol zelfstandig loodgieter.
The post “Mijn moederland

Lees meer »

Fans gefrustreerd over dure pakketprijs voor match van Club Brugge in Firenze: “Vluchten naar Italië zijn in deze periode erg duur”

Enkele fans van Club Brugge klagen de dure pakketprijs aan voor de reis naar match Fiorentina-Club Brugge in Firenze in Italië. Sima Tours uit Lichtervelde is vaste partner van Club Brugge en voorziet een vlucht vanuit Oostende, busvervoer ter plekke en een ticket voor een 700-tal euro. “De vluchten naar Italië voor die periode zijn nu eenmaal zo duur. Je

Lees meer »