Venetië zien en vijf euro betalen: “Alsof ik een pretpark binnenstap”

Venetië vraagt sinds donderdag aan dagjestoeristen om op de drukste dagen een toegangskaartje te betalen. “Bizar”, zegt een toerist uit Hongkong, “maar ergens snap ik het ook.”

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Nederland hakt massaal op Joost Klein

Joost Klein, Droom groot! De Nederlandse zanger is geplaatst voor de grote finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag met het nummer ‘Europapa’. Joost wist de harten van Europeaan en mensen van over de hele wereld te veroveren met zijn grappige teksten en hak-intermezzo. NU.nl vroeg aan zijn lezers om te tonen hoe zij losgingen op de pompende beats.

Lees meer »

1 op de 3 dorpszalen dreigt te verdwijnen in provincie Antwerpen: “Belangrijk om te vermijden dat mensen geïsoleerd raken”

Veel dorpszalen dreigen te verdwijnen. Dat blijkt uit een bevraging van de Landelijke Gilden. Zowel in heel Vlaanderen als in de provincie Antwerpen gaat het over één op de drie zalen. “Landelijke dorpen zijn aan het doodbloeden”, zegt woordvoerder Isaak Dieleman. “Dorpszalen zijn de laatste plaatsen waar bewoners elkaar nog kunnen ontmoeten.”

Lees meer »

DUBBELINTERVIEW. Christopher Timmerman en mama Lynn over haar jongdementie: “Wat er ook gebeurt, ik wil niet als ’n plant leven”

Ze willen er voor het eerst en voor het laatst samen over praten: Christopher Timmerman (38) en zijn mama Lynn (56), willen duidelijk maken dat het leven niet voorbij is wanneer je alzheimer hebt. Twee jaar geleden werd jongdementie vastgesteld bij Lynn (56) en dus genieten moeder, zoon en schoondochter Stéphanie Planckaert (35) des te meer van hun momenten samen.

Lees meer »

Enkele dagen na dodelijk voorval met riooldeksel op E42 deed andere chauffeur al aangifte van soortgelijk incident

Vijf jongeren uit Andenne, een stad in de provincie Namen, zijn opgepakt in het kader van het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur vrijdagnacht. De man overleed nadat een riooldeksel vanop een brug op de snelweg gegooid werd op de E42 tussen Andenne en Héron. Enkele dagen voordien vond op diezelfde plaats ook al een soortgelijk incident plaats,

Lees meer »

55.000 toeschouwers voor 46ste Kattenstoet in Ieper: “Warm weer had gevolgen voor het tempo”

Volgens de politie waren er zondag 55.000 toeschouwers in Ieper voor 46ste editie van de Kattenstoet. Het warme weer zorgde wel voor problemen. Niet alleen moesten vijf toeschouwers afgevoerd worden naar het ziekenhuis, de stoet duurde ook meer dan een uur langer dan gepland. “Door de drinkpauze aan de stadsschouwburg waren er soms gaten”, erkent regisseur Bart Cafmeyer, die net

Lees meer »

Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden

Op zondag 26 mei wordt de Leopold-I-Esplanade weer omgetoverd tot een hondenparadijs. Voor alle hondenbaasjes en hun trouwe viervoeters wordt het Kwispelfestival een dag vol beweging en fun, met boeiende gratis demo’s en lezingen.
The post Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weekendje weg en marktbonnen voor winnaars ‘Maand van de Markt’

De Maand van de Markt, waarbij de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Zedelgem de wekelijkse markt in de kijker willen plaatsen, liep in april op het marktpleintje van Sint-Elooi De Leeuw in Zedelgem.
The post Weekendje weg en marktbonnen voor winnaars ‘Maand van de Markt’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bommelding in Antwerpse handelsschool Sint-Lodewijk: leerlingen geëvacueerd, sweeping door politie blijkt negatief

In Antwerpen heeft de sweeping van de Sint-Lodewijkschool na een bommelding niets opgeleverd. Dat zegt de lokale politie. Alle leerlingen en leerkrachten mogen weer naar binnen, al zal dat gezien het uur vooral zijn om spullen op te halen. In totaal werden zowat 350 leerlingen geëvacueerd. De politie kwam massaal ter plaatse, met onder meer de mobiele eenheid en twee

Lees meer »