Disclaimer

Bij Nieuwskoppen.be zijn we er trots op dat we een divers spectrum van nieuws uit verschillende bronnen kunnen presenteren.

Hoewel we ons inzetten voor het leveren van accurate en tijdige informatie, willen we benadrukken dat Nieuwskoppen.be niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie op onze website. Nieuwskoppen.be en haar medewerkers zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade die ontstaat door of gerelateerd is aan het gebruik van deze website of de informatie die erop wordt aangeboden. De dynamiek van het nieuws betekent dat situaties snel kunnen veranderen, en we raden je dan ook aan om altijd de oorspronkelijke bron te raadplegen voor een diepgaander begrip of bevestiging van het nieuws.

We hechten grote waarde aan het respecteren van auteursrechten en de integriteit van de content die we tonen. Daarom beperken we ons tot het weergeven van informatie via de officieel aangeboden RSS-feeds van gerenomeerde nieuwsbronnen. Uitgevers bieden deze dienst gratis aan. Wij lezen deze RSS-feeds uit en zorgen voor een overzichtelijke weergave. Wanneer je een specifiek bericht of artikel aanklikt, kan je een korte samenvatting lezen en wordt je doorgelinkt naar de oorspronkelijke website van de auteur om verder te lezen. Op die manier helpen wij de uitgevers aan meer nieuwsgierige bezoekers.

Wat is RSS?
RSS is het Engelse letterwoord voor Really Simple Syndication of Rich Site Summary. Het is een toepassing van xml en wordt door websites gebruikt om de titel, korte beschrijving, afbeelding URL en link naar artikels beschikbaar te stellen aan geïnteresseerden.

We vertrouwen enkel op legitieme, publiekelijk beschikbare RSS-feeds van gerenommeerde nieuwsorganisaties. Dit stelt ons in staat om je consistent actuele en relevante nieuwsupdates te bieden.

Informatie voor uitgevers
Nieuwskoppen.be is een non-profit initiatief. We maken gebruik van de door uitgevers aangeboden RSS-feeds, en dit voor niet-commerciële doeleinden. Wij bieden een gratis, advertentievrij nieuwsoverzicht afkomstig uit diverse Belgische nieuwsbronnen en linken door naar de volledige nieuwsartikels. Zo helpen we uitgevers aan meer nieuwsgierige bezoekers. Onze service is vergelijkbaar met platformen zoals Google News. We benadrukken dat we geen scraping toepassen of inhoud verzamelen op een ongeautoriseerde manier. De auteursrechten van de getoonde informatie blijven volledig bij de rechthebbenden. Rechthebbenden kunnen eenvoudig een verzoek indienen om een artikelvermelding van onze website te laten verwijderen. Ons doel is om individuele gebruikers gemakkelijk toegang te bieden tot het meest recente nieuws.

Informatie voor fotografen
Alle foto’s op Nieuwskoppen.be worden aangeleverd via de RSS-feeds van nieuwsorganisaties. Deze foto’s worden ingeladen via de URL die meegegeven is in de RSS-feed. De foto’s worden dus rechtstreeks geladen vanaf de server van de uitgever. Wij maken geen kopie. Foto’s worden enkel weergegeven op basis van embedding (hotlinking), er is dus nooit sprake van auteursrechtenschending door Nieuwskoppen.be. Bijgevolg moet je jou altijd wenden tot de uitgever indien je een inbreuk op je auteursrechten vaststelt. Klik daarvoor door naar het volledige nieuwsartikel en neem contact op met de uitgever. Vanaf het moment dat de uitgever de foto verwijderd, kan Nieuwskoppen.be deze ook niet meer weergeven (embedden). De foto is dan automatisch verwijderd van onze website.

Door onze website te bezoeken en te gebruiken, erken je en stem je in met de voorwaarden zoals uiteengezet in deze disclaimer. Wij waarderen je vertrouwen en streven ernaar om je een transparante en betrouwbare nieuwservaring te bieden.

Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Stuur een e-mail naar copyright [at] nieuwskoppen.be