In Nederland komt radicaal-rechts aan de macht: zal Geert Wilders het pad effenen voor Tom Van Grieken?

Nederland krijgt een regering met de radicaal-rechtse PVV als grootste partij. “Een historisch moment”, vindt Geert Wilders, die na zijn monsterzege bij de verkiezingen lang niet zeker was of hij andere partijen zover zou krijgen om met hem in zee te gaan. Hoe is hij daar toch in geslaagd? En kan Tom Van Grieken (VB) zijn tactiek straks ook hier toepassen? Voormalig Europees Parlementslid voor LDD en ‘Belgische Nederlander’ Derk-Jan Eppink analyseert. “Bij jullie zal de vraag gaan leven: ‘Als het in Nederland kan, waarom dan niet in Vlaanderen?’” 

Meer krantenkoppen in België

3 meerderjarige verdachten aangehouden na dood trucker die rioolrooster door voorruit kreeg, 2 minderjarigen onder toezicht jeugdrechter

De 3 meerderjarige verdachten in het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur in de provincie Namen, zijn aangehouden. Dat meldt het parket van Namen. Ze zouden – samen met 2 minderjarigen – een zwaar rioolrooster vastgemaakt hebben aan een riem en van een snelwegbrug gegooid hebben. Het rooster doorboorde de voorruit van een vrachtwagen en raakte de bestuurder.

Lees meer »

“Oekraïne hééft munitie en manschappen tekort, maar dit mocht niet gebeuren”: Russen veroveren negen dorpen op twee dagen

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

Rouwregister voor Brugse ereburgemeester Patrick Moenaert geopend

Vrijdagmorgen werd in het stadhuis van Brugge een rouwregister geopend voor de overleden ereburgemeester Patrick Moenaert (75). “De voormalige burgemeester zal nog lang blijven leven in de herinnering van de Bruggelingen”, zei burgemeester Dirk De fauw, die een uitgebreide boodschap neerschreef in het register.
The post Rouwregister voor Brugse ereburgemeester Patrick Moenaert geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) bij Luk Alloo: “Bart De Wever de meest invloedrijke politicus van de voorbije 30 jaar? Nee, dat is helaas Filip Dewinter”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Volgens Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is zijn partij nog de enige die het Vlaams Belang niet napraat in de hoop stemmen af te snoepen van die partij. “Wij bieden een tegengeluid.” Voor welke politicus hij bewondering heeft? Een verrassende keuze: “Jan

Lees meer »

BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels

Projectontwikkelaar Global Estate Group blaast de Veemarkt in de Koningin Astridlaan in Sint-Michiels nieuw leven in en herdoopt de site tot ‘BULA’. De site wordt omgetoverd in een duurzaam stadsdorp met flats, kantoren, een Albert Hein en een deels overdekte markt.
The post BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel regen op komst, donderdag code geel in heel België

Het wordt een grijze woensdag met veel bewolking en kans op onweer, en vannacht kan er veel regen vallen. Dat meldt het KMI. Morgen geldt zelfs code geel voor zware regenval in het hele land, die indien nog in bepaalde provincies nog opgeschaald wordt tot code oranje.

Lees meer »

Raadkamer beslist over doorverwijzing Tony Coonen en acht anderen

De raadkamer in Hasselt beslist vrijdag welke personen en welke vennootschappen voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen in het grootschalige fraudedossier met de vroegere topman van De Voorzorg Limburg, Tony Coonen (58). Hij wordt verdacht van actieve en passieve omkoping, misbruik van vertrouwen en belangenvermenging. In verschillende media werd hij omschreven als een persoon met geld- en machtshonger.

Lees meer »

Van Lieve tot Lily en Rosy

Met de geboorte van de tweeling Lily en Rosy Van De Maele op 14 maart in AZ Delta, campus Torhout werd een dubbel vrouwelijk viergeslacht gevormd. De trotse stammoeder is Lieve Dekempe (89). Ann De Vos (61) en Florien Gobeyn (37) vervolledigen dit dubbele klavertjevier. (gf)
The post Van Lieve tot Lily en Rosy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Film Rebels voorgesteld in Veurne: De meeste 75 plussers ergeren zich te pletter aan de manier waarop hun generatie behandeld wordt

Donderdagavond stelde az West de film Rebels voor aan het zorgpersoneel van woonzorgcentra en het ziekenhuis. Ook het brede publiek was welkom. Rebels is een film van Ann Peuteman en Brecht Vanhoenacker over hoe 75-plussers zich vaak genegeerd voelen.
The post Film Rebels voorgesteld in Veurne: De meeste 75 plussers ergeren zich te pletter aan de manier waarop hun

Lees meer »

Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie

‘Waregem zont veilig’, onder dat motto wil het stadsbestuur op diverse plekken gratis zonnecrème aanbieden. Afgelopen week werd alvast een SMOT-spot geïnstalleerd op de Zuiderpromenade.
The post Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie

De Spartanen van Dikkebus zijn er net niet in geslaagd om een ticket te veroveren naar tweede provinciale. In de eerste ronde van de eindronde verloren ze na strafschoppen van Daring Ruddervoorde.
The post Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie appeared first on KW.be.

Lees meer »