Cafébaas Jurgen (50) herstelt van bijna-fatale aanval en blikt nu terug op seizoen van KVK: “In 1B supporter ik sowieso even fanatiek”

Jurgen Vankeersbilck (50), cafébaas van De Vlaskapel in Kortrijk, overleefde een maand geleden een aanval met een gebroken glas. Deze week kondigde hij nog aan dat hij definitief stopt met het openhouden van het café. Het was een gerenommeerd supporterscafé van de ‘Veekaa’, dus is Jurgen een gekend figuur bij veel fans. Na de bijna-fatale aanval neemt Jurgen even tijd om zich te buigen over de situatie bij KVK.

Na een twist over wisselgeld werd de eigenaar van café De Vlaskapel vorige maand brutaal aangevallen door drie mannen. Een van hen verwondde hem ernstig met een gebroken bierflesje, waardoor hij vijf dagen lang in coma lag. Hoewel hij nu uit coma is, is de cafébaas nog steeds aan het herstellen van de aanval. De Vlaskapel, een geliefd supporterscafé van KV Kortrijk, bevindt zich op korte afstand van het voetbalstadion. Vooral voor en na de wedstrijden van het team was dit een populaire bestemming, waardoor het goed draaide.

Poging tot moord

De drie verdachten van de aanval zitten momenteel nog steeds in voorlopige hechtenis. Dinsdag stond een man uit Izegem opnieuw voor de raadkamer, nadat hij vorige maand in beroep ging tegen zijn aanhouding. De Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft echter besloten zijn hechtenis te verlengen. De twee andere verdachten, een man uit Tielt en een andere man uit Izegem, zullen op 3 mei opnieuw voor de raadkamer in Kortrijk verschijnen. Allen worden ze beschuldigd van poging tot moord op de cafébaas.

“Ik ga nu naar een psycholoog die me helpt verwerken wat er allemaal is gebeurd”

“Ondanks alles volg ik nog de resultaten van de club, uiteraard. Het is een moeilijke periode. Met mijzelf gaat het niet zo goed. Fysiek ben ik wel aan de betere hand, maar ik word zeer snel moe. Mentaal is het moeilijker. Voorlopig ga ik nog naar een psycholoog die mij helpt met het verwerken van alles wat gebeurd is. Ik zal dus niet meer te vinden zijn achter de tapkast van het café. Ik zie me niet meer in staat om dat te doen. Of ik ooit nog naar het stadion zal komen, sluit ik niet uit. Voorlopig zeker niet, maar in de toekomst misschien wel.”

Wat met KVK?

“Met de club zie ik het dit seizoen niet meer goed komen. Mathematisch is het doek nog niet gevallen, maar ik denk dat het over is. Afgelopen weekend tegen RWDM was de tik te veel. Het enige waar we nog op kunnen hopen, is een mirakel. Concreet moeten we dan alles winnen en moet RWDM het niet alleen laten afweten tegen ons, maar ook tegen Charleroi en Eupen. Eerlijk gezegd zie ik dat niet gebeuren. We mogen ons dus opmaken voor 1B”, zucht Jurgen.

“De club zit bij ons in het hart en dat zal niet veranderen als we zakken”

“In 1B supporter ik sowieso even fanatiek. Ik denk dat dat bij het gros van de supporters ook zo zal zijn. Ongetwijfeld zullen er enkelingen afhaken, maar de spionkop zal er niet stiller op worden. De club zit bij ons in het hart en dat zal niet veranderen als we zakken. Misschien heeft het wel een positief effect. In 1B verwacht ik weer om mee te doen voor de prijzen. De wedstrijden zullen dus aangenamer zijn, wat meer mensen naar het stadion kan lokken. Misschien zal het ook goed zijn dat de derby tegen Waregem terugkomt. Want ik zie ze niet promoveren dit seizoen. Al is het ontegensprekelijk dat 1A meer aandacht geniet dan 1B.”

Dit seizoen kon het voetbal hem niet vaak bekoren. “Het niveau was ondermaats. Meestal beginnen we goed en eindigen we redelijk slecht, maar nu was het omgekeerd. Het is dan ook een onmogelijke taak om van een halve kern een goede ploeg te maken. Voor het seizoen begon, waren er trainingen met veertien man. Dat is niet werkbaar. Het heeft dan ook nog eens een half seizoen geduurd vooraleer we een echte trainer hadden. Hij levert nu wel goed werk, maar het zal niet voldoende zijn vrees ik. De hoop is er door hem zeker wel geweest.”

Mislukte overnames

Verder hebben we simpelweg een tekort aan kwaliteit. Het zal noodzakelijk zijn om volgend jaar de goeie spelers te houden. Zulte Waregem toont dat enkel dat niet zal volstaan. We moeten ook investeren. In 1B zal dat natuurlijk moeilijker zijn dan in 1A. Hopelijk kan het bestuur daar deze keer wel op tijd aan beginnen. Want daar knelde het schoentje vooral dit seizoen. Door de mislukte overnames van vorige zomer kon de ploeg geen deftige kern uitbouwen. Enfin, we kunnen enkel hopen op het beste en zien wat de toekomst dan brengt.” (Jonas De Bosschere)

The post Cafébaas Jurgen (50) herstelt van bijna-fatale aanval en blikt nu terug op seizoen van KVK: “In 1B supporter ik sowieso even fanatiek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hart van ossenhaas op Vlaamse wijze en véél foie gras: koninklijke menu’s geven favoriete maaltijden van de royals prijs

Een culinaire wereldprimeur: dat is de veiling die op 31 mei in Parijs zal plaatsvinden. Een collectie van maar liefst 4.000 keizerlijke, presidentiële en koninklijke menu’s zal onder de hamer gaan, met prijzen tot wel 1.500 euro per stuk. En die menu’s geven volgens ‘Sudinfo’ heel wat geheimen prijs. Van het diner dat onze koning Albert I voorgeschoteld kreeg in

Lees meer »

Leven aan zee is gezonder, toont nieuw onderzoek: “Ons immuunsysteem wordt er beter getraind”

Zeelucht stimuleert het menselijke immuunsysteem. Dat is voor het eerst aangetoond door onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), UGent en UAntwerpen. Ze deden dat op basis van labtests met aerosolen uit opspattend zeewater. Kort gezegd komt het erop neer dat die aerosolen bepaalde bacteriën bevatten die ons immuunsysteem trainen en onderhouden, en dus sterker maken.

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

Premier De Croo verdedigt minister Van der Straeten in dossier kernuitstap: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

In het dossier rond de kernuitstap is "alles in volle transparantie gebeurd". Dat zegt Alexander De Croo (Open VLD) aan Belga. De premier neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en gaat in tegen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Die laatste wil een onderzoekscommissie naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van

Lees meer »

Volkstuintjes in Gentbrugge, waar een Vlaams Belanger en een Turk naast elkaar hun sla planten: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »

Kenners leggen uit waarom Mustii de finale van het Songfestival niet haalde: “De negativiteit is in z’n hoofd gekropen, en nooit meer weggegaan”

Hij deed er alles aan om zich te kwalificeren, maar het Belgische feestje zit erop in Malmö. Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) slaagde er met ‘Before The Party’s Over’ niet de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival te overleven. Maar waar liep het dan precies mis voor onze kandidaat, die aanvankelijk héél hoog startte bij de bookmakers? Wij vroegen het aan

Lees meer »