“Dat we de mis opdragen in het Latijn en eeuwenoude tradities in ere houden, trekt mensen aan”: VRT CANVAS kijkt binnen bij ultrakatholieke Antwerpse Pius X-gemeenschap

In de Antwerpse Hemelstraat, middenin de Joodse wijk, is een ultrakatholieke, strenge geloofsgemeenschap gevestigd: Sint-Pius X. Missen worden er opgedragen in het Latijn, vrouwen komen gesluierd naar de mis en de paus excommuniceerde hun oprichter. Voor ‘Op een ander’ op VRT CANVAS bezocht Karine Claassen deze moeilijk toegankelijke leefwereld. Wij namen nu al een kijkje.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweede editie van A Taste of Design in Aarsele op zondag 26 mei

Na een eerste succesvolle editie in november vorig jaar krijgt ‘A Taste of Design’ een vervolg. Dit keer bundelen vier lokale ondernemers uit de regio Aarsele-Vinkt de krachten. Op zondag 26 mei kan je op Wijndomein Hoogenhove genieten van designoutdoormeubelen, een glaasje schuimwijn, een scheutje olijfolie en een vleugje avontuur.
The post Tweede editie van A Taste of Design

Lees meer »

West-Vlaamse golfsurfers boeken vooruitgang op WK

Surf City El Salvador organiseerde voor de tweede keer ’s werelds belangrijkste surfwedstrijd voor junioren, waar de deelnemers de iconische golven konden trotseren van La Bocana en El Sunzal.
The post West-Vlaamse golfsurfers boeken vooruitgang op WK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Italiaanse fans zijn voorlopig rustig in Brugge

De supporters van de Italiaanse ploeg Fiorentina zijn in Brugge gearriveerd voor de terugwedstrijd in de halve finale van de Conference League tegen Club Brugge. Voorlopig zijn er geen incidenten.
The post Italiaanse fans zijn voorlopig rustig in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koen Wauters gaat donderdag live in gesprek met Alexander De Croo: “Zijn woordvoerder vroeg me om mijn vragen door te sturen. Dat heb ik geweigerd”

Gaat Koen Wauters de politieke toer op? Op Hemelvaartsdag gaat het VTM-gezicht live op Instagram in gesprek met premier Alexander De Croo (Open Vld). De zanger-presentator mag en kan de premier alles vragen en is dat ook van plan. Laat hij zich voor de kar van de politicus spannen en maakt Koen zo voor het eerst zijn politieke voorkeur kenbaar?

Lees meer »

Recordaantal leerlingen schrijft zich in voor Brussels secundair onderwijs: meer dan 600 plaatsen tekort

Een recordaantal leerlingen uit basisscholen heeft zich aangemeld voor het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. 603 leerlingen hebben echter geen plaats gekregen in de A-stroom en in de B-stroom waren er bijna dubbel zoveel inschrijvingen als beschikbare plaatsen. "Paniek is niet nodig", zegt Petrus Van den Cruyce van het Lokaal Onderwijsplatform Brussel. "Er zitten veel dubbele inschrijvingen bij."

Lees meer »

Gezocht! Bouwgrond voor bedrijven: “Als enige provincie door Vlaanderen erkend voor grote nood aan terreinen”

De West-Vlaamse economie kampt met een aanslepende nood aan bedrijventerreinen. “Sinds de provinciale vraagberekening van 2017 zijn we geen stap verder”, zeggen Thomas Buys en Dieter Coussée van Voka West-Vlaanderen. “Het grootste pijnpunt is de regio Brugge waar 143 hectare gerealiseerd moeten worden, maar er al twintig jaar discussie over de geschikte locaties is.”
The post Gezocht! Bouwgrond voor

Lees meer »

“Gemengde competitie is geen voordeel”

Dit weekend staat in Nieuwpoort de Beker van Vlaanderen alle Categorieën voor mannen en vrouwen op de atletiekkalender. Koninklijke Kortrijk Sport Spurs komt uit in eerste landelijke waar het de strijd aangaat voor het behoud.
The post “Gemengde competitie is geen voordeel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Wanneer beginnen Uijtdebroeks en Pogacar aan hun tijdrit? Vind hier de starttijden voor morgen

De renners krijgen morgen een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

Steven Lampo (KFC Varsenare) vertrekt langs de grote poort

De stap naar nationale wordt niet gezet. Ook al eindigde KFC Varsenare A in eerste provinciale op de vierde plaats en had het de eindronde kunnen betwisten. KFC Varsenare B kroonde zich in vierde provinciale dan weer tot kampioen en promoveert. De hele entiteit mag glunderen van trots. T2 Steven Lampo vertrekt langs de grote poort.
The post Steven

Lees meer »