Italiaanse fans zijn voorlopig rustig in Brugge

De supporters van de Italiaanse ploeg Fiorentina zijn in Brugge gearriveerd voor de terugwedstrijd in de halve finale van de Conference League tegen Club Brugge. Voorlopig zijn er geen incidenten.

Er zijn 1500 Toscaanse fans naar Brugge afgezakt voor deze internationale voetbalwedstrijd in het Jan Breydelstadion. Verspreid in kleine groepjes bezoeken de Italianen de historische binnenstad. Volgens Lien Depoorter, woordvoerder van de lokale politie, is alles voorlopig rustig. De politie houdt discreet een oogje in het zeil.

Meeting point

Er is voor de supporters van Fiorentina een meeting point ingericht op de Brugse Markt. “De bedoeling is dat zij om 16.30 uur in groep, geëscorteerd door de politie, naar ‘t Zand trekken. Aan de busparking op ‘t Zand, vlakbij het Concertgebouw, zullen bussen klaar staan om de Italiaanse fans met combiticket naar het Jan Breydelstadion te vervoeren”, aldus Lien Depoorter.

Zonder tickets

Volgens de Brugse burgemeester Dirk De fauw zijn er vanuit Firenze geen signalen gekomen dat er Italiaanse fans zonder ticket naar Brugge afgezakt zijn. Hij heeft in een open brief de Brugse handelaars opgeroepen om waakzaam te zijn en verdachte handelingen meteen te rapporteren aan de politie.

The post Italiaanse fans zijn voorlopig rustig in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge

Zondagmiddag verzamelden motards van de Distinguished Gentleman’s op een zonovergoten Markt in Brugge. Een goede tweehonderd strak in het pak gestoken motorrijders zamelden via sponsoring van hun rit al de mooie som van 8000 euro voor de bestrijding van prostaatkanker en mentaal welzijn van mannen.
The post Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Carlos Struyvelt publiceert vijfde vakantieroman

C. M. M. Dellamonte, pseudoniem van de aangespoelde Oostendenaar Carlos Struyvelt stelde in de stadsbibliotheek zijn vijfde vakantieroman Verliefd op sifnos voor.
The post Carlos Struyvelt publiceert vijfde vakantieroman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandergunst (KSV Diksmuide) is trots én gretig

Na de titel van het A-team deed ook de Diksmuidse B-ploeg nog tot het absolute slot mee voor de promotie. Penalty’s tegen Jong Male beslisten er echter anders over. Toch mogen Robbe Vandergunst en co trots op hun seizoen terugblikken.
The post Vandergunst (KSV Diksmuide) is trots én gretig appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »