Meer details bekend over incident in rusthuis waarbij man dementerende bewoonster (96) aanrandde

De man die vorige week in Gent een woonzorgcentrum binnendrong en een dementerende bewoonster aanrandde, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer woensdag. De man zou eerder die avond ook in een andere kamer gezien zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Zizou Bergs, trotse tennisolympiër: “Mensen zeggen ‘wow’ als ik in Wimbledon tennis. Voor de Spelen klinkt die ‘wooow’ veel langer”

De olympische spirit is op het lijf geschreven van ‘publieksspeler’ Zizou Bergs. De enige Belg in het enkelspel lootte zwaar tegen de Griek Stefanos Tsitsipas, maar Bergs belooft zich zaterdag dubbel te plooien. “Hier op de Spelen voel ik precies nog meer fierheid.” En misschien helpt zijn ‘flashy’ bril à la de jonge Andre Agassi, of is het de “snelle

Lees meer »

Met figuurtraining leer je alle spieren te gebruiken in Oudenburg

Sinds enkele weken geeft Lien De Muynck figuurtraining in sporthal Ter Beke. “Denk maar niet dat het heel intens is, neen, we doen het rustig aan zodat iedereen kan deelnemen. Belangrijk is op die manier je eigen lichaam te leren kennen. Met mogelijkheden en beperkingen”, legt Lien uit.
The post Met figuurtraining leer je alle spieren te gebruiken in

Lees meer »

Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem

Een 30-tal vissers probeerden de titel van Kampioen van Groot-Zwevegem te behalen op het kampioenschap georganiseerd door de Dijkbreukelingen Heestert.
The post Jan De Praetere is beste visser van Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aymeric houdt van feesten in Saint-Tropez, Nicolas van wetenschap: wie zijn de zonen van prins Laurent?

Racen met dure sportwagens en uit de bol gaan op feestjes in Saint-Tropez. Prins Aymeric, de 18-jarige zoon van prins van Laurent (60) en Claire (50), toont het allemaal op sociale media. Hij is de enige die de wereld een inkijk geeft in zijn privéleven, want zijn tweelingbroer Nicolas (18) houdt zijn bezigheden liever verborgen. Meteen een tekenend voorbeeld van

Lees meer »

Urban hunt: stadswandeling met een twist

Mag je stadsverkenning wat meer pit hebben? Dan is Urban Hunt, een uniek spel om een stad op een toffe manier te leren kennen, misschien wel wat je zoekt.
The post Urban hunt: stadswandeling met een twist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak”

Een verrassing van formaat. De Belgian Young Yellow Tigers met Janne Deleu hebben in het damesvolleybal bij de U18 een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap dat in Roemenië (Blaj) en Griekenland (Heraklion) werd gespeeld.
The post Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak” appeared first

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Buffalo-ploegvoorstelling zit erop, Trefpunt kijkt uit naar Absynthe Minded

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. De Buffalo-ploeg enthousiast ontvangen door de fans. Ondertussen kijkt het Trefpunt uit naar Absynthe Minded. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium van het

Lees meer »