Waarom ook buurland Egypte meer en meer zijn geduld verliest met Israël

De Israëlische premier Netanyahu rekent op de “gematigde Arabische landen” om de factuur van de verwoestingen in Gaza te betalen en “stabiliteit en vrede” te brengen. Maar die landen haken een na een gefrustreerd af, zelfs het grote buurland Egypte.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe driedaagse onder scoutsvrienden eindigde in nachtmerrie: “Niet de eerste keer dat hier iemand verdrinkt”

De 25-jarige Daan uit Leuven verdronk gisteren in het meer van Vielsalm, in de provincie Luxemburg, toen hij daar na een feestje naar huis wilde keren. “Ik weet niet of ze veel of weinig gedronken hadden, maar dan is dat water dubbel zo gevaarlijk”, vertelt boer Erwin die zijn kampterrein aan de scouts verhuurde. Reconstructie van wat een plezierige driedaagse

Lees meer »

QR-codes, metershoge hekken en veel chaos: niet alle Parijzenaars even blij met Olympische Spelen

Veel Parijzenaren zijn niet te spreken over de overlast die de Olympische Spelen in hun thuisstad veroorzaken. Metrostations zijn gesloten, buslijnen zijn onderbroken en de straten rondom de Seine – afgesloten met hoge hekken – zijn enkel via een QR-code toegankelijk. Restaurants in deze zogenoemde grijze en rode zones blijven leeg. "De inwoners van Parijs vertrekken, de toeristen blijven over."

Lees meer »

President Biden in eerste toespraak nadat hij uit race stapte: “Persoonlijke ambitie kan redden van onze democratie niet in de weg staan”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

Vermandere door de anderen’ met o.a. zoon Augustijn, Maaike Cafmeyer en Eva De Roovere – Jan De Smet zorgt voor muzikale throwback naar eerste editie van 1975 –

Festival Dranouter kondigt een eerbetoon ‘Vermandere door de anderen’ aan als vervanging van Willem Vermandere. De bekende West-Vlaming stond op het programma en beloofde een van de hoogtepunten te worden op de 50ste editie van het festival. Maar op 5 juli kondigde Vermandere aan dat hij op 84-jarige leeftijd stopt met optreden. Nu zullen verschillende artiesten, zoals zijn zoon Augustijn

Lees meer »

KIJK – Lading van vuilniswagen vat vuur in Moerkerke

In Moerkerke bij Damme vatte woensdagmiddag de lading van een vuilniswagen vuur. De chauffeur merkte de vlammen in zijn achteruitkijkspiegel op en kon het voertuig op een parking plaatsen.
The post KIJK – Lading van vuilniswagen vat vuur in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Evelyne Van Audenhove uit Bredene op provinciale CD&V-lijst

Nadat ze eerder haar kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendmaakte, mag Evelyne Van Audenhove (35) zich nu ook opmaken voor de provinciale kieslijst van CD&V in West-Vlaanderen. In Bredene komt ze op voor de lokale lijst Team Bredene.
The post Evelyne Van Audenhove uit Bredene op provinciale CD&V-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Urban hunt: stadswandeling met een twist

Mag je stadsverkenning wat meer pit hebben? Dan is Urban Hunt, een uniek spel om een stad op een toffe manier te leren kennen, misschien wel wat je zoekt.
The post Urban hunt: stadswandeling met een twist appeared first on KW.be.

Lees meer »