Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge

Zondagmiddag verzamelden motards van de Distinguished Gentleman’s op een zonovergoten Markt in Brugge. Een goede tweehonderd strak in het pak gestoken motorrijders zamelden via sponsoring van hun rit al de mooie som van 8000 euro voor de bestrijding van prostaatkanker en mentaal welzijn van mannen.

Voor het achtste jaar op rij is Montanus, de speciaalzaak in motortoebehoren met bijhorend eetcafé in Sint-Kruis bij Brugge, de lokale organisator van de Distinguished Gentleman’s Ride. Voor het eerst is dat met Montanus-oprichter Andy Geeroms (42) aan het roer maar wel met Shauni Debusschere (30) en Mike Puyppe (32), het echtpaar dat de uitbating van Montanus eerder dit jaar van Andy overnam. De Distinguished Gentleman’s Ride is wereldwijd actief motorevenement voor het goede doel dat voor het eerst plaats in de Australische stad Sydney in 2012. Doorheen de jaren heeft het evenement wereldwijd al meer dan 40 miljoen euro opgebracht voor onderzoek naar de gezondheid van mannen, waaronder rond prostaatkanker.

Stereotypes doorbreken

De lokale editie ging zondag omstreeks 11 uur van start bij Hermanus, op de hoek van de Maalse Steenweg en de Vossensteert. Van daaruit ging het naar de Markt in Brugge waar heel wat geïnteresseerden de kans kregen om de motoren te bewonderen. “We willen de stereotypes doorbreken en aantonen dat motards heel deftig kunnen zijn en samen kunnen rijden om een goed doel te steunen”, liet Mike Puyppe verstaan. Vandaar ook dat alle motards zo mooi en stijlvol uitgedost zijn, dat is echt typerend voor dit initiatief.” Van op de Markt ging de rit verder doorheen het Brugse ommeland om dan terug samen te komen aan Montanus.

“Er nemen zo’n tweehonderd motorrijders deel. En we hebben nu al 8000 euro ingezameld via de sponsoring van de ritten”, zegt mede-organisator Shauni Debusschere. “Later deze namiddag organiseren we ook nog een tombola. Ook de opbrengst daarvan gaat naar het goede doel. Dat goede doel is ‘november’, een organisatie die onderzoek naar prostaatkanker en het mentaal welzijn van mannen.

(PDV)

The post Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wat is de meerwaarde voor onze stad?”: Diksmuids stadsbestuur stelt zich vragen bij fusieproject tussen KV Oostende en KSV Diksmuide

Stad Oostende en KSV Diksmuide hebben een intentieovereenkomst afgesloten als officieel startpunt voor de verdere uitwerking van de samenwerking, die intussen is omgedoopt tot KVDO. Stad Diksmuide heeft echter wel enkele bezorgdheden rond het fusieproject.
The post “Wat is de meerwaarde voor onze stad?”: Diksmuids stadsbestuur stelt zich vragen bij fusieproject tussen KV Oostende en KSV Diksmuide appeared first

Lees meer »

“Rampscenario’s oefenen is nodig”: Brandoefening in Oostendse Sky Towers

Zaterdagmorgen woedde een hevige brand op de 13de en de 24ste verdieping van de Sky Towers in Oostende. Heel wat brandweermannen, politie, ambulanciers, het MUG-team en de stad Oostende werden op de been gebracht om het vuur onder controle te krijgen en de hulpdiensten te coördineren. Gelukkig ging het maar om een oefening.
The post “Rampscenario’s oefenen is nodig”:

Lees meer »

Olesia (16) keert na twee jaar België terug naar Oekraïne: “Ik zal moeten wennen aan een leven met bommen”

De ene bouwt aan een toekomst in België, de ander droomt van een leven in Oekraïne. Terwijl de oorlog zich voortsleept, vragen veel gevluchte Oekraïners zich af waar ze eigenlijk thuis horen, en de antwoorden lopen dwars door gezinnen heen. Zoals bij Anna (39) en dochter Olesia (16), vroeger uit Kryvyi Rih, nu uit Dendermonde. Anna doet alles om er

Lees meer »

Later is ik groot ben…

Onze fotograaf ging langs in de klas van juf Sofie Vandenaweele van het derde kleuter van VBS De Akker en vroeg wat de kinderen later willen worden.
The post Later is ik groot ben… appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het stopt niet bij een chip in een bal: waarom het voetbal en de refs alleen maar méér zullen steunen op technologie

Dit artikel komt met een waarschuwingslabel: niet geschikt voor nostalgische lezers. Een chip in de bal die hands vaststelt, zoals Rode Duivel Loïs Openda overkwam, is nog maar het begin van een technologische golf die het voetbal overspoelt. Artificiële intelligentie en zelfs skeletanalyses kloppen aan de deur van de VAR. In de naam van professionalisme – en als munitie in

Lees meer »

Bouchez (MR): “Als Open Vld gekozen had voor koers van Egbert Lachaert, waren zij vandaag derde partij van Vlaanderen”

De grootste partij in Wallonië, dat is sinds 9 juni de MR van Georges-Louis Bouchez. De partijvoorzitter van de Franstalige liberalen schoof aan in de studio van VTM NIEUWS, waar hij optimistisch keek naar de regeringsonderhandelingen: “Ik denk dat we veel raakvlakken hebben op gebied van migratie, economie en veiligheid”, zei hij over N-VA, dat nu het initiatief mag nemen

Lees meer »

700 bakken, 16.800 flesjes en 1 dildo verrassen Thimen (25) en Frauke (24) na huwelijk: “Dit is wel een erg groot cadeau”

Meer dan dertig vrienden zetten de grote middelen in om de woning van Thimen Rogiers en Frauke Struelens te ommuren met 700 bierbakken in het West-Vlaamse Koekelare. In de tuin vonden ze 16.800 flesjes en aan de verlichtingspaal voor hun huis hing een dildo te bengelen. “We moesten eerst opruimen voor we naar binnen konden”, lacht het koppel dat maandag

Lees meer »

“Historisch akkoord”: Rassemblement national en Les Républicains stellen “gemeenschappelijke kandidaat” voor in 70 Franse kiesdistricten

Het extreemrechtse Rassemblement national en het centrumrechtse Les Républicains zullen bij de Franse parlementsverkiezingen van 30 juni in 70 kiesdistricten een “gemeenschappelijke kandidaat” voorstellen. Dat heeft RN-voorzitter Jordan Bardella laten weten. Hij sprak over een “historisch akkoord” tussen de twee partijen.

Lees meer »

Zondag 23 juni wordt het heraangelegde Historisch Hart feestelijk geopend

Terwijl Group Monument nog de laatste hand legt aan de heropgebouwde weermuur van het oudste gedeelte van onze stad, kijken we al uit naar het eindresultaat. De heraanleg van het Historisch Hart zal voor een mooie verbinding zorgen tussen het winkelwandelgebied, de verlaagde Leieboorden en de Grote Markt. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 23 juni.
The post

Lees meer »