Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge

Zondagmiddag verzamelden motards van de Distinguished Gentleman’s op een zonovergoten Markt in Brugge. Een goede tweehonderd strak in het pak gestoken motorrijders zamelden via sponsoring van hun rit al de mooie som van 8000 euro voor de bestrijding van prostaatkanker en mentaal welzijn van mannen.

Voor het achtste jaar op rij is Montanus, de speciaalzaak in motortoebehoren met bijhorend eetcafé in Sint-Kruis bij Brugge, de lokale organisator van de Distinguished Gentleman’s Ride. Voor het eerst is dat met Montanus-oprichter Andy Geeroms (42) aan het roer maar wel met Shauni Debusschere (30) en Mike Puyppe (32), het echtpaar dat de uitbating van Montanus eerder dit jaar van Andy overnam. De Distinguished Gentleman’s Ride is wereldwijd actief motorevenement voor het goede doel dat voor het eerst plaats in de Australische stad Sydney in 2012. Doorheen de jaren heeft het evenement wereldwijd al meer dan 40 miljoen euro opgebracht voor onderzoek naar de gezondheid van mannen, waaronder rond prostaatkanker.

Stereotypes doorbreken

De lokale editie ging zondag omstreeks 11 uur van start bij Hermanus, op de hoek van de Maalse Steenweg en de Vossensteert. Van daaruit ging het naar de Markt in Brugge waar heel wat geïnteresseerden de kans kregen om de motoren te bewonderen. “We willen de stereotypes doorbreken en aantonen dat motards heel deftig kunnen zijn en samen kunnen rijden om een goed doel te steunen”, liet Mike Puyppe verstaan. Vandaar ook dat alle motards zo mooi en stijlvol uitgedost zijn, dat is echt typerend voor dit initiatief.” Van op de Markt ging de rit verder doorheen het Brugse ommeland om dan terug samen te komen aan Montanus.

“Er nemen zo’n tweehonderd motorrijders deel. En we hebben nu al 8000 euro ingezameld via de sponsoring van de ritten”, zegt mede-organisator Shauni Debusschere. “Later deze namiddag organiseren we ook nog een tombola. Ook de opbrengst daarvan gaat naar het goede doel. Dat goede doel is ‘november’, een organisatie die onderzoek naar prostaatkanker en het mentaal welzijn van mannen.

(PDV)

The post Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »

Jan Peumans wordt lijstduwer voor N-VA in Riemst, Dirk Jacobs is lijsttrekker

Jan Peumans wordt de lijstduwer voor N-VA in Riemst bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het nieuws wordt bevestigd aan VRT NWS. Vanop dezelfde plek haalde hij bij de Vlaamse verkiezingen op 9 juni 22.000 persoonlijke voorkeurstemmen en raakte hij verkozen. Peumans zetelt momenteel in de gemeenteraad in Riemst. De lokale arm van

Lees meer »

KIJK. Kat Kerkhofs draait broeierige set in volle Rave Cave op Tomorrowland

Het is ook vandaag warm op Tomorrowland, en dat hebben de fans van Kat Kerkhofs (35) geweten. De presentatrice mocht – na twee eerdere passages in De Schorre – opnieuw het beste van zichzelf geven in de Rave Cave, zowat het kleinste podium op het terrein. Heel wat feestvierders moesten de set van Kat noodgedwongen buiten volgen. “Maar dat hebben

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

Na nóg een zomerstorm: wanneer is er beterschap op komst? David Dehenauw kijkt in de weerkaarten en heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

Dag na brand in Oostende worden via gat in muur 500 wietplanten ontdekt bij de buren: “En dat met kinderen in het gebouw”

Opvallend nieuws uit de Kaaistraat in Oostende, een dag na de brand in een flatgebouw waarbij een man (35) naar veiligere oorden moest springen. In het aangrenzende gebouw werd via een gat in de muur een wietplantage aangetroffen. Alles wijst erop dat het eerder een toevallige ontdekking was. Een 21-jarige man werd opgepakt. “En zeggen dat er kinderen in die

Lees meer »

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot de Belgische olympiërs. De sporters mogen altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken” appeared first on KW.be.

Lees meer »