Perikelen met roltrap in station Harelbeke blijven duren

De roltrap naar het perron van spoor 2 richting Kortrijk in station Harelbeke is al sinds enkele maanden stuk. Burgemeester Alain Top signaleerde dat begin augustus aan de bewuste diensten van NMBS en kreeg antwoord: “Deze roltrap naar spoor 2 is onherstelbaar stuk”, luidt het.

“Soms zijn de roltrappen buiten dienst in het station van Harelbeke, maar na een paar dagen worden/werden die dan wel terug in orde gezet. Nu is het zo dat de roltrap van perron 2 al maanden stilligt. Eerst meldde ik dit via sociale media naar de NMBS en Infrabel en kreeg ik vroeger steeds een snel antwoord. Maar nu kreeg ik geen antwoord en moest ik binnen de NMBS op zoek naar het juiste contact”, vertelt burgemeester Alain Top (Vooruit).

Definitief stuk

“Intussen kreeg ik toch antwoord dat het eerst zou bekeken worden, maar iets later kwam het antwoord dat de roltrap definitief stuk zou zijn. Enig idee wanneer er toch een herstel of vernieuwing komt, kreeg ik niet.”

Volgens Alain Top zijn dit nog steeds de roltrappen die er begin de jaren ’80 werden geplaatst. “Je zou eigenlijk toch aannemen dat men na zoveel tijd toch aan vervanging denkt? Zeker als die roltrappen ook weer en wind moeten verdragen. In Harelbeke hebben we dus verhoogde perrons maar geen werkende roltrappen, in Waregem net het omgekeerde. Ikzelf blijf met mijn college van Waregem Kurt (Vanryckeghem (CD&V)) aandringen om de stations voor de reizigers toch goed bereikbaar en comfortabel te houden. Dit is dus nog steeds niet het geval.”

The post Perikelen met roltrap in station Harelbeke blijven duren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Banken weigeren over de brug te komen na online fraude, zelfs niet als ombudsdienst zich ermee bemoeit: “Wees altijd achterdochtig”

Wie als slachtoffer van online fraude geen gehoor krijgt bij z’n bank, kan de hulp inroepen van Ombudsfin, de ombudsdienst voor financiële diensten. Maar zelfs als die vindt dat een slachtoffer compensatie verdient, betaalt de bank dat maar in één op de drie gevallen uit. Wat is de reden voor die terughoudendheid? En welke steken laten de banken zélf vallen

Lees meer »

80 hondenbaasjes speeddaten met hun viervoeters in Vilvoorde

In Vilvoorde hebben single hondenbaasjes elkaar ontmoet tijdens een speeddate, samen met hun viervoeters. De bedoeling is dat de hondenliefhebbers meteen weten of er ook een klik is tussen de honden. "En je hebt meteen iets gemeenschappelijk om over te praten, dat is heel fijn", zegt deelnemer Stientje. Tussen sommige deelnemers sloeg de vonk al over.

Lees meer »

Dorp Andenne in shock nadat vijf lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »