LIVEBLOG. Club ontsnapt: Kouamé knalt tegen de lat, we gaan voorlopig naar verlengingen

Club Brugge speelt tegen Fiorentina om een plek in de finale van de Conference League. Kan blauw-zwart de kleine achterstand uit de heenmatch goedmaken in het eigen Jan Breydel? Volg de match op de voet in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Van onze wieg tot ons graf: zijn we tevreden over de zorg?

Van onze wieg over ons ziekbed tot ons graf. Op momenten dat we zorg nodig hebben, verwachten we een waterdichte regeling van de overheid. Maar die laat het geregeld afweten. De huidige Vlaamse regering worstelt zowel met de opvang van baby’s als met de zorg voor ouderen. De federale met een half miljoen langdurig zieken.

Lees meer »

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren op 1 en 2 juni het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge. De deelnemers moeten dan individueel of in groep zo snel mogelijk een uitdagend hindernissenparcours van 50 meter afleggen op het water. Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis zal het startschot van het evenement geven. “Met dit plezant Belgisch kampioenschap, op een

Lees meer »

Kris en Thijs zijn Laureaat van de Arbeid

Kris Huysentruyt en Thijs Vermeersch werden in de bloemen gezet als Laureaat van de Arbeid. Burgemeester Ingrid Vandepitte mocht namens de bevoegde commissie de medailles opspelden. Kris Huysentruyt ontving de gouden medaille en werd voorgedragen door de politie en Civiele Veiligheidsdiensten, terwijl Thijs Vermeersch de bronzen medaille mocht ontvangen en voorgedragen werd door de sierteelt-
The post Kris en

Lees meer »

Zusters van de karmel bidden om goed weer tijdens Heilig Bloedprocessie

Zondag 26 mei vindt in Voormezele de 72ste editie van de Heilig Bloedprocessie plaats. De processie draait rond het relikwie dat prior Isaac in Rome kreeg van de paus en in 1152 schonk aan de abdij van Voormezele, waar het eeuwenlang bewaard en vereerd werd.
The post Zusters van de karmel bidden om goed weer tijdens Heilig Bloedprocessie appeared

Lees meer »

Nooit eerder gehoorde tapes onthullen hoe iconische filmster Elizabeth Taylor wegliep van echtgenoot: “Ik was zo bang”

In de aankomende HBO-documentaire ‘Elizabeth Taylor: The Lost Tapes’ worden nooit eerder gehoorde bekentenissen van de legendarische actrice onthuld aan het publiek. De documentaire ging deze week in première op het Filmfestival van Cannes en bevat persoonlijke beelden en video’s van de actrice, evenals 70 uur aan ontdekte audiogesprekken. Vooral haar uitspraken over ex-echtgenoot Eddie Fisher zijn schokkend.

Lees meer »

Dikke Banden Koers voor wielertalent in spe in Moorsele: “Wie weet wint de nieuwe Remco of Lotte er zijn of haar eerste wedstrijd”

Op Pinkstermaandag zullen kinderen van 3 jaar tot 12 jaar het in Moorsele tegen elkaar opnemen in een ‘Dikke Banden Koers’. Deze wielerwedstrijd op kindermaat is een initiatief van Cyclocross Gullegem en Feestcomité De Barakken. Zien we ontluikende talenten die in het spoor van Remco en Lotte op weg zijn naar eeuwige wielerroem?
The post Dikke Banden Koers voor

Lees meer »

Energieregulator CREG: ruim 1,2 miljoen Belgen betalen 1.000 euro per jaar te veel voor energie en gas

Meer dan 1,2 miljoen gezinnen betalen tot 1.000 euro per jaar te veel voor elektriciteit en gas. Dat zegt de federale energieregulator CREG, die zijn internettoepassing vernieuwde waarmee consumenten kunnen nagaan of ze te veel betalen. De energieleveranciers zijn echter niet opgezet met deze boodschap. “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”, klinkt het.

Lees meer »

Flakkadoodrijder (32) bekent brandstichting in woning van eigen broer

De 32-jarige man uit Houthulst, die sinds vorige week in de cel zit op verdenking van brandstichting in het huis van zijn eigen broer, heeft de feiten bekend. Dat bevestigt zijn advocaat, Mathieu Langerock. Volgens onze informatie was de man op het moment van de feiten onder invloed, hoewel het niet duidelijk is van wat.

Lees meer »

KIJK. Rouwende chimpansee houdt dode baby al drie maanden bij zich

Een Chimpansee in een Spaanse dierentuin houdt haar dode baby al drie maanden bij zich. De rouwende moeder kan geen afscheid nemen van het kleintje, maar dat is niet ongewoon zegt de directeur van de dierentuin. “Ze moeten eraan wennen dat ze een jong verloren zijn. Ze hebben tijd nodig om het verlies te verwerken.” De dierentuin in Valencia beseft

Lees meer »