LIVEBLOG ATALANTA-JUVENTUS. De Ketelaere schiet beste kans over, Juve leidt na goal Vlahovic

Vanavond speelt Atalanta de bekerfinale tegen Juventus. Voor Charles De Ketelaere is het de eerste kans op een trofee met de ploeg uit Bergamo, dat ook nog in de finale staat van de Europa League. Voor Juventus is het enige mogelijkheid voor een prijs dit seizoen. Kan De Ketelaere weer zijn duivels ontbinden? Volg het hier op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

De grote bazen van Colruyt, 1 jaar na vertrek van roerganger Jef: “Er zijn klanten die nu op zondag naar de concurrentie gaan. We sluiten niet uit dat we daarin volgen”

Een jaar nadat hij als eerste niet-Colruyt de leiding over de grootste supermarkt van het land overnam, spreekt CEO Stefan Goethaert (56) voor het eerst. Blijft Colruyt de laagste prijs garanderen? Gaan de winkels binnenkort ook op zondag open? En waarom is het hier zoveel duurder dan in het buitenland?

Lees meer »

Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’

Met het label ‘Sportbedrijf’ wil Sport Vlaanderen alle bedrijven stimuleren om hun medewerkers aan te zetten tot sporten en bewegen. Ook Stad Kortrijk mag – al voor de tweede keer – het label in ontvangst nemen.
The post Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrije basisschool Sint-Paulus in Kortrijk maakt kans op belangrijke internationale milieuprijs

De vrije basisschool Sint-Paulus in Kortrijk maakt kans op een belangrijke internationale milieuprijs. Sint-Paulus staat in de top 10 van scholen van over de hele wereld die zich inzetten om klimaatvriendelijker te zijn. De school bouwde bijvoorbeeld de hele speelplaats om tot een groene omgeving en startte ook verschillende milieuvriendelijke projecten. In november kennen we de winnaar.

Lees meer »

Rond 20 uur daalde er een stilte neer over al wie dan al uren zocht naar leven tussen de brokstukken: Houda (10) was dood

Soms zijn er momenten waarop hoop verbrijzelt, en net als gebroken baksteen en vermolmd hout tot stof verpulvert. Om iets voor acht uur gisteravond was er zo’n moment. Ergens tussen het puin verscheen een lichaampje. Houda. Het meisje van tien dat met haar moeder Mina nog niet zo lang geleden naar België was verhuisd. Het kind met het syndroom van

Lees meer »

LIVE. Vierde dodelijke slachtoffer geborgen, identiteit nog niet bekend

Bijna veertien uur na de explosie in Hoboken is een derde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Op dit moment wordt nog gezocht naar twee vermisten. Er vielen bij de ontploffing ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Volg hier alles

Lees meer »

India beleeft langste hittegolf ooit

India kreunt momenteel onder de langste hittegolf die ooit in het land werd gemeten. Dat heeft Mrutyunjay Mohapatra, de directeur van de Indiase meteorologische dienst, maandag bekendgemaakt.

Lees meer »

Twee miljoen mensen klimmen heuvel op voor hadj

De hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka, loopt stilaan ten einde. Zaterdag hebben talloze gelovigen zich verzameld in Arafat, waar de profeet Mohammed zijn laatste preek zou hebben gegeven. Daar werd onder meer gebeden voor de Palestijnen in de door oorlog geteisterde Gazastrook.

Lees meer »

León plant zonnebloemwei voor zijn geliefde oma

Voor León was woensdag 12 juni een speciale dag: dan kwam hij met zijn familie samen om zijn geliefde oma te herdenken. Het was zijn droom om een gazon vol zonnebloemen te planten ter ere van haar. De stad maakte zijn wens waar door een zonnebloemweide van 2.000 m² te planten aan de site van het oude zwembad.
The

Lees meer »

Emmanuel Nkunduwimye krijgt 25 jaar cel voor oorlogsmisdaden en genocide

Het Brusselse hof van assisen heeft Emmanuel Nkunduwimye maandagavond veroordeeld tot 25 jaar cel wegens oorlogsmisdaden en genocide. De 65-jarige Belgisch-Rwandese man werd schuldig bevonden aan een onbekend aantal moorden, verkrachting en poging tot moord in een wooncomplex in de Rwandese hoofdstad Kigali, waar hij een garage had op het moment van de genocide tegen Tutsi’s tussen april en juli

Lees meer »