Bejaardenprotest in Nederland om verboden bingo: senioren roepen nu ‘geranium!’

Bingo is verboden in de Nederlandse gemeente Soest. Dus roepen fanatieke bingoliefhebbers nu ‘geranium!’ bij een volle kaart in ontmoetingscentrum De Klarinet. Want vrijwilligers zijn vastbesloten: de maandelijkse bingomiddag voor senioren móet doorgaan. “Voor sommigen is dit misschien wel het enige uitje in de maand.” 

Meer krantenkoppen in België

Stad Oostende koopt nieuwe elektrische rolstoelfiets aan

Omdat mobiliteit een basisvoorwaarde is om volwaardig mee te kunnen in de maatschappij, stelt Stad Oostende rolstoelfietsen, tandems en rolstoelen ter beschikking aan mensen met een beperking. Het bestaande aanbod werd aangevuld met een nieuwe elektrische rolstoelfiets. Die kunnen gratis ontleend worden in het Fietspunt onder het Station van Oostende.
The post Stad Oostende koopt nieuwe elektrische rolstoelfiets aan

Lees meer »

“Wat een leg is dit?”: Luke Littler lacht met drie missers van Michael Van Gerwen en jut publiek op

Wereldkampioen Luke Humphries (PDC-1) heeft in het Engelse Leeds de vijftiende nacht in de Premier League darts gewonnen. In de finale nam de 29-jarige Engelsman met het kleinste verschil, 6-5, de maat van de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-3), die eveneens zeker is van een plaats in de play-offs. Maar het opvallendste moment van de avond speelde zich ongetwijfeld af

Lees meer »

Gemeenten luisteren naar bewoners De Vijfwegen en nemen verschillende veiligheidsmaatregelen

Zowel de gemeente Moorslede als de gemeente Wervik investeren elk in de veiligheid op het gehucht De Vijfwegen. Daar luidden de bewoners de alarmbel nadat er in de bocht op het kruispunt van de Geluwestraat met de Oude Ieperstraat verschillende ongevallen gebeurden de alarmbel. “De vangrail is zelf nog iets langer dan voordien.”
The post Gemeenten luisteren naar bewoners

Lees meer »

“KVK redt zich wel en dan oogt de toekomst in 1A mooier”: Ex-ceo Matthias Leterme hoopvol over situatie KV Kortrijk

Wat zou Matthias Leterme denken van dat gedenkwaardige seizoen van KV Kortrijk, zo lang een vogel voor de kat maar plots op nog maar drie stappen van de redding? Blijkt dat de ex-ceo van KVK danig positief denkt. “Charleroi wordt moeilijk maar niet onoverkomelijk en het verschil met Lommel en Deinze is groot, ik geloof echt wel dat ze zich

Lees meer »

Na wekenlang protest: Georgisch parlement keurt controversiële “Russische wet” goed

De Georgische regering heeft de wet die buitenlandse invloed moet tegengaan goedgekeurd. De wet houdt in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland krijgen zich moeten laten registreren als ‘agenten’ die door het buitenland worden beïnvloed. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het

Lees meer »

In deze Limburgse gemeente haalde Vlaams Belang in 2019 de meeste stemmen. Niemand weet waarom. Of toch wel?

Waar heeft Vlaams Belang bij de laatste federale verkiezingen in Limburg het hoogst gescoord? Niet in een mijngemeente, niet in een centrumstad, wel in…. Ham, waar maar liefst 26 procent voor de extreemrechtse partij koos. Het lijkt een mysterie, Vlaams Belang valt er lokaal niet meteen op, er is niet meteen een andere uitleg voor dat cijfer. Of toch wel?

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Leuven op voorsprong! Russo kopt hoekschop na vijf minuten spelen voorbij Roef

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Kamiel Van Hyfte neemt afscheid als bestuurslid van HOO Oedelem: “Ik zal nog even veel tijd spenderen aan de club”

Ter gelegenheid van de laatste thuiswedstrijd van het kampioenschap, thuis tegen VV Westkapelle, werd een afscheidsfeest georganiseerd voor icoon Kamiel Van Hyfte. De inmiddels 86-jarige door iedereen geliefde figuur mocht de aftrap geven en werd vereeuwigd samen met zijn spelers.
The post Kamiel Van Hyfte neemt afscheid als bestuurslid van HOO Oedelem: “Ik zal nog even veel tijd spenderen

Lees meer »