LIVEBLOG ROMANDIË. McNulty met beste tijd, wat doen Nys en Ilan Van Wilder in lastige tijdrit?

De eerste renners zijn al van het startpodium gerold in deze derde rit in de Ronde van Romandië voor een individuele tijdrit van 15,51 kilometer. Kan Thibau Nys, na zijn overwinning gisteren, zijn leiderstrui verdedigen? En wat presteert Ilan Van Wilder die op 25 seconden staat van Nys? 

Meer krantenkoppen in België

Kattenstoet brengt tienduizenden mensen op de been in Ieper

In Ieper zijn zondagmiddag tienduizenden mensen gaan kijken naar de Kattenstoet. Het was voor het eerst in 6 jaar dat die nog eens passeerde, want door corona ging de vorige editie niet door. Bij de Kattenstoet draait alles – de naam zegt het zelf – om katten. Ze verwijzen naar het vroegere gebruik van katten in Ieper om het laken

Lees meer »

“Dit moment is niet toevallig”: Roger Housen legt uit waarom Poetin zijn defensieminister heeft ontslagen en wat de gevolgen zijn voor de oorlog

Russisch president Vladimir Poetin heeft na 12 jaar en in volle oorlogstijd zijn minister van Defensie aan de kant geschoven. Waarom moet Poetins vertrouweling Sergej Sjojgoe nu plaats maken? En wat betekent deze machtswissel voor Rusland en de oorlog in Oekraïne? Oud-kolonel Roger Housen beantwoordt jouw zeven meest prangende vragen.

Lees meer »

Amnesty: Chinese studenten in het buitenland leven in angst voor intimidatie, pesterijen en surveillance door Peking

Studenten uit China en Hongkong die in het buitenland studeren, leven in angst voor intimidatie, pesterijen en surveillance door de Chinese overheid. Dat zegt Amnesty International in een nieuw rapport over de “transnationale repressie door Peking in de buitenlandse universiteiten”. Ook de in China achtergebleven familieleden van de studenten zijn een doelwit.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Oostende?

Ben jij een echte ‘Ostendenoare’? Heb je ook zo genoten van het laatste album van Arno? Ben je een vaste klant op de Paulusfeesten? Ken je de werken van The Crystal Ship of weet je wanneer ‘‘t Veegee’ en ‘den As’ fuseerden? Waag dan je kans in deze Oostendse gemeentequiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »

Slachtoffer van Nick Bril spreekt voor het eerst met politie: “Het was een leuk feestje. Meer herinner ik me eigenlijk niet meer”

Joe Claridge (37), de hulpkok die in januari werd overreden door sterrenchef Nick Bril (37), is verhoord door de politie. Nadat hij weken in coma lag en lange tijd amper kon spreken. Hij herinnert zich niets meer van het ongeval – dat hem zijn beide benen kostte. “Het restaurant zou enkele dagen sluiten, dus we dronken de restjes op. Ik

Lees meer »