LIVEBLOG ROMANDIË. Hoe brengen leider Nys en Van Wilder het ervan af in individuele tijdrit?

De derde rit in de Ronde van Romandië is een individuele tijdrit van 15,51 kilometer. Kan Thibau Nys, na zijn overwinning gisteren, zijn leiderstruit verdedigen? En wat presteert Ilan Van Wilder die op 25 seconden staat van Nys? 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal leerlingen schrijft zich in voor Brussels secundair onderwijs: meer dan 600 plaatsen tekort

Een recordaantal leerlingen uit basisscholen heeft zich aangemeld voor het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. 603 leerlingen hebben echter geen plaats gekregen in de A-stroom en in de B-stroom waren er bijna dubbel zoveel inschrijvingen als beschikbare plaatsen. "Paniek is niet nodig", zegt Petrus Van den Cruyce van het Lokaal Onderwijsplatform Brussel. "Er zitten veel dubbele inschrijvingen bij."

Lees meer »

Paul Van Tigchelt bij Luk Alloo: “Als morgen Vlaams Belang aan de macht is, verhuis ik naar een ander land”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Aan de beurt: minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD). “Als morgen Vlaams Belang aan de macht is, verhuis ik met mijn kinderen naar een ander land”, zegt hij. Wie hij graag bij Open VLD zou willen? “Elio Di

Lees meer »

Gents burgemeester De Clercq ontmoet president Zelenski tijdens Europese stedentop in Kiev

Tijdens een topbijeenkomst van Europese steden heeft de Gentse burgemeester Mathias De Clercq (open VLD) de Oekraïense president Zelenski gesproken over de wederopbouw van Oekraïense steden. De Clercq is vicevoorzitter van het Europese stedennetwerk Eurocities, het grootste stedennetwerk van Europa. Verschillende Oekraïense steden zijn lid van dat netwerk. Om veiligheidsredenen is de bijeenkomst in Kiev tot vandaag geheim gehouden.

Lees meer »

Hamont-Achel wil dat Vlaamse natuurinspectie kappen van bomen door Fluvius onderzoekt: “Iedereen gelijk voor de wet”

Het stadsbestuur van Hamont-Achel heeft de Vlaamse natuurinspectie gevraagd om een onderzoek te openen naar het kappen van bomen langs de Beukenlaan. Die bomen werden door Fluvius geveld om aan de riolering te kunnen werken. Fluvius had daar een vergunning voor, maar heeft de voorwaarden van die vergunning niet gevolgd. Zo is er niet gecontroleerd of er nesten van vogels

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Leuven op voorsprong! Russo kopt hoekschop na vijf minuten spelen voorbij Roef

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu bijt van zich af na dreigement Biden: “Indien nodig zullen we vechten met onze vingernagels”

Lees hier al het nieuws terug van donderdag 9 mei over de oorlog in Gaza en de politieke crisis in het Midden-Oosten. In Israël wordt verbijsterd gereageerd op de nieuwste zet van Joe Biden. De Amerikaanse president dreigde ermee om de wapenleveringen stop te zetten als het grondoffensief niet stopgezet wordt. “Dit kan onze operationele planning in de war sturen”,

Lees meer »

Deskundige moet onderzoeken of man gehoorschade opliep na gevecht in Nieuwpoort

De strafrechter in Veurne heeft een deskundige aangesteld in de zaak van een 22-jarige man die twee ‘vrienden’ in elkaar sloeg in een hotelkamer in Nieuwpoort. Een van de slachtoffers stelt dat hij door de klappen gehoorschade heeft en dat moet de dokter nu onderzoeken.
The post Deskundige moet onderzoeken of man gehoorschade opliep na gevecht in Nieuwpoort appeared

Lees meer »

Klassegoals van Union en Anderlecht, tranen bij geblesseerde Thiago: alle JPL-hoogtepunten op een rij

Wat was het bij momenten genieten geblazen op de achtste speeldag van de play-offs. Met een slot aan 200 kilometer per uur in Club-Union – een match waar een klassegoal maar ook tranen vielen. Pareltjes waren er ook te bewonderen in Anderlecht-Genk, dat ook even onderbroken werd voor een eerbetoon. Bekijk hieronder alle hoogtepunten en samenvattingen van de speeldag.

Lees meer »