Vincent Delaere (54), uitbater van bistro De Bolle in Zwevegem, overleden na hartfalen

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Vincent Delaere (54) overleden. Hij was de uitbater van bistro De Bolle in de Kortrijkstraat in Zwevegem. Samen met zijn echtgenote Barbara Victor begon hij er eind 2005 deze zaak, op de stevige grondvesten van een oud volkscafé.

Barbara en Vincent bouwden samen met hun klanten een stevige reputatie op, zowel op vlak van een eerlijke kwaliteitskeuken, alsook de no-nonsense vriendelijke sfeer, onthaal en ambiance. Vincent werd geboren in Kortrijk en groeide op in Zwevegem. Het koppel werkte al jarenlang in de horeca toen ze in De Bolle begonnen.

Zo baatte hij indertijd nog café ‘In het hof van Brabant’ open. Nadien waren Vincent en Barbara samen aan de slag in La Place in Lauwe. “Toen ons oog viel op De Bolle, gingen we de uitdaging aan om een eigen zaak op te starten”, vertelde hij destijds in KW. “We installeerden een nieuwe keuken en wintertuin. Het is de bedoeling dat we de zaak runnen met ons tweetjes. Barbara staat in de keuken terwijl ik de bediening voor mijn rekening neem.”

Hartfalen op feestje

De Frans-Belgische keuken was het handelsmerk van bistro De Bolle, terwijl oude volksgerechten er de uitblinkers waren.

Vincent kreeg op een feestje een hartfalen. Enkele aanwezigen begonnen hem te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. Vincent overleed in het ziekenhuis.

Het afscheid gaat door op zaterdag 4 mei om 14 uur in de aula van het crematorium Uitzicht in Kortrijk. Bloemen noch kransen. Liever een gift op rekeningnummer BE16 9795 2695 9474. Er is geen mogelijkheid om Vincent een laatste groet te brengen.

The post Vincent Delaere (54), uitbater van bistro De Bolle in Zwevegem, overleden na hartfalen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Carla Bruni-Sarkozy meerdere uren verhoord in corruptiezaak

Carla Bruni-Sarkozy is donderdag meerdere uren verhoord als verdachte in de zaak rond de Franse oud-president Nicolas Sarkozy, die mogelijk getuigen heeft beïnvloed in de Libië-affaire. In oktober 2023 werd in Frankrijk een vooronderzoek geopend naar Sarkozy of hij iets te maken heeft met de intrekking van een verklaring van de Frans-Libanese zakenman Ziad Takieddine.

Lees meer »

Brandschade aan restaurant ’t Haantje in Diksmuide groter dan eerst gedacht: “We moeten zeker een half jaar dicht”

De bekende brasserie t’ Haantje, vlakbij de IJzertoren in Diksmuide, zal meer dan een half jaar dicht blijven na de zware brand van vorige week. De schade is erg groot. “We hopen natuurlijk sneller te heropenen, maar moeten realistisch blijven. De schade is veel groter dan de eerste beelden die we zagen toen we op reis waren”, zeggen uitbater Alexander

Lees meer »

IN BEELD. De wespentaille van Kim Kardashian en de blote billen van Jennifer Lopez: dit waren de opvallendste outfits op het Met Gala

Elk jaar zijn ze weer op post, de talrijke celebs die hun meest bonte kostuums bovenhalen voor het Met Gala. Kosten noch moeite hebben ze gespaard om in het oog te springen onder het thema ‘The Garden of time’. Enkele looks zonder ondergoed, maar vooral veel zwart, wit en beige: dit droegen de grote Hollywoodsterren op hét evenement van het

Lees meer »

Nu het Songfestival bijna start: dit kan u (niet) leren van de bookmakers

Het Songfestival gaat morgen pas écht van start, maar de bookmakers zijn al enkele weken druk in de weer met hun pronostieken. Als we hun voorspellingen mogen geloven, maakt de Kroatische inzending Baby Lasagna het meest kans om te winnen. Maar wat dan met België en Nederland? En hoe accuraat zijn die voorspellingen nu écht? Een overzicht!

Lees meer »

Russische kannibaal en moordende verkrachter verbroederen aan het front in Oekraïne: “Voor het behoud van de traditionele Russische waarden”

Twee van Ruslands beruchtste misdadigers – een kannibaal en een moordenaar die twee vrouwen in stukken hakte – vechten samen aan het front in Oekraïne. Dat blijkt uit een foto waarop het duo lachend poseert en wordt ook door een van hen bevestigd in de Russische pers. “Ik vecht voor het behoud van de traditionele Russische waarden.”

Lees meer »

Na negatieve commentaren: Kristin Davis laat haar lipfillers verwijderen

Kristin Davis (59) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze botox en fillers gebruikt voor een jeugdiger uiterlijk. Dat leverde de Amerikaanse actrice in het verleden al bakken negatieve commentaar op. Als gevolg daarvan liet ze haar lipfillers verwijderen. Het resultaat toonde de ‘Sex and the City’-ster op Instagram. “Ze ziet er mooi en natuurlijk uit”, klinkt het

Lees meer »

Orang-oetan verzorgt vleeswond met geneeskrachtige plant: eerste keer waargenomen bij wild dier

In een beschermd natuurgebied op het eiland Sumatra, een deel van Indonesië, hebben wetenschappers voor het eerst een wild dier zijn eigen vleeswond zien behandelen met een geneeskrachtige plant. De orang-oetan Karus gebruikte het sap en herkauwde bladeren van een liaan die de Aziatische bevolking gebruikt om diabetes en malaria te behandelen. Na een maand was de wond helemaal hersteld.

Lees meer »