VS waarschuwt voor nieuwe dreiging: “Testmodel van Russisch kernwapen vliegt al in baan rond de aarde”

Een testmodel van nieuw Russisch kernwapen dat aan een satelliet bevestigd is en het mogelijk zou maken om satellieten in de ruimte te vernietigen, zweeft op dit moment al in een baan rond de aarde. Daarvoor heeft de Amerikaanse viceminister Mallory Stewart gewaarschuwd. Ze wil daarmee de druk op onder meer China verhogen om een veto tegen het gebruik ervan uit te spreken.

 

Meer krantenkoppen in België

Jos en Imelda vieren goud

Jos Verjans en Imelda Berx zijn allebei afkomstig uit Limburg. Jos is geboren in Hasselt in 1947 en Imelda zag het levenslicht in Bilzen in 1950.
The post Jos en Imelda vieren goud appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. 10.000 mensen worden geëvacueerd nabij Charkiv – Polen trekt miljarden uit voor versterking oostgrens

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Ondanks omstreden deelname was Israël een publieksfavoriet: boycot, lobby of gewoon een leuk nummer? 

Hoewel de deelname van Israël aan het Songfestival niet ongecontesteerd was, was de Israëlische inzending ‘Hurricane’ een van de publieksfavorieten. Zangeres Eden Golan kreeg in totaal van maar liefst 15 landen de maximumscore, waaronder België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Israël eindigde zo op de tweede plaats bij de televoting. "Dat heeft verschillende oorzaken", zegt VRT NWS-journalist Gianni Paelinck.

Lees meer »