Brandweer moet uitrukken voor woningbrand in Houthulst: geen gewonden, wel veel schade

In Jonkershove, bij Houthulst, brak vrijdagvoormiddag brand uit in een woning. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de woning. Intussen is het vuur onder controle, maar het huis liep zware schade op. Niemand raakte gewond. 

Meer krantenkoppen in België

Na de gratis schoolmaaltijden van Vooruit: wat zijn de breekpunten van de andere zes partijen om in een regering te stappen?

De kiezer moet nog naar de stembus en de regeringen zijn nog lang niet gevormd, maar toch vliegen de breekpunten van politieke partijen al in het rond. Een campagnestunt? Mogelijk, maar het zet nog eens duidelijk in de verf welke thema’s elke partij cruciaal vindt. Wat is voor elke partij essentieel om in een regering te stappen? En hoe haalbaar

Lees meer »

Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd, vanaf woensdagavond kans op staking in West-Vlaamse gevangenissen

De stakingsaanzegging die de socialistische vakbond ACOD heeft ingediend voor onder andere de gevangenissen in West-Vlaanderen wordt geactiveerd. Dat zeggen de vakbonden na het overleg met het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) op dinsdag. De liberale vakbond VSOA en de christelijke vakbond ACV ondersteunen de stakingsaanzeggingen van ACOD.
The post Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd,

Lees meer »

Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem

Het werd woensdagavond in Ledegem een gemeenteraad met een dubbel gevoel. De raad begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Geert Wylin (CD&V/VD). Zijn opvolger is partijgenoot Nico Clarysse (58) uit Ledegem. Hij legde de eed af.
The post Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem appeared first on

Lees meer »

Hoezo, 50 jaar Sinksen?

Wist u al dat de Kortrijkzaan straks een halve eeuw Sinksenfeesten viert? Wel, dat gegeven was mij eigenlijk volledig ontgaan. Er wordt ook weinig tamtam rond gemaakt. Alsof de organisatie vindt dat de Sinksenfeesten an sich al speciaal genoeg zijn.
The post Hoezo, 50 jaar Sinksen? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poetin aangekomen in China voor tweedaags bezoek

De Russische president Vladimir Poetin is in China aangekomen voor een tweedaags bezoek aan het land. Op beelden van de Russische televisie was te zien hoe Poetin door Chinese functionarissen werd verwelkomd toen hij uit zijn vliegtuig stapte. Over een rode loper liep hij vervolgens naar een klaarstaande auto.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Harelbeke zoekt uitbater voor het café van CC Het Spoor

Vanaf 1 oktober dit jaar komt het Cultuurcafé van cultureel centrum Het Spoor vrij. De stad Harelbeke gaat dus op zoek naar een enthousiaste uitbater. Inschrijven kan tot en met 23 juni om 11 uur.
The post Harelbeke zoekt uitbater voor het café van CC Het Spoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben pas écht zeker als ik terug op set sta”: actrice Isabelle Van Hecke nog voorzichtig over derde seizoen van ‘Nonkels’

De West-Vlaamse broers Persyn zijn opnieuw heel populair in de Vlaamse huiskamers. Na een succesvol eerste seizoen is het tweede seizoen van ‘Nonkels’ nu al de best bekeken reeks van het jaar op Streamz. Ook op Play4 is de reeks een grote favoriet van de kijker. Reporter Jarne heeft actrice Isabelle Van Hecke (46) te gast, zij vertolkt de rol

Lees meer »