Russische kannibaal en moordende verkrachter verbroederen aan het front in Oekraïne: “Voor het behoud van de traditionele Russische waarden”

Twee van Ruslands beruchtste misdadigers – een kannibaal en een moordenaar die twee vrouwen in stukken hakte – vechten samen aan het front in Oekraïne. Dat blijkt uit een foto waarop het duo lachend poseert en wordt ook door een van hen bevestigd in de Russische pers. “Ik vecht voor het behoud van de traditionele Russische waarden.”

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Op bezoek bij Laura Hilven, stuwende kracht achter Arsenal-uitblinker Trossard: “Moeilijk te vatten dat we nú onze grote droom al beleven”

Leandro Trossard (29) speelt het seizoen van zijn leven in de Premier League “Vanaf dag één bij Arsenal viel onze mond open”, zegt Laura Hilven (31). Zij is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van de Rode Duivel. “Hier heeft hij als klein jongetje zó van gedroomd.” Lies Vandenberghe stak het Kanaal over voor een exclusief én openhartig interview.

Lees meer »

Plannen nieuwe Kruispoortbrug in Brugge zijn klaar: brug wordt opgeschoven, kruispunten conflictvrij

De nieuwe Kruispoortbrug in Brugge wordt bijna 100 meter opgeschoven, waardoor ze recht aansluit op de Maalse Steenweg. Het wordt een tafelbrug, waar ook schepen sneller onderdoor kunnen varen. Er komen ook 2 nieuwe kruispunten, voor een vlotter en veiliger verkeer. Over de nieuwe brug zullen enkel auto’s mogen rijden, de noordelijke Kruispoortbrug wordt enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

Minstens twee cipiers gedood bij ontsnapping van gevangene op Franse snelweg: beelden tonen hoe overvallers hun wapen richten op voertuig

In het Franse departement Eure (Normandië) is een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Minstens twee cipiers werden doodgeschoten, drie anderen raakten zwaargewond. Persbureau AFP meldt op basis van een bron bij de politie dat bij de aanval drie cipiers zijn omgekomen. De gevangene kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen.

Lees meer »

Ondanks druk van Vlaams Belang-politicus krijgt weggenomen kunstwerk plaats op andere expo: “We zijn het niet eens met censuur”

Ter ere van haar vijfjarige bestaan organiseerde serviceclub Spectrum uit Ronse afgelopen weekend een tentoonstelling. Karel Thienpont uit Maarkedal is één van de circa twintig artiesten die er hun werk aan het grote publiek mochten tonen. Een van zijn werken, een keramische pot met een politieke boodschap, moest verwijderd worden onder druk van Erik Tack. Het voormalig parlementslid voor Vlaams

Lees meer »

Leven aan zee is écht gezonder. Vlaamse onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

VIVES EcoTeam opnieuw present op Shell Eco Marathon in Nogaro: Zo ver mogelijk rijden met zo weinig mogelijk energie

Het VIVES EcoTeam neemt dit jaar opnieuw deel aan de Shell Eco Marathon in Nogaro, een stad in het zuiden van Frankrijk, van 19 tot 24 mei. Ze zetten hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Tijdens de wedstrijd worden studenten uitgedaagd om auto’s te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden met zo weinig mogelijk energie.
The post VIVES EcoTeam

Lees meer »

“Voor sommigen is zo’n gehalte dodelijk”: Rijverbod, fikse boete en alcoholslot voor automobilist (60) uit Deerlijk met 3,5 promille

“Hij zwalpte zo hard heen en weer dat hij tegen mij botste.” Een tegenligger op de Otegemsesteenweg in Deerlijk zag op 20 augustus 2023 met geknepen billen een 60-jarige automobilist naderen. De man bleek maar liefst 3,5 promille alcohol in het bloed te hebben en kreeg nu de rekening gepresenteerd.
The post “Voor sommigen is zo’n gehalte dodelijk”: Rijverbod,

Lees meer »

Wat voor weer voorspellen langetermijnsmodellen voor zomer 2024: warm of koud, droog of nat?

De meteorologische lente komt stilaan ten einde. Tijdens deze regenachtige dagen kijken velen onder ons al halsreikend uit naar een zonnige zomer. Maar wat hebben de weergoden voor ons in petto tijdens de maanden juni, juli en augustus? Veel zon en hoge temperaturen? Of nog meer wolken en regen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de langetermijnvoorspellingen van verschillende weermodellen

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prinses Delphine toont ons in primeur haar outfit voor de nationale feestdag: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar ik kleur graag buiten de lijntjes”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op bewakingsvideo

Sean ‘Diddy’ Combs zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op beveiligingsbeelden uit 2016, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er naar aanleiding van de beelden geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse Vanity Fair.

Lees meer »

Veel regen op komst, donderdag code geel in heel België

Het wordt een grijze woensdag met veel bewolking en kans op onweer, en vannacht kan er veel regen vallen. Dat meldt het KMI. Morgen geldt zelfs code geel voor zware regenval in het hele land, die indien nog in bepaalde provincies nog opgeschaald wordt tot code oranje.

Lees meer »

KIJK. Dit is het “onflatteuze” portret van Australische miljardair dat ze uit tentoonstelling wil laten halen

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van hoofdstad Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen, omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van de bekroonde kunstenaar Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia.

Lees meer »