Bistro Botanique viert 40-jarig bestaan met feestweekend: “Hopen dat heel wat klanten van weleer nog eens afzakken”

Café Bistro Botanique bestaat veertig jaar. Die verjaardag laat kersvers zaakvoerder Alexander Plancke niet zomaar passeren. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart wordt er twee dagen lang gefeest door jong en oud. “En na de viering van veertig jaar Bistro zijn er plannen om de zaak in het nieuw te steken zodat we er nog eens veertig jaar bij kunnen doen.”

Bistro Botanique op het Polenplein is al jaren een van de populairste jeugdcafés in de stad. De familie Plancke voelt zich er al jaren thuis. “Mijn vader Johan en mijn moeder Nancy leerden elkaar hier als klant kennen en baatten daarna jarenlang het café uit. Vroeger was het hier blijkbaar echt een bistro waar je ook kon eten. Later groeide de zaak uit tot een café”, vertelt Alexander Plancke, die sinds begin dit jaar het werk van zijn ouders verder zet. “Het dak ging er onmiddellijk af. Letterlijk, want herstellingswerken aan het dak waren na stormweer meer dan nodig. Intussen heb ik helemaal mijn draai gevonden en kijk ik ernaar uit om veertig jaar Bistro Botanique te vieren.”

Klanten van vroeger

Dat gebeurt midden maart. Op vrijdag 15 maart staat alles in het teken van de huidige klanten. Voor het café komt een grote tent met extra toog waardoor er dubbel zoveel mensen aanwezig kunnen zijn. Verschillende dj’s beloofden intussen om muziek te komen draaien tijdens het feestweekend. “Maar ook de vele klanten van vroeger mogen we natuurlijk niet vergeten. Op zaterdagavond mikken we op een ouder publiek. We hopen dat heel wat klanten van weleer nog eens naar den Bistro afzakken voor een stevig feestje”, zegt Alexander. “Enkele dj’s van toen staan te popelen om nog eens het beste van zichzelf te geven.”

De festiviteiten op vrijdag beginnen onmiddellijk na schooltijd, op zaterdag verwacht Alexander vooral vanaf 20 uur veel volk in het café. “De kans is groot dat de kinderen hier op vrijdag zullen zijn en hun ouders op zaterdag. Je merkt gewoon dat verschillende generaties goede herinneringen hebben aan het café. Ook mijn ouders zullen er het hele weekend bij zijn. Mijn moeder wellicht terug achter de toog, mijn vader hoogstwaarschijnlijk er voor”, lacht Alexander.

Grote plannen

De 28-jarige uitbater van het café durft ondertussen ook al naar de toekomst kijken. “Ik hoop dit jaar nog enkele grote veranderingen door te voeren in het café. Zo wil ik het plafond in de Cocoon aanpakken en komt er ook een nieuwe vloer. Bedoeling is ook dat we een muur gaan ingooien om zo een groter geheel te creëren. Een feestje in het weekend en gezellig genieten in de week, dat is de uiteindelijke bedoeling.”

Alexander hoopt de werken in een mum van tijd te voltooien. “Het is misschien ambitieus, maar ik wil maximum een week gesloten zijn. Het is wel de bedoeling dat het café na de werken helemaal klaar is om er terug veertig jaar bij te doen”, zegt hij vastbesloten.

The post Bistro Botanique viert 40-jarig bestaan met feestweekend: “Hopen dat heel wat klanten van weleer nog eens afzakken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw rapport toont aanhoudende uitbuiting bij Shein: 75-urige werkweken en zelfs tieners aan het werk

De Chinese webwinkel Shein beloofde vorig jaar om de lange werktijden in haar toeleveringsketen aan te pakken. Maar een nieuw rapport toont aan dat werknemers in sommige fabrieken die aan Shein leveren nog steeds 75 uur per week werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Public Eye, een Zwitserse mensenrechtenorganisatie die in 2021 voor het eerst de onmenselijke omstandigheden aan

Lees meer »

“Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers van 2024

Na enkele moeilijke maanden heeft Gerben Kuypers opnieuw het goede ritme te pakken. De voorbije weken betwistte de profrenner uit Schore zijn eerste wedstrijden voor WorldTour-team Intermarché-Wanty. “Ik kijk uit naar de Rondes van Noorwegen en België.”
The post “Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers

Lees meer »

Europees lijsttrekker Hilde Vautmans komt vlak voor verkiezingen in opspraak, en dat is niet alleen vervelend voor haar

Foutief gebruik van Europees geld en medewerkers en een toxische werksfeer. Het is het weekblad Knack dat deze aantijgingen in de schoenen schuift van Europees lijsttrekker Hilde Vautmans. De Open VLD’ster ontkent formeel elke beschuldiging, maar op minder dan een maand voor de verkiezingen is het niet alleen voor haar, maar ook voor Open VLD een bijzonder vervelende zaak.

Lees meer »

Eerste Communie in Rollegem-Kapelle

Deze kinderen hebben hun eerste communie gedaan in Rollegem-Kapelle. Op de eerste rij Fenna Van Hecke, Aimé Bruneel, Mara Galle, Maurice Vandromme, Micah De Coeyer, Seppe vandromme en Céleste Debrandere. Op de tweede rij staan priester Eddie Lagae, directeur VBS De Binding Stijn Verhagen, Jervano Demeulenaer, Jitse Vanneste, Artuur Vandermeersch, Médard Vanhoutte, Joachim Vancoillie, Lucas
The post Eerste Communie

Lees meer »

“Wat is er gebeurd?”: Tyson Fury gelooft z’n ogen niet wanneer hij z’n vader plots met bebloed gezicht ziet staan na kopstoot

Zaterdag nemen Tyson Fury en Oleksandr Usyk het tegen elkaar op voor de titel van ‘undisputed heavyweight’-kampioen, maar het spel zit nu al op de wagen. In een hotel in Riyad deelde vader Fury (John) een kopstoot uit aan iemand uit de entourage van de Oekraïense bokser. Tyson geloofde z’n ogen niet toen hij z’n vader plots aantrof met een

Lees meer »

Oplichter uit Nederlands programma ‘Oplichters Aangepakt’ overlijdt kort na uitzending: “Diep bedroefd”

De Nederlandse zender RTL heeft de laatste aflevering van het programma ‘Oplichters Aangepakt’ offline gehaald vanwege het plotse overlijden van een betrokkene in de uitzending. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om de man die in het programma werd beschuldigd van het oplichten van een ouder echtpaar. Hij zou enkele dagen na de uitzending uit het leven zijn gestapt.

Lees meer »

Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine”

Op donderdag 23 mei opent de Blankenbergse trompettist Yves Fernandez het stadsfestival Mirage langs de Kruisvest in Brugge. Hij maakt al twintig jaar deel uit van de bigband van Lady Lynn en wil met zijn nieuwe groep Whoopie jazz toegankelijk maken voor kinderen.
The post Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine” appeared first

Lees meer »

Peuter (2) mogelijk aangerand in asielcentrum van Lanaken

Het parket van Limburg en de lokale politiezone Lanaken-Maasmechelen onderzoeken mogelijke zedenfeiten met een 2-jarig kind in het asielcentrum van Lanaken. Het slachtoffer en haar moeder zijn maandag overgebracht naar het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk. Een meerderjarige bewoner van het asielcentrum is verhoord, maar weer vrijgelaten bij gebrek aan voldoende bewijs. Het onderzoek loopt voort.

Lees meer »

“Met vrouwenrechten heeft het ‘baren voor de natie’ van Vlaams Belang niets te maken”

Als het van Vlaams Belang afhangt, krijgen vrouwen straks een financiële duw in de rug om extra kinderen te baren. De partij wil de eenmalige geboortepremie verdubbelen van 1.200 naar 2.400 euro als vrouwen voor hun dertigste bevallen. Het idee staat in de verkiezingsbrochure van de partij over het gezin, een thema dat extreemrechts traditioneel na aan het hart ligt.

Lees meer »

Nieuwpoort viert status als trotse vissersstad met Visserijfeesten

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei 2024 organiseert stad Nieuwpoort, samen met Promovis vzw, de jaarlijkse Visserijfeesten. Op de site rond het vissersschip Surcouf en in de stedelijke vismijn staat heel wat leuks op het programma. Je kunt er terecht voor belevingsactiviteiten rond de visserij en de zee, boeiende rondleidingen, heerlijke visgerechten, leuke muziekoptredens en nog veel

Lees meer »