Oplichter uit Nederlands programma ‘Oplichters Aangepakt’ overlijdt kort na uitzending: “Diep bedroefd”

De Nederlandse zender RTL heeft de laatste aflevering van het programma ‘Oplichters Aangepakt’ offline gehaald vanwege het plotse overlijden van een betrokkene in de uitzending. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om de man die in het programma werd beschuldigd van het oplichten van een ouder echtpaar. Hij zou enkele dagen na de uitzending uit het leven zijn gestapt. 

Meer krantenkoppen in België

China: VS moeten ‘hun verkeerde acties’ direct terugdraaien

China is verbolgen over de Amerikaanse importheffingen op tal van Chinese producten en wil dat de maatregelen direct worden teruggedraaid. “De Verenigde Staten moeten onmiddellijk hun verkeerde acties corrigeren en de aanvullende tariefmaatregelen tegen China annuleren”, meldt het Chinese ministerie van Handel.

Lees meer »

Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen”

Na een carrière van tien jaar als private banker en bankdirecteur slaat Alex Van Hulle een nieuwe professionele weg in. De Gistelnaar zet zijn schouders onder Bowers.be, een bouw- en installatiebedrijf dat volop de duurzame energiekaart trekt. “Wij willen mensen met (ver)bouwplannen ontzorgen.”
The post Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen” appeared

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg van tweede veld

Het gaat hockeyclub Roeselare Rangers voor de wind. In het allereerste seizoen in competitie pakten de dames meteen de titel en de bijhorende promotie. Deze zomer wordt ook gestart met de aanleg van het tweede veld op de site Onze Kinderen.
The post Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg

Lees meer »

Van mensensmokkel tot seksueel misbruik van tientallen jonge Afghanen: 23 verdachten worden vervolgd in “zwaar en gewelddadig dossier”

23 verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden in "een van de zwaardere dossiers van mensenhandel van de afgelopen jaren". Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. De bende wordt niet alleen vervolgd voor mensensmokkel, maar ook onder meer voor verkrachting en afpersing. Ze zouden mogelijk tot 100 jonge Afghanen – veelal minderjarig – seksueel misbruikt hebben.

Lees meer »

“Weet nog steeds niet hoe ik dat gedaan heb”: Julie Vanloo debuteert in WNBA met “machtig” punt, ondanks nachtmerrie vooraf

Van een binnenkomer gesproken. De eerste score van Belgian Cat Julie Vanloo (31) in de WNBA was zowaar een buzzer-beater – een shot dat binnengaat op het allerlaatste moment van een kwart. Íedereen ging uit zijn dak. “Op één been. Ik weet niet hoe ik dat gedaan heb”, vertelt Vanloo bij VTM NIEUWS-journaliste en Amerika-correspondente Romina Van Camp. En zeggen

Lees meer »

Nederland krijgt meest rechtse regering ooit

Zes maanden na de verkiezingen zijn ze er eindelijk uit: de PVV van Geert Wilders, de NSC van Pieter Omtzigt, de VVD van Dilan Yesilgöz en de BBB van Caroline van der Plas vormen het meest rechtse en speciale kabinet uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees meer »

Cadeautje voor Kremlin en aanval op Westen: waarom ‘wet op buitenlandse invloed’ in Georgië zo omstreden is

In Georgië stemt het parlement vandaag over de controversiële wet op buitenlandse agenten. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. Voorstanders van de wet verwijzen naar de VS, waar – naar eigen zeggen – een soortgelijke wet van kracht is. Tegenstanders noemen de wetgeving "een cadeautje

Lees meer »