Man uit Oostende verdacht van verboden wapenbezit en  brandstichting in eigen appartementsgebouw

Een man van 43 uit Oostende is aangehouden op verdenking van brandstichting, weerspannigheid en verboden wapenbezit. De man zou betrokken zijn bij een brand in het appartementsgebouw waar hij zelf woont. Hij stond vlak bij de brand op straat met een mes te zwaaien. Toen de politie hem wou arresteren, zou hij zich hevig verzet hebben. 

Meer krantenkoppen in België

“Ze hebben ons gastvrij ontvangen”: uitwisselingsproject tussen Veurns en Frans college doet meer dan alleen taalvaardigheid verbeteren

Leerkrachten en de eerstejaars van de flexklas 1AB en 1AA Taalatelier van Talent-Is Campus College Veurne blikken positief terug op het uitwisselingsproject met ‘le Collège du Moulin’ in het Franse Grande-Synthe (Duinkerke). Voor beide scholen werd het een grensoverschrijdende ontdekkingstocht naar de andere taal, naar de andere cultuur, naar de andere leefgewoonten.
The post “Ze hebben ons gastvrij ontvangen”:

Lees meer »

Minstens 27 doden en 130 gewonden bij gevechten in Soedan 

Bij gevechten in het westen van Soedan zijn afgelopen weekend 27 burgers gedood en raakten zeker 130 mensen gewond. Dat heeft het OCHA gemeld, het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN. Het geweld tussen het Soedanese leger en de Rapid Support Forces (RSF) in de staat Noord-Darfur is in alle hevigheid opgelaaid. Het conflict tussen beide

Lees meer »

Applaus, maar vooral ook véél boegeroep: zo klonk het optreden van Israël vanuit de zaal

De Israëlische Eden Golan (20) bracht tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag een feilloze versie van ‘Hurricane’. De finaliste werd tijdens haar optreden aangemoedigd, maar wie goed luisterde, kon dit keer in het begin van de act en tijdens het laatste Hebreeuwse stuk wél boegeroep en ‘Free Palestine’ horen. Tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival zou het EBU

Lees meer »

“Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag

Op 27 april 1974 werd de serviceclub SIB Veurne-Westhoek boven de doopvont gehouden en kreeg ze als zeventiende club in België het officiële erkenningscharter. Dit jaar viert de Soroptimistenclub Veurne-Westhoek dus haar vijftigste verjaardag.
The post “Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verschillende provincies in Canada gaan over tot evacuaties door oprukkende bosbranden

In verschillende delen van Canada worden steden en gemeenten bedreigd door naderende bosbranden en moeten duizenden mensen worden geëvacueerd. Dat is onder meer het geval in de provincie Alberta, in het zuidwesten van het land, waar de autoriteiten dinsdag plaatselijke tijd voor vier buitenwijken van de stad Fort McMurray een evacuatiebevel uitvaardigden als gevolg van een verder oprukkende brand die

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

Van “stelt nauwelijks iets voor” tot “Joost Klein sloeg camera kapot”: alles wat we weten over het Songfestivalincident

Er hangt nog veel mysterie rond het incident tussen Joost Klein (26) en een vrouwelijke Songfestival-medewerker. Volgens de Nederlandse omroep AVROTROS heeft de zanger “een dreigende beweging” gemaakt, maar de cameravrouw niet aangeraakt. Volgens de Zweedse krant ‘Atfonbladet’ is de camera van de vrouw wel stuk en zou Klein “agressiever” zijn geweest dan de Nederlanders zeggen. Dit is wat we

Lees meer »