“Contact met de klanten dankzij halfopen keuken”: Franky (56) en Tanja (46) blazen Bistro Molendorp nieuw leven in

De 56-jarige Franky Boone blaast samen met zijn vriendin Tanja Dekeyser (46) nieuw leven in Bistro Molendorp in Bredene Dorp. Het pand stond ondertussen al anderhalf jaar leeg. De gewezen uitbater van Bistro Kantien zet zo zijn werk verder nadat de concessie van de Kantien afliep.

De Kantien

Franky Boone draait al zijn hele leven mee in de horecawereld. Zijn eerste werkervaring deed hij op in de bekende horecazaak Andromeda in Oostende. Daar groeide hij uit tot de rechterhand van de chef. Vandaag, heel wat jaren later, kent de keuken nog weinig geheimen voor de Oostendenaar. “Vorig jaar ben ik een verhaal gestart in Bistro Kantien in Bredene”, vertelt Franky. “Alleen liep eind dit jaar de concessie af en daarom moest ik op zoek naar iets anders.”

Franky voelde zich nog te jong om nu al aan zijn pensioen te denken. “Ik ben amper 56 jaar en heb nog heel wat in mijn mars”, vervolgt Franky. “Toen ik te horen kreeg dat het pand van Bistro Molendorp al anderhalf jaar leegstond, heb ik de kans gegrepen om het succesverhaal van de Kantien verder te zetten in dit pand. Voor mij was het belangrijk dat ik verder kon doen in de buurt van de Kantien en dat is bij deze ook gelukt.”

Halfopen keuken

Naast het restaurantgebeuren, stond de Kantien bekend omwille van de vele nevenevenementen zoals dartstornooien, showavonden, enzovoort. “Dat zal ik wel missen. We hebben immers een pak minder plaats in vergelijking met de Kantien. In dit pand is er plaats voor 28 couverts, maar hier zal het contact met de klanten een pak beter zijn. We werken immers vanuit een halfopen keuken die meteen in verbinding staat met de zaal. Contact met de klanten is belangrijk”, aldus Franky.

Ook ontbijt

In Bistro Molendorp zal je kunnen genieten van de klassieke Belgische keuken. “We voorzien een kaart met vlees en vis, maar je zal hier ook een gewone spaghetti kunnen eten”, zegt Franky. “Andere klassiekers zoals stoofvlees staan niet op de kaart. Aan de overkant heb je immers een goede frituur en we moeten elkaar niet beconcurreren. Bredene Dorp is immers niet groot en samenwerking is voor ons erg belangrijk. Los van het restaurantgebeuren zal je hier ook kunnen ontbijten van 9 tot 11 uur. ’s Middags zijn er dan weer pannenkoeken en wafels te verkrijgen. Reserveren op vrijdag- en zaterdagavond zal echter wel aangewezen zijn.

Vrijdag openen Franky en Tanja hun bistro voor het eerst. Op woensdag zal Bistro Molendorp gesloten zijn.

The post “Contact met de klanten dankzij halfopen keuken”: Franky (56) en Tanja (46) blazen Bistro Molendorp nieuw leven in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40

Dinsdagmorgen om 5 uur gebeurde op de E40 net voorbij de oprit Beernem een ongeval. Een vrachtwagen die richting Brussel reed week af van de baan en belandde zijdelings in de gracht.
The post Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Joost Klein de Songfestival-organisatie Siberisch koud laat: “Bij een Duitser was dit niet gebeurd”

De woede van Nederland (en ook van de vele Vlaamse Joost Klein-fans) richt zich na het debacle van zaterdagavond en masse op omroepkoepel EBU – organisator van het Eurovisiesongfestival. Maar of die daar echt onder de indruk van is, valt te betwijfelen. Zelfs als Nederland zich terugtrekt voor de volgende editie, zal dat met schouderophalen onthaald worden. Het draait immers

Lees meer »

Appartementsbrand in Oostende: bewoners op tijd uit slaap gewekt

In een appartement in de Boekareststraat in Oostende brak maandagavond brand uit. Enkele bewoners lagen te slapen toen ze op tijd gewekt werden. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is wel groot. Twee – en mogelijk drie – appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar.
The post Appartementsbrand in Oostende: bewoners op tijd uit slaap gewekt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Pete Carpenter

06:01 Pieter Timmermans, de VBO-CEO, slaapt niet meer. ‘Hij heeft nochtans veel geslapen’, hebben wij een bevriend entrepreneur ooit horen zuchten, maar nu dus niet meer. VBO-CEO betekent: gedelegeerd bestu…

Lees meer »

Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot dan totale uitverkoop met mooie kortingen

Opnieuw een zaak die de Doorniksestraat verlaat. Na onder meer Cherubin, Standaard Boekhandel en Courcelles gaat ook damesboetiek Clovis op zoek naar een nieuwe locatie. “Gezien de pittige huurprijzen, hoge onroerende voorheffing, nakende werken naast de deur en steeds minder passage hebben we besloten te verhuizen”, zegt Hans Carrein (58).
The post Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot

Lees meer »

Gianni (26) uit Ingelmunster is finalist voor Mister Gay Belgium: “Aandacht voor depressie”

Niet één, maar twee dorpsgenoten zitten bij de twaalf finalisten van Mister Gay Belgium, die op dinsdagavond 7 mei met een Kick Off officieel van start ging in zaal AthenA in Antwerpen. Naast Branco Craeyeveld uit de Hoppestraat staat ook Gianni Saelens uit de Vlasschaardstraat met zijn foto tussen de twaalf finalisten.
The post Gianni (26) uit Ingelmunster is

Lees meer »

Roger en Lena varen in een gouden huwelijksbootje

Roger Van Bruwaene (72) en Lena Bauwens (69) mochten hun gouden jubileum vieren. Roger groeide op in Wingene en later in Egem. Hij studeerde voor mecanicien en metaalbewerker. Na zijn huwelijk startte hij samen met Lena in Egem een eigen landbouwbedrijf op, gespecialiseerd in aardappelen en later ook mestverwerking. Lena ging naar school op Sint-Elooi
The post Roger en

Lees meer »