Waarom Joost Klein de Songfestival-organisatie Siberisch koud laat: “Bij een Duitser was dit niet gebeurd”

De woede van Nederland (en ook van de vele Vlaamse Joost Klein-fans) richt zich na het debacle van zaterdagavond en masse op omroepkoepel EBU – organisator van het Eurovisiesongfestival. Maar of die daar echt onder de indruk van is, valt te betwijfelen. Zelfs als Nederland zich terugtrekt voor de volgende editie, zal dat met schouderophalen onthaald worden. Het draait immers om veel meer dan enkel de liedjeswedstrijd. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israëlisch leger heeft vier gijzelaars levend bevrijd uit Gazastrook: “Operatie met hevige bombardementen als steun aan grondtroepen”

Het Israëlische leger heeft bij “een gewaagde operatie” in het Nuseirat-vluchtelingenkamp, in het midden van de Gazastrook, naar eigen zeggen vier gijzelaars bevrijd die op 7 oktober waren ontvoerd door Hamas-terroristen. Het gaat om Noa Argamani (26), Shlomi Ziv (39), Almog Meir (22), Andrej Kozlov (27). “Alle vier zijn levend en wel terug in Israël”, luidt het in een verklaring.

Lees meer »

Julius Persoone is 3 jaar samen met zijn Russische vriendin: “Alina en ik wonen nog niet samen, we zien elkaar genoeg op het werk”

Van pralines fotograferen weet Julius Persoone (25) – de zoon van chocolatier Dominique Persoone – alles, maar foto’s nemen van (naakte) mensen en dieren is toch wel andere koek. Zaterdag staat hij in de finale van ‘Het perfecte plaat. In ‘Story’ vertelt hij over zijn passie voor chocolade, fotografie en zijn nieuwe status als BV? “Zelfs als ik aan het

Lees meer »

Lore verbijt emoties wanneer ze hoort dat ze niet zal verhuizen in ‘Blind gekocht’: “Ik zou nu de verkeerde dingen zeggen”

Primeur in ‘Blind gekocht’. Voor het eerst in zes seizoenen zijn de makers er niet in geslaagd een renovatieproject klaar te krijgen voor de uitzenddatum. Kop van jut zijn Lore (32) en haar zoontje Armand, die hun frustratie nauwelijks kunnen wegsteken. Tegelijk zijn ook Chloé en Tony compleet radeloos in de laatste aflevering. “Hoe is het mogelijk om met ons

Lees meer »

Sarah T’Joens (Vlaams Belang) op weg naar het Vlaams Parlement: “Steentje bijdragen aan mooier Vlaanderen”

Toen het Vlaams Belang bekendmaakte dat een nobele onbekende als Sarah T’Joens uit Geluwe de tweede plaats op de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement kreeg, was dat toch wel een verrassing. Nu is de 32-jarige accountmanager voor het eerst op weg naar een zitje in het Vlaams Parlement.
The post Sarah T’Joens (Vlaams Belang) op weg naar het

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur Dirk (54) sterft na ongeval op Brusselse ring en laat 9 kinderen na: “Of we dit ooit te boven komen? Geen idee”

Dirk Debecker (54) uit Ottenburg, trouwe chauffeur bij een granenhandel en voormalig café-uitbater, is vanochtend overleden bij een tragisch ongeval op de Brusselse Ring. Zijn vrachtwagen werd onbestuurbaar, kantelde en crashte recht door de middenberm. Over de omstandigheden van het ongeval bestaat nog veel onduidelijkheid. “Heeft hij iets gekregen aan zijn hart? We weten het niet zeker”, klinkt het bij

Lees meer »

Stadmuseum Lokeren na 1 jaar sluiting weer open: “Ook Moerbeke komt aan bod”

Morgen gaat het vernieuwde Stadsmuseum van Lokeren weer open. Het enige Lokerse museum is een jaar gesloten gebleven voor een grondige vernieuwing. Ook de opstelling is aangepast. "Naast een blik op het verleden met beenhouwerijen en haarsnijderijen, geven we ook een blik op de toekomst, waar Moerbeke natuurlijk ook een plaats krijgt", zo luidt het. Volgend jaar fuseren Lokeren en

Lees meer »

Grote rookpluim afkomstig van net opgestarte barbecue

De brandweer van Kortemark werd zondag rond de middag opgeroepen voor iets dat leek op een grote buitenbrand. Er was in ieder geval een stevige rookpluim te zien. Uiteindelijk bleek het om een net opgestarte barbecue te gaan.
The post Grote rookpluim afkomstig van net opgestarte barbecue appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speciaalzaak voor kip en gevogelte ‘Maison Poulet’ opent 5 juni de deuren

Enkele jaren nadat traiteur De Kiekefretter vlak bij de Menenpoort – bekend voor de kip aan het spit – de deuren sloot, openen Jasmine Bostyn (35) en Mathias Nowé (35) in de Brugsesteenweg op 5 juni opnieuw een speciaalzaak voor kip en gevogelte onder de naam ‘Maison Poulet’. “Hier vind je alles om een complete maaltijd te maken, met als

Lees meer »