Explosie gasfles veroorzaakt brand op een geïmproviseerd kampterrein in Watermaal-Bosvoorde

In Watermaal-Bosvoorde heeft vanochtend een bosbrand gewoed in de omgeving van de Sint-Hubertusdreef. Oorzaak was de explosie van een gasfles op een geïmproviseerd kampterrein. Bij de explosie en brand raakte niemand gewond. 

Meer krantenkoppen in België

“Filip heeft mijn leven verwoest, maar ik word gestraft”: ex-partner van folteraar in gevangenis Antwerpen hekelt justitie

Filip T., de gedetineerde die in maart van dit jaar de spil bleek in een gruwelijke foltering in de gevangenis van Antwerpen, heeft ook thuis heel wat brokken gemaakt. Tien jaar lang belaagde hij zijn ex-partner Fabrice Hamel. “Slachtoffers als ik blijven gebroken achter, terwijl daders – of toch in elk geval mijn ex-partner – de dans ontspringen.”

Lees meer »

Waterpolo Oostende na een jaar terug naar de Super League

Het waterpoloteam van Royal Ostend Swimming Club (ROSC) speelt komend seizoen na een afwezigheid van een jaar opnieuw in de Super League. De kustploeg eindigde in de competitie tweede na Strombeek maar de Brusselaars zien af van de promotie.
The post Waterpolo Oostende na een jaar terug naar de Super League appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Deels op nieuwe locatie”: feestcomité Dikkebus en Sparta Dikkebus zorgen weer goedgevuld kermisprogramma

Vanaf vrijdag 21 juni is er opnieuw kermis in Dikkebus. Door de werken aan het OC wijkt het feestcomité even uit naar een voormalig veevoederbedrijf. De activiteiten van Sparta Dikkebus bingo, kubb, barbecue, EK op groot scherm en kermisfuif blijven wel in de feesttent op het voetbalveld.
The post “Deels op nieuwe locatie”: feestcomité Dikkebus en Sparta Dikkebus zorgen

Lees meer »

Winkelketen Action leent miljarden om eigenaars te belonen

De Nederlandse budgetwinkelketen Action, ook actief in België, leent omgerekend bijna 1,8 miljard euro om grootaandeelhouder 3i en andere eigenaars mee te belonen. Dat blijkt uit een rapport van kredietbeoordelaar Moody’s, dat ondanks de hogere schuldenlast positief blijft over het bedrijf.

Lees meer »

Slotfeest en diploma-uitreiking voor de leesjury

In de theaterzaal op de Valkaart vond het slotfeest plaats van de leesjury. 38 kinderen uit Oostkamp, 67 kinderen uit Beernem, 10 kinderen uit Damme en 14 kinderen uit Blankenberge, van het derde tot het zesde leerjaar, kregen hun diploma als leesjury overhandigd door hun respectievelijke burgemeester. De leesjury is een leesclub voor kinderen. Zij
The post Slotfeest en

Lees meer »

Grote brandoefening in De Leest met (gratis) concert en drankje achteraf: “Al 200 mensen meldden zich aan”

Om een brandoefening zo waarheidsgetrouw mogelijk te laten verlopen, organiseert De Leest op vrijdag 21 juni een gratis concert van Appelblauwzjigroen. “Het zal er uit zien als een normale schouwburgavond, maar we weten op voorhand al dat er om 20.15 uur een grote ramp zal gebeuren. Daarna kunnen we onszelf testen en de procedures van het evacueren van mensen volgen”,

Lees meer »

Stad Kortrijk huldigt 600 jonge sportkampioenen

Zaterdagavond zat de Concertstudio driemaal afgeladen vol. In drie groepen van elk ruim 200 jongelui, werden meer dan 600 jonge sporters uit diverse disciplines gehuldigd als kampioen. Gastheer was schepen van Sport Wouter Allijns.
The post Stad Kortrijk huldigt 600 jonge sportkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mbappé verschijnt met brede lach maar zonder masker op training, veel mysterie of hij clash tegen Oranje haalt

Plots was hij daar, Kylian Mbappé (25). Een halfuurtje nadat zijn Franse teamgenoten aan de training waren begonnen, stapte ook de sterspeler het veld op. Met pleister en een klein verband op die gebroken neus. Mbappé trainde apart en voorzichtig, maar trapte aan het einde van de sessie samen met de andere aanvallers toch wat ballen richting doel. Het is

Lees meer »

Digitalisering van weefselstalen en AI helpen Limburgse ziekenhuizen kanker sneller en efficiënter opsporen

De Universiteit Hasselt en Limburgse ziekenhuizen zullen sneller en efficiënter kanker kunnen opsporen. Door de glasplaatjes met weefselstalen met een scanner te digitaliseren kunnen ze makkelijker gedeeld worden met andere onderzoekers voor een tweede mening of voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast maakt het ook analyse door artificiële intelligentie mogelijk.

Lees meer »