Torhoutse bistro Den Gouden Osse gaat weer open: “Voor de klanten zal er weinig veranderen”

Karl Vercautter en zijn vrouw Marijke De Schacht, die twee jaar aan de Vredelaan in Torhout bistro De Toeroetsche Bete hebben gerund, nemen in diezelfde stad bistro Den Gouden Osse in de Ruddervoordestraat over. De gewezen uitbaters van ‘Den Osse’, Nico Van Roose en zijn vrouw Nathalie Gryson, zullen in de zaak blijven meedraaien. De trouwe klanten kunnen op hun twee oren slapen: wat in februari gestopt is, wordt op dezelfde leest voortgezet.

De Toeroetsche Bete, in de volksmond nog altijd De Vigorelli genoemd en soms nog ten onrechte als een danscafé beschouwd, blijft niet langer een horecazaak. Het pand wordt momenteel volledig gestript. Er komt een bakkerij in van de grote keten Aernoudt.

Een vlotte doorstart verzekerd

Nico Van Roose (52) en Nathalie Gryson (42), die momenteel op de Markt in Torhout wonen, begonnen bistro Den Gouden Osse vanaf 2012 uit te baten: enkel in de weekends. Hij in de keuken, zij in de zaal. In februari zijn ze daarmee gestopt, nadat ze al vanaf oktober 2023 aan het uitbollen waren. “We hebben beiden nog een andere job en al die jaren van zeven dagen op de zeven werken begonnen door te wegen”, zegt Nico. “Dus besloten we, weliswaar met pijn in het hart, er een punt achter te zetten. Recent kwamen we in contact met Karl en Marijke van De Toeroetsche Bete en hoorden dat zij op zoek waren naar een nieuwe zaak. Zo was de overname snel beklonken. We beloven voor een vlotte doorstart te helpen zorgen en zullen, zo lang het nodig en wenselijk is, de nieuwe uitbaters blijven bijstaan. Onze vele vaste klanten van de voorbije jaren zullen ons dus straks opnieuw in Den Gouden Osse zien opduiken.”

Enkel in de weekends open

De twee overnemers Karl Vercautter (53) en zijn vrouw Marijke De Schacht (54) wonen in de Kruiseekstraat in Lichtervelde. Zij hebben de voorbije twee jaar aan de Vredelaan bistro De Toeroetsche Bete uitgebaat. “Dat lukte aardig, maar helaas bleven sommigen nog altijd het pand associëren met de oude Vigorelli en zijn opvolger New Vigo”, aldus Karl. “Dan kwamen ze langs in de verwachting dat we een danscafé runden, wat totaal niet klopte. We begonnen bijgevolg uit te kijken naar een andere locatie en zijn vorige maand gestopt.”

In het pand van De Toeroetsche Bete aan de Vredelaan komt bakkerij Aernoudt

“We zijn bijzonder blij dat we naar Den Gouden Osse kunnen overstappen en dat de voormalige zaakvoerders bereid zijn om te blijven bijspringen. Marijke kookt en ik zorg voor de bediening. Zij zal in de keuken door Nico bijgestaan worden en ik in de zaal door Nathalie. We kunnen het met z’n vieren goed met elkaar vinden. Voor de klanten zal er weinig of niets veranderen. Ook wij hebben beiden nog een andere job, dus zal Den Gouden Osse enkel in de weekends open zijn: op vrijdagavond, zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond.”

Klanten zullen zich snel weer thuis voelen

De heropening heeft plaats op vrijdag 3 mei vanaf 17.30 uur. Met voor elke klant een drankje en een hapje. “Ook de menukaart blijft grotendeels gelijk”, zegt Marijke. “Met als specialiteiten de scampi’s en ribbetjes à volonté. En een lekker stukje vis of vlees op de grill. Waarom zou je sleutelen aan een formule die al jarenlang goed heeft gewerkt? We willen de vele mensen die trouw naar Den Gouden Osse zijn gekomen, ook in de toekomst in de watten leggen. Dat Nico en Nathalie bij de opstart helpen en hopelijk nog geruime tijd blijven meedraaien, geeft ons vertrouwen. Plus: de bestaande klanten zullen zich direct weer thuis voelen. Uiteraard hopen we ook dat onze klanten van De Toeroetsche Bete de overstap zullen maken. Iedereen is in onze nieuwe zaak meer dan welkom.”

Vertrouwde weeksuggesties blijven bestaan

Nico had er in Den Gouden Osse een gewoonte van gemaakte om wekelijks een andere suggestie te serveren en maandelijks diezelfde gerechten te laten weerkeren. Die formule wordt behouden.

“Dat wil zeggen dat we elk eerste weekend van de maand mixed grill aanbieden, het tweede weekend lamskroontje, het derde een hammetje en het vierde paling”, zegt Nico. “Zeker de paling lokte extra volk. Er is nog nooit een kok gevonden die koken kan voor alle monden, maar we doen ons best om het iedereen te laten smaken. Dat zal samen met Marijke in de keuken niet anders zijn.”

In het zaaltje achter het restaurant blijft biljartclub BC ‘t Oske actief. Die legt zich toe op het zogenoemde driebanden.

De eerste afspanning Den Gouden Osse werd in 1850 gebouwd. Kooplui die naar de Torhoutse Paardenmarkt trokken, vonden er een uitstekende halte om hun dieren te eten en te drinken te geven en ook zelf iets lekkers naar binnen te spelen. In 1928 opende de volledig heropgebouwde Gouden Osse haar deuren: als herberg op het gehucht De Griete. De derde grote episode startte in 1997 met nog maar eens een vernieuwd pand. Vanaf toen lag de nadruk op café-restaurant.

Reserveren kan via de Facebook-pagina van Den Gouden Osse of via 0474 27 96 58.

The post Torhoutse bistro Den Gouden Osse gaat weer open: “Voor de klanten zal er weinig veranderen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over rechts kabinet: “luchtkastelen op drijfzand”

De Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over het aangekondigde nieuwe coalitieakkoord tussen verkiezingsoverwinnaars PVV, VVD, NSC en BBB. “Nou, ik ben er niet blij van, moet ik eerlijk zeggen. Voor het eerst in de Nederlandse parlementaire geschiedenis komt radicaal-rechts in het centrum van de macht te staan”, reageert GroenLinks-PvdA-fractievoorzitter Frans Timmermans. “We krijgen dus echt een PVV-kabinet. Dat is historisch

Lees meer »

Nieuwe Zorgcampus krijgt nieuwe naam: ’t Huis

De nieuwe campus van Zorg Kortrijk aan de Condédreef nadert zijn voltooiing. Een nieuwe campus verdient een nieuwe naam. De keuze is gevallen op ’t Huis. “Daarmee zet de stad het concept van de zorgcampus nog eens extra in de verf: het moet een open huis worden waar iedereen welkom is”, zegt Philippe De Coene, schepen van Zorg.
The

Lees meer »

Van het Casino naar het Silt: Jacques Vermeire en Luc Verschueren terug in Middelkerke met ‘Show 2.0’

Jacques Vermeire (72) en Luc Verschueren (69), sinds 2019 opnieuw een duo met Covid als tijdelijke spelbreker, zijn op tournee in Vlaanderen met hun nieuwe ‘Show 2.0‘. “Die knarren doen nog altijd mee, we zijn er nog“, lacht Luc. “Mensen vragen mij dikwijls: waar halen jullie die energie?“, zegt Jacques. “Maar het is een kwestie van graag doen. Niks zo

Lees meer »

INTERVIEW. “Op één proef na heb ik in élke opdracht gesaboteerd”: meest brutale mol in jaren was soms best eenzaam

Hij haalde driekwart van het te winnen bedrag uit de groepspot en saboteerde in nagenoeg élke proef. Sociaal werker Senne Van der Zweep (28) onthulde zichzelf zondagavond als de meest brutale mol in jaren. “Toch is mol zijn bij momenten eenzaam en moeilijk”, vertelt hij in het eerste interview over zijn rol als saboteur. En blijkbaar komt er ook heel

Lees meer »

Goud voor Etienne en Martine

Etienne Verdegem (75) is geboren in Gent en ontmoette zijn toekomstige bruid, Martine Fenaux (72) uit Kuurne, op een taalcursus in het Engelse Cambridge. Na de taalcursus hielden ze contact en 50 jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger in Kuurne. Het jonge stel vestigde zich eerst in Koksijde, maar verhuisde drie jaar
The post Goud voor

Lees meer »

Gemeente bedankt “onmisbare” vrijwilligers met feestelijk ontbijt

Met een feestontbijt heeft het gemeentebestuur zijn vrijwilligers in de kijker gezet. “Ze zijn onmisbaar in onze dagelijkse werking. We zijn zo dankbaar dat we op hen kunnen rekenen”, zei de bevoegde schepen Natacha Lejaeghere.
The post Gemeente bedankt “onmisbare” vrijwilligers met feestelijk ontbijt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee cipiers gedood, ‘de Vlieg’ spoorloos, twee voertuigen uitgebrand en massale klopjacht: dit is wat we weten over de dodelijke aanval in Normandië

In het Franse departement Eure (Normandië) is dinsdagochtend een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Een vijfde slachtoffer raakte lichtgewond aan het oor, hij mocht het ziekenhuis intussen verlaten. De gevangene kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene

Lees meer »