Rotaryclub Poperinge nodigt Johan Verminnen en Il Sogno uit voor lenteconcert: “Opbrengst gaat naar sociale en humanitaire projecten in de Hoppestad”

Zanger Johan Verminnen en het ensemble Il Sogno staan op zaterdag 4 mei samen op het podium voor een lenteconcert. Rotaryclub Poperinge brengt hen samen in de Sint-Bertinuskerk.

“Johan Verminnen is de zanger en liedjesmaker uit Brussel; hij is één van de boegbeelden van het Nederlandstalig chanson in Vlaanderen en Nederland uit de lichting van onder meer Raymond van het Groenewoud, Stef Bos, Kris De Bruyne… Het concertensemble Il Sogno (‘de droom’) is de achtkoppige muziekgroep van De Lovie. In hun optreden brengen zij een gevarieerd programma van hitgevoelige nummers. Johan Verminnen en Il Sogno ‘in concert’, dat is een unicum dat je niet mag missen”, zegt Peter Van Damme, voorzitter Rotary Poperinge.

Talenten

“Naast huidig voorzitter van Rotary Club Poperinge werk ik in De Lovie. Il Sogno, ons huisensemble, treedt al jaren op. Vaak met muzikale Bekende Vlamingen. Il Sogno trad al op Raymond van het Groenewoud, Sabien Tiels, Klaas Delrue, Willem Vermandere… Johan Verminnen vonden we bereid om samen aan de slag te gaan. Met dit opreden willen we niet enkel geld in het laatje brengen voor onze sociale doelen, maar ook met Il Sogno naar buiten treden. Zo bewijzen we dat mensen met een beperking ook beschikken over een pak talenten.”

(Lees verder onder de foto.)

Johan Verminnen en Il Sogno repeteerden maandag voor het lenteconcert. © gf

Rotary Poperinge organiseerde al optredens van Will Tura, Willem Vermandere, Scala.. “Het is echter de eerste keer dat wij nu een lenteconcert brengen samen met Il Sogno. Il Sogno repeteert wekelijks. Er zijn ook repetities voorzien met Johan Verminnen.”

Goede doelen

De toegangsprijs voor dit evenement is 30 euro. Wie achteraf wil genieten van een verzorgde receptie betaalt 60 euro, inkom en receptie. “De opbrengst van dit concert is bestemd voor diverse sociale en humanitaire projecten in het Poperingse. Zo is er onder meer de steun aan ‘De Wervel’, dit is een vrijwilligersvereniging in Poperinge die hulp biedt aan mensen in nood. Rotary steunt materieel en werkt mee aan de dagelijkse werking door vervoer en voedselbedeling. Rotary steunt eveneens het drugspreventieproject in de Poperingse secundaire scholen.

Inschrijven: [email protected] of 0495 33 56 04

The post Rotaryclub Poperinge nodigt Johan Verminnen en Il Sogno uit voor lenteconcert: “Opbrengst gaat naar sociale en humanitaire projecten in de Hoppestad” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

NMBS legt extra treinen in naar de kust tijdens het hemelvaartweekend

De NMBS legt donderdag, zaterdag en zondag wegens het mooie weer extra treinen in tussen het binnenland en de kust. De treinen sporen naar de stations van Oostende en Blankenberge. Dat bevestigt de woordvoerder van de spoorwegmaatschappij woensdag.
The post NMBS legt extra treinen in naar de kust tijdens het hemelvaartweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart bracht in samenwerking met onder andere de gemeenten Lichtervelde en Hooglede het boek ‘Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst’ uit. Auteur van het boek is oud-Lichterveldenaar Marijn Follebout.
The post Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. België wil Europees wapenembargo tegen Israël – VN wil dat Israël escalatie in Gazastrook stopt

Geen bestand, maar nog meer oorlogsgeweld: Israël heeft het voorstel voor een wapenstilstand verworpen en kiest voor de aanval. Vorige nacht vonden aanhoudende bombardementen plaats, Israëlische tanks vielen Rafah binnen. Voorlopig is sprake van 27 doden. “De antiterreuroperatie is plaatselijk en in omvang beperkt”, stelt het Israëlische leger. Ruim een miljoen ontheemde Palestijnen zouden schuilen in de stad. “Er moet

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Fenomenale Ganna rolt voorlopig iedereen op, Pogacar om 16u24 aan zet – Volg de tijdrit op VTM en VTM GO

De renners krijgen vandaag een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

“Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt”: Russische aanval verdrijft boze, hongerige inwoners uit Oekraïense grensstad

Groepen evacués zitten op banken, strak ingepakte tassen naast hen op de grond. Het zijn hun weinige bezittingen die ze konden meenemen. Ze moesten hals over kop op de vlucht slaan nadat Rusland een nieuw grondoffensief lanceerde en met pantservoertuigen de grens probeerde over te steken in het noordoosten van Oekraïne. “Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt. Het is onmogelijk

Lees meer »

Slachtoffer eist 10.000 euro van agressor (34) na gevecht in Nieuwpoorts café

Een 20-jarige jongeman eist een forse schadevergoeding van liefst 10.000 euro van een 34-jarige agressor nadat die hem zwaar toetakelde op café in Nieuwpoort. “We weten dat de schadevergoeding zeer hoog is, maar hij werd dan ook afgeslagen als een beest”, vindt de advocaat van het slachtoffer.
The post Slachtoffer eist 10.000 euro van agressor (34) na gevecht in

Lees meer »

De Croo neemt het op voor Van der Straeten: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoekscommissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »