Poetin legt eed af voor vijfde keer: verschillende Europese landen sturen toch vertegenwoordiger naar ceremonie

In Moskou legde vandaag Vladimir Poetin voor de vijfde keer de eed af als president van Rusland. De meeste westerse landen boycotten de inhuldigingsceremonie, en sturen geen vertegenwoordiger. Frankrijk, Slowakije en Hongarije doen dat wel. 

Meer krantenkoppen in België

‘Fata Morgana’-presentator Steph Goossens schikt zich in zijn rol uit de spotlights: “Ik probeer van elke dag iets fantastisch te maken”

Met de aanhoudende herfstige lente leek de Belgische zomer stilaan wel een fata morgana. Twintig jaar geleden was dat écht zo. Op 20 juni 2004 was op Eén (nu VRT 1) de eerste aflevering van ‘Fata Morgana’ te zien. Telkens werd één bepaalde stad op stelten gezet met vijf moeilijke opdrachten die binnen een week volbracht moesten worden. Ex-presentator Steph

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) niet langer in levensgevaar na urenlange operatie, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »

Beringen start als 1e gemeente in Limburg met ‘De Eenzame Uitvaart’

Met het project "De Eenzame Uitvaart" wil de stad Beringen er zijn voor haar inwoners die sterven zonder vrienden, kennissen of familie. Hun begrafenis wordt vaak enkel bijgewoond door de begrafenisondernemer. De vrijwilligers van het project gaan op zoek naar het levensverhaal van de overledene, dat de basis vormt voor een gedicht dat voorgedragen wordt tijdens de begrafenis.

Lees meer »

Muzikanten van Prince toeren als ‘Celebrating Prince feat. former members of the NPG’ én komen met show niet enkel naar Antwerpen, maar ook naar… SILT in Middelkerke

De vroegere muzikanten van Prince komen naar ons land. Ze toeren onder de naam ‘Celebrating Prince feat. former members of the NPG’ en bezoeken begin juli maar twee keer België. Op maandagavond 8 juli treden ze op in IKON Antwerpen en op dinsdagavond 9 juli staan ze vanaf 20.30 uur op het podium van SILT in Middelkerke.
The post

Lees meer »

Antwerpse politie verzegelt garage die wagens verhuurt aan drugscriminelen

Een garage in de Montignystraat die wagens verhuurt aan het drugsmilieu is verzegeld door de Antwerpse politie. De politie heeft ook de boekhouding van de garage in beslag genomen. "Er wordt ook gekeken of er sprake is van witwaspraktijken", zegt woordvoerder Kim Bastiaens. In april was er ook al een gelijkaardige controleactie in een garage in Aartselaar.

Lees meer »