Strijd tegen Aziatische hoornaar opgeven? Oost-Vlaanderen steekt nog tandje bij

Volgens een Nederlandse insectenkenner is de strijd tegen de Aziatische hoornaar verloren. Maar de provincie Oost-Vlaanderen denkt daar anders over. Ze verhoogt het bestrijdingsbudget en trekt er vroeger op uit om nesten te gaan vernietigen.

 

Meer krantenkoppen in België

Zelenski gelooft niet in staakt-het-vuren tijdens Olympische Spelen: “Rusland zou dan enkel verder oprukken”

De Oekraïense president Zelenski denkt dat Rusland een gevechtspauze tijdens de Olympische Spelen in Parijs deze zomer enkel zou gebruiken om verder op te rukken. De Franse president Emmanuel Macron had, net als heel wat organisaties, opgeroepen tot een olympische wapenstilstand. Maar de Russische president Poetin liet al weten dat hij niet van plan is om een staakt-het-vuren in acht

Lees meer »

Zelensky stelt ontmoeting met premier De Croo uit en blaast alle internationale verplichtingen af nu Russische troepen verder oprukken in regio Charkiv

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open Vld) ontmoeten en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Ook die bezoeken zijn geannuleerd. Volgens zijn woordvoerder heeft Zelensky al zijn internationale verplichtingen afgeblazen in verband met het Russische offensief in het noorden van de regio Charkiv. Het

Lees meer »

Sportief wanbeleid wordt keihard afgestraft: RWDM degradeert na seizoen met 4 trainers (!) en 38 spelers (!)

De kroniek van een aangekondigde degradatie: vier trainers en liefst 38 spelers zijn de revue gepasseerd bij RWDM. Een gebrek aan stabiliteit en rust heeft de Brusselse club allesbehalve goed gedaan. Wat de toekomst brengt, is momenteel nog onduidelijk. Heel wat spelers zijn immers einde contract. Maar als we CEO Gauthier Ganaye mogen geloven, zal er voor volgend seizoen een

Lees meer »

FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale

Football Academy Nieuwpoort zal volgend seizoen niet in derde provinciale aantreden. Op het veld van KSK Wenduine verloor het in de eindronde na strafschoppen. Zo spelen er volgend seizoen twee seniorploegen van FAN in vierde.
The post FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse van Duinkerke

Warre Vangheluwe heeft vrijdag de vierde etappe gewonnen in de 68e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (2.Pro). In de sprint na een kasseirit over 166,8 kilometer tussen Mazingarbe en Pont-à-Marcq haalde onze 22-jarige landgenoot van Soudal Quick-Step het van de Ier Sam Bennett (Decathlon-AG2R La Mondiale).
The post Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse

Lees meer »

Zoetemarkt belooft weer een voltreffer te worden, 43ste editie lokt al meer dan veertig standhouders

Op pinkstermaandag 20 mei wordt de 43ste editie van de Zoetemarkt in Kemmel georganiseerd. Al meer dan veertig Vlaamse, Nederlandse en Noord-Franse bakkers en marktkramers tekenen present met snoep, koeken en andere lekkernijen. Dit jaar presenteert Zoetemarkt vzw de Gapers-taart, ter ere van de vorig jaar overleden bezieler Stef Dehollander.
The post Zoetemarkt belooft weer een voltreffer te worden,

Lees meer »

Verkeersproblemen door dringende inspectiewerken

Op maandag 13 en dinsdag 14 mei tussen 08.30 en 11.30 uur zullen dringende inspectiewerken uitgevoerd worden aan het rioleringsnetwerk in de Generaal Eisenhowerstraat, tussen de Vrije Basisschool en de Gasthuisstraat in Kuurne.
The post Verkeersproblemen door dringende inspectiewerken appeared first on KW.be.

Lees meer »