Strijd tegen Aziatische hoornaar opgeven? Oost-Vlaanderen steekt nog tandje bij

Volgens een Nederlandse insectenkenner is de strijd tegen de Aziatische hoornaar verloren. Maar de provincie Oost-Vlaanderen denkt daar anders over. Ze verhoogt het bestrijdingsbudget en trekt er vroeger op uit om nesten te gaan vernietigen.

 

Meer krantenkoppen in België

Schepen Wout Maddens duidt plaatsing van zitbank in Mortagnelaan Bellegem: “Op vraag van bewoners en zien dat het al gebruikt wordt”

Op sociale media is wat ophef ontstaan omwille van een zitbank die geplaatst is in de Mortagnelaan in Bellegem, deelgemeente van Kortrijk. De algemene kritiek luidt dat de bank geplaatst is met uitzicht naar de supermarkt, de AD Delhaize. Nu blijkt dat het niet om een fout gaat, aldus schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester). “Er is

Lees meer »

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idioot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

“Zijn komst neemt geen grammetje verdriet weg”: Annelies (42) krijgt nieuwe baby jaar nadat Juliette (4) sterft aan agressieve bacterie

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

Steeds meer agressie en racisme tegen personeel recyclageparken, Ecowerf roept bezoekers op tot meer respect

Intercommunale Ecowerf roept op om meer respect te tonen voor het personeel van recyclageparken en vuilnisophalers. Uit cijfers blijkt dat mensen die naar de recyclageparken komen, zich steeds vaker ongepast gedragen. Ze gaan in discussie met de parkwachters, durven te schelden of racistische verwijten te maken, en heel af en toe is er ook fysiek geweld. Het aantal gemelde incidenten

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in bestuur”

De voorbije periode maakte CD&VPLUS een rapport op van de bijna afgelopen legislatuur. Nu gaat de partij met dat rapport op huisbezoek. “Ondanks dat er maar een halve legislatuur beleid kon gevoerd worden, is het rapport over de realisaties indrukwekkend”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in

Lees meer »

Johan Van Overtveldt (N-VA) weer voorzitter begrotingscommissie Europees Parlement

Johan Van Overtveldt (N-VA) is herverkozen tot voorzitter van de begrotingscommissie in het Europees Parlement. De conservatief-nationalistische fractie ECR had Van Overtveldt gepresenteerd als kandidaat voor het voorzitterschap van de begrotingscommissie. Bij de stemmingen over de leiding van de verschillende commissies pasten de pro-Europese fracties opnieuw een cordon sanitaire tegen uiterst rechts toe.

Lees meer »