Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Kartje Kilo sluit tweede seizoen Iedereen Beroemd af op Ieperse Grote Markt

Voor de (voorlopig) laatste aflevering van Radio Mano Sport voor Iedereen Beroemd staat Kartje Kilo met de bekende caravan op maandag 6 mei vanaf 16 uur op de Grote Markt van hun thuisstad Ieper. “Hét ideale moment om eens te komen curieuzeneuzen”, klinkt het op de Facebookpagina van Kartje Kilo.
The post Kartje Kilo sluit tweede seizoen Iedereen Beroemd

Lees meer »

José en Myriam vieren gouden jubileum

José Victoor (73) en Myriam Crombez (69) vierden hun gouden jubileum. Hun hele leven lang zijn beiden bijzonder actief geweest in het lokale verenigingsleven. José was ook jarenlang gemeenteraadslid en zetelt nu nog in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst.
The post José en Myriam vieren gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We hadden een geweldige intimiteitscoördinator”: Zendaya waagt zich aan een trio in nieuwe film ‘Challengers’

“We hebben allemaal het script gelezen. We wisten wat er zou gebeuren.” Zendaya (27) mag dan wel een professionele actrice zijn, maar in haar nieuwe film ‘Challengers’ moest de wereldster heel even uit haar comfortzone treden. In de prent zit de Amerikaanse namelijk verwikkelt in een intens trio. “We hebben ook veel tijd met elkaar doorgebracht voor we begonnen zijn

Lees meer »

Bart Vandamme is biljartkampioen bij Nooit Moe

Biljartclub Nooit Moe, met als lokaal café De Pauw in de Diksmuidestraat, organiseerde zijn kampioenfeest. Bart Vandamme werd afgelopen seizoen kampioen en werd in de bloemen gezet door zijn clubgenoten. (BCH/foto JCR)
The post Bart Vandamme is biljartkampioen bij Nooit Moe appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze heeft medicatie én een bewindvoering nodig”: psychiater uit zorgen over gedrag van Britney Spears

Britney Spears (42) heeft onlangs een akkoord bereikt met haar vader in een juridisch geschil. “Hoewel de voogdij in november 2021 werd beëindigd, is haar wens voor vrijheid nu echt vervuld”, liet haar advocaat weten. Toch roept de schikking online opnieuw heel wat vraagtekens op. Volgens psychiater Charles Sophy is de zangeres namelijk niet in staat om voor zichzelf te

Lees meer »

TTC Dino Brugge heeft geslaagd tafeltennisseizoen achter de rug

Met een tornooi onder de eigen leden trekt TTC Dino Brugge een streep onder hun tafeltennisseizoen. “Momenteel bouwen we aan een ploeg die op termijn hopelijk in nationale kan aantreden”, klinkt het bij de tafeltennisvereniging.
The post TTC Dino Brugge heeft geslaagd tafeltennisseizoen achter de rug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in

“Een betonnen kathedraal onder het Parijse plaveisel”, zo noemen de Franse media het pas geopende ondergrondse waterreservoir in hun hoofdstad. 50.000 kubieke meter water kan het opmerkelijke bouwwerk opvangen. Vies water uit toiletten dat anders in de Seine terecht zou komen. Wij leggen u uit hoe het bassin werkt, waarom het broodnodig is voor de Olympische Spelen, en hoe groot

Lees meer »

Automobilist rij-ongeschikt verklaard na twee positieve drugstesten: “Op goede weg maar nog sporadisch gebruik”

Een automobilist uit Avelgem moest op de politierechtbank onmiddellijk zijn rijbewijs afgeven. De politierechter verklaarde hem rij-ongeschikt na twee positieve drugstesten in amper drie maanden. “Ik ben op de goede weg, maar gebruik sporadisch nog drugs”, gaf de man zelf eerlijk toe. Dat liet de politierechter weinig speelruimte…
The post Automobilist rij-ongeschikt verklaard na twee positieve drugstesten: “Op goede

Lees meer »