Verdrievoudiging van hernieuwbare energie, batterijparken en koolstofarme gassen: Engie investeert 4 miljard euro in energiestransitie

Energiegroep Engie gaat tegen 2030 4 miljard euro investeren in de energietransitie. Dat zegt Vincent Verbeke, de nieuwe CEO van Engie in België. Het bedrijf wil daarvoor de capaciteit aan hernieuwbare energie verdrievoudigen, meer inzetten op flexibiliteit, op batterijparken en op koolstofarme gassen, zoals waterstof. 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10

Enkele oud-leden van het vroegere jeugdhuis De Closjard, de voorloper van het huidige De Troubadour, hebben vanuit nostalgische overwegingen nog eens een Closjard-weekend georganiseerd.
The post Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10 appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Lift You Up’ gaat verder waar andere talentenjachten eindigen: Laura Tesoro en co. gaan op tournee met winnaar

Een hit met Metejoor (33) of Bart Peeters (64)? Het podium delen met Laura Tesoro (27) of Jasper Steverlinck (48)? VTM maakt het binnenkort mogelijk in een gloednieuwe talentenshow. Andere talentenjachten, zoals ‘The Voice’, eindigen wanneer de winnaar gekroond wordt, maar dan begint het bij ‘Lift You Up’ pas. Als onbekend Vlaams talent krijg je de kans om met één

Lees meer »

Slachtoffer eist 10.000 euro van agressor (34) na gevecht in Nieuwpoorts café

Een 20-jarige jongeman eist een forse schadevergoeding van liefst 10.000 euro van een 34-jarige agressor nadat die hem zwaar toetakelde op café in Nieuwpoort. “We weten dat de schadevergoeding zeer hoog is, maar hij werd dan ook afgeslagen als een beest”, vindt de advocaat van het slachtoffer.
The post Slachtoffer eist 10.000 euro van agressor (34) na gevecht in

Lees meer »

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »

Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist, Marc Coucke en Ben Van den Keybus brengen deze zomer de grote dagen van Knokke-Heist opnieuw tot leven in het Grand Casino Knokke.
The post Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Definitief akkoord Nederlandse regeringsvorming: 130 per uur op snelwegen en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Dat blijkt woensdagavond uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet

Lees meer »