Verdachte van reeks bagagediefstallen in treinstations en luchthavens opgepakt in Kortrijk

Afgelopen zondagvoormiddag 28 april pakte politiezone Vlas een man op die verdacht wordt van een hele reeks diefstallen van bagage van reizigers in treinstations en luchthavens.

Zondagmorgen werd de dispatching gealarmeerd door de NMBS met de melding dat er op een trein richting Kortrijk een verdachte man werd betrapt die gepoogd had om bagage te stelen van andere treinreizigers.

Kostbare spullen op zak

Eenmaal de trein in het station aangekomen was, werd de verdachte op het perron opgepakt en overgebracht naar het commissariaat. Opmerkelijk was ook dat de verdachte zelf al een aanzienlijke hoeveelheid bagage en een fiets bij zich had.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de bagage die hij bij zich had vermoedelijk afkomstig is van een reeks diefstallen, gepleegd in verschillende treinstations en luchthavens, zowel in België als in het buitenland, zoals de luchthaven van Düsseldorf.

De reistassen, fietstassen en andere draagzakken zijn allemaal gevuld met kledij, multimedia, toiletzakken, … Kortom, allemaal kostbare zaken van mensen die aan het reizen waren en nu hun kostbaarheden kwijt zijn.

De verdachte is een meerderjarige man uit Doornik. Hij was ook in het bezit van een fiets, vermoedelijk ook gestolen.

Zoektocht naar slachtoffers

In de bagage wordt nu gezocht naar identificatiebewijs, zodat de slachtoffers kunnen opgespoord worden. Een overzicht van de aangetroffen bagage werd ook gepubliceerd op de website van politiezone Vlas. Er wordt ook gekeken om andere betrokken politiediensten te contacteren, dit met de bedoeling om ook langs deze weg slachtoffers te kunnen identificeren en te bereiken.

The post Verdachte van reeks bagagediefstallen in treinstations en luchthavens opgepakt in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt zwartwerk aan het licht: celstraf met uitstel en fikse boete

Twee Roemenen uit Brussel hebben voor de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor zwartwerk en inbreuken op de welzijnswet. Ze kregen ook nog een geldboete van 16.000 euro, de helft met uitstel. Het gesjoemel kwam aan het licht na een gruwelijk ongeval op een Oostendse werf.
The post Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt

Lees meer »

Socialisten op kop in peiling bij verkiezingen in Catalonië

De socialistische partij van de Spaanse premier Pedro Sánchez lijkt de regionale verkiezingen in Catalonië gewonnen te hebben, zo blijkt uit een peiling die zondag is gepubliceerd na het sluiten van de stemlokalen. Ook de separatistische partijen zouden samen een meerderheid behalen.

Lees meer »

Eerste evenement Roslar is groot succes: “Goed gestart, dit smaakt naar meer”

Het eventcollectief Roslar organiseerde afgelopen weekend met Klub Lokal een eerste evenement. Op vrijdag- en zaterdagavond palmden muzikanten en dj’s de tuin van café Romen in, op zaterdag was er een marktje waar jonge, plaatselijke makers hun creaties toonden aan het grote publiek. “We zijn erg goed gestart”, aldus een tevreden Stan Priem van de organisatie.
The post Eerste

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Een deur-aan-deurverkoper die blijft terugkomen? “Dat is belaging”

Deur-aan-deurverkoop is toegelaten in België. Verkopers mogen aanbellen om je een dienst of product te verkopen. Maar als je "neen" zegt, moeten ze daar oren naar hebben. Doen ze dat niet, dan kan je ze aanklagen voor "belaging". Dat blijkt uit de nieuwe aflevering van de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2.

Lees meer »

Meer dan helft lgbtq+’ers durft niet hand in hand over straat

Meer dan de helft van de lgbtq+’ers in ons land durft niet hand in hand over straat te lopen en meer dan een kwart vermijdt bepaalde plaatsen uit angst om aangevallen te worden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en rijverbod voor visser die werd klemgereden na knotsgekke achtervolging: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. De Brugse rechtbank gaf hem zes maanden voorwaardelijke celstraf en acht dagen rijverbod.
The

Lees meer »