Vlaanderen beschermt volledige mergelgroeve  Grote Berg in Riemst: “Enorme schatkist aan interessante informatie” 

Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) heeft de voorlopige bescherming goedgekeurd van mergelgroeve Grote Berg in Zussen bij Riemst. De bescherming als monument omvat alle ondergrondse delen (mergelgroeve met inbegrip van ingestorte delen en stabilisaties). De bovengrondse sporen van de mergelgroeve worden beschermd als cultuur-historisch landschap. 

Meer krantenkoppen in België

OPINIE – De laatste rechte lijn naar de verkiezingen is ingezet: “Ook voor onze provincie staat zondag veel op het spel”

De laatste rechte lijn is ingezet… Nog een paar debatten, enkele huisbezoeken, een hoop gesponsorde filmpjes en de campagne zit erop voor de 537 kandidaten in West-Vlaanderen. Zondag is het dan aan de kiezer: zelfs de laatste twijfelaar moet op 9 juni een keuze maken.
The post OPINIE – De laatste rechte lijn naar de verkiezingen is ingezet: “Ook

Lees meer »

Terras café Den Blauwvoet bomvol: kiezers krijgen gratis consumptie met afgestempelde oproepingsbrief

Uitbaatster Ann-Sophie Toorré van café Den Blauwvoet op de Marktplaats in Moorslede pakt op verkiezingszondag uit met een opmerkelijke actie. Wie langskomt met zijn afgestempelde oproepingsbrief krijgt een gratis gewone consumptie. Schuin tegenover het monument van Pater Lievens zat het terras bomvol.
The post Terras café Den Blauwvoet bomvol: kiezers krijgen gratis consumptie met afgestempelde oproepingsbrief appeared first on

Lees meer »

Kieskring West-Vlaanderen: wie zijn de stemmenkampioenen?

CD&V-boegbeeld Hilde Crevits blijft de stemmenkampioen in West-Vlaanderen, met 77.533 voorkeurstemmen voor het Vlaams Parlement. Maar dat zijn er een pak minder dan de 130.912 van 5 jaar geleden. Voor het federaal Parlement haalt Vooruitvoorzitter Melissa Depraetere de meeste voorkeurstemmen: net geen 64.000.

Lees meer »

Tom Van Grieken aangekomen voor gesprek met informateur Bart De Wever: “Ik ga onze kiezers keihard vertegenwoordigen”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is zonet aangekomen bij het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon, waar N-VA-voorzitter Bart De Wever als informateur gesprekken houdt over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. De Wever ontvangt dinsdag de vier grootste partijen, op volgorde van stemmenaantal, Vlaams Belang mocht als eerste langs.

Lees meer »

De Rolls-Royce onder de uurwerken: Europees kampioene Nafi Thiam werkte zevenkamp af met horloge van dik 170.000 euro

‘t Was aandachtige kijkers mogelijk opgevallen. Nafi Thiam werkte haar gouden zevenkamp op het EK atletiek in Rome af met een opzichtig horloge rond haar rechterpols. Het ging om een uurwerk van het Zwitserse luxemerk Richard Mille. De kleuren – roze en groen – waren opvallend, de richtprijs van het uurwerk zeker ook: 185.000 dollar (ruim 173.000 euro).

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Tientallen doden bij Israëlische luchtaanval op VN-school in Nuseirat: “Weer een gruwelijke dag in Gaza”

Het Israëlische leger (IDF) heeft in de wijk Nuseirat in centraal Gaza een school gebombardeerd die door VN-organisatie UNRWA was ingericht als tijdelijke opvangplaats voor mensen die ontheemd zijn door de oorlog en waar volgens ‘Al Jazeera’ duizenden mensen verblijven. Volgens het IDF zou het gebouw echter ook door Hamas-strijders zijn gebruikt. Bij het bombardement zouden zeker 37 doden en

Lees meer »

Financieel analist misbruikt kredietkaart van werkgever voor exorbitante loondiefstal: “Meer dan één miljoen euro gespendeerd voor privéaankopen”

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is woensdag het proces van start gegaan tegen een voormalig financieel analist van DHL die met de kredietkaart van het bedrijf voor meer dan één miljoen euro aan privéaankopen zou hebben gedaan. De exorbitante loondiefstal kwam pas na drie jaar aan het licht, nadat American Express de kaart had geblokkeerd.

Lees meer »