Menen nu ook te ontdekken met een bootje op de Leie

Met de komst van BOOOT werkt Menen verder aan haar imago als toeristische stad. Aan de Leieboorden kunnen bezoekers één van de vier elektrische bootjes huren, om er de streek vanop het water te verkennen.

Het is een zicht dat ondertussen is uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de zomermaanden: de bootjes op de Leie. Gezinnen of groepen met vrienden huren een vaartuig, en kunnen zo genieten van de rust van het water, zonder de streek te verlaten. Tot vorig jaar was dit iets wat bijna automatisch werd gelinkt aan grootsteden, maar ook Menen trekt dit jaar de kaart van het watertoerisme. “We zochten al langer naar een nieuwe opstapplaats en de Leieboorden in Menen waren een meer dan welgekomen aanvulling!”

Gwen Vanhove, zaakvoerder van BOOOT, zal met 4 elektrische bootjes het aanbod van de grensstad gaan aanvullen. “Twee kleine en twee grotere vaartuigen, waarmee we kleine gezinnen of groepen tot wel 10 mensen kunnen bedienen, liggen hier nu klaar. We waren eigenlijk tijdens de paasvakantie al van start gegaan, alleen gooide het wispelturige weer roet in het eten. Via onze website kunnen mensen een bootje huren, ze stappen hier op en twee uur lang zijn ze zelf kapitein van het schip. Doordat alle vaartuigen in snelheid en volume beperkt zijn, mogen mensen er zelf mee varen. Een vaarbewijs is niet nodig en dat maakt het allemaal extra ontspannend. Als kers op de taart zijn de 4 plezierboten volledig elektrisch, waardoor onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk wordt gehouden. Het is een bewuste keuze die we overal doortrekken. Ondertussen is zo een 70% van onze vloot al elektrisch.”

Zowel het stadsbestuur als de toeristische dienst van Menen, zien de nieuwe dienstverlening graag komen. Het zorgde voor een vloeiende samenwerking tussen beide partijen. “Alle infrastructuur om aan te meren en op te laden was hier eigenlijk al voorhanden”, vult Gwen nog aan. “We gaan nu lokaal nog kijken of we samenwerkingen kunnen realiseren. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat toeristen, die een bootje huren, gemiddeld 50 euro in de startgemeente spenderen. We willen die mensen dan ook graag naar het centrum van Menen doorsturen.”

Wie een bootje wil reserveren, kan hiervoor terecht op www.booot.be.

The post Menen nu ook te ontdekken met een bootje op de Leie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke

Jamie De Waele (32) verhuisde recent met haar mama- en babypraktijk Le Petit D’eau naar het centrum van Rumbeke. Op het Kerkplein palmt ze een ruimte in het pand in waar sinds december de vroedvrouwen van Villa Mama huizen.
The post Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Martijn laat in ‘Boer zkt vrouw’ voor het eerst in z’n hart kijken en Robbe en Branko brengen samen de nacht door

“Wij willen weten waar we staan.” Chrissy en Lisanne eisten in ‘Boer zkt vrouw’ duidelijkheid van Martijn. En dus maakte de melkveehouder een definitieve keuze, waarbij hij een verrassende onthulling deed. Ook bij boer Michiel volgde een moeilijk keuzemoment. En Robbe en Branko zetten een volgende stap in hun relatie: voor het eerst brachten zij samen de nacht door.

Lees meer »

Minstens twee cipiers gedood bij ontsnapping van gevangene op Franse snelweg: beelden tonen hoe overvallers hun wapen richten op voertuig

In het Franse departement Eure (Normandië) is een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Minstens twee cipiers werden doodgeschoten, drie anderen raakten zwaargewond. Persbureau AFP meldt op basis van een bron bij de politie dat bij de aanval drie cipiers zijn omgekomen. De gevangene kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen.

Lees meer »

Wetenschappers ontdekken alfabet bij potvissen: “Niet enkel mensen beschikken over complex communicatiesysteem”

Is de mens in staat om te communiceren met dieren door artificiële intelligentie? Wetenschappers beweren dat dat in de toekomst misschien wel mogelijk is. Meer nog: een team van onderzoekers heeft met behulp van AI de geluiden van potvissen kunnen ontcijferen. Hun complexe communicatie zou zelfs vergelijkbaar zijn met menselijke communicatie. “Dat trekt het idee in twijfel dat enkel mensen

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Komen Buffalo’s in slotfase nog langszij?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Leesgroep bibliotheek viert 10 jaar: “Een soort therapie”

Liefhebbers van het betere boek kennen de leesgroep van de bibliotheek al langer. Deze bonte boekenbende komt zowat elke anderhalve maand samen om literatuur te bespreken vanuit hun eigen beleving. Het initiatief bestaat al tien jaar.
The post Leesgroep bibliotheek viert 10 jaar: “Een soort therapie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charles had te weinig tijd, Harry wilde niet in een residentie van het koningshuis slapen: water blijft diep tussen vader en zoon

Het recente bezoek van prins Harry (39) aan het Verenigd Koninkrijk blijft de gemoederen beroeren in de Britse pers. Dat er geen ontmoeting met koning Charles (75) op de planning stond, roept veel vraagtekens op. Volgens ‘The Sunday Times’ was Harry erg aangedaan omdat z’n vader geen tijd had. Bronnen uit het kamp van de vorst zeggen dan weer dat

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

Worden verkiezingsbeloftes in Polen waargemaakt? “Als je nu voor de openbare omroep werkt, moet je de partij van premier Tusk voortrekken”

Meer dan een half jaar geleden heeft de Poolse kiezer beslist om Donald Tusk een nieuwe kans te geven als premier. Een van zijn belangrijkste beloftes was om de publieke media uit de invloedsfeer van de vorige regering te halen. De openbare omroep zou weer onpartijdig worden. VRT NWS trok naar Polen om te kijken hoe het daarmee staat.

Lees meer »