Man sterft nadat hij met zijn jas vast komt te zitten in roltrap

Een Japanse zeventiger is dinsdag overleden nadat hij met zijn jas kwam vast te zitten in de roltrap van een treinstation. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar werd daar doodverklaard.

 

Meer krantenkoppen in België

Brothers In Arms Memorial krijgt bronzen ringen

Zondag werden de bronzen ringen van het Brothers In Arms Memorial in de buurt van het Polygonebos in Zonnebeke ingehuldigd. De ringen vormen er het symbool van de eeuwige verbondenheid. “De twee bronzen ringen zijn de ziel van het memoriaal”, aldus voorzitter Bart Vermeulen van de vzw Brothers In Arms Memorial.
The post Brothers In Arms Memorial krijgt bronzen ringen

Lees meer »

Hasselaren kunnen 100 uur gratis parkeren in binnenstad

In de binnenstad van Hasselt kunnen inwoners vanaf vandaag gratis 100 uur parkeren op 3 parkings. Het gaat over 1.000 parkeerplaatsen op de parking Astrid, Dusart en die van het Cultureel Centrum. Met deze maatregel wil het stadsbestuur automobilisten sneller naar de juiste parking leiden.

Lees meer »

Onze Opinie. “Er komen meer dan een miljoen ‘Bompa Bockies’ aan”

Het maatschappelijk belangrijkste programma van het moment wordt gemaakt door een als bejaarde geschminkte 39-jarige die zichzelf Bockie De Repper noemt. Lees de reportage en kijk vooral zelf, want ‘Bompa Bockie’ is van het schoonste dat op televisie te zien is. “Over iets meer dan twintig jaar zullen er 1,2 miljoen 80-plussers zijn”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Misschien zorgt Bockie

Lees meer »

VTI Ieper wint Vlaamse finale CanSat-wedstrijd

CanSat is een wedstrijd waarbij de leerlingen de uitdaging aangaan om alle belangrijke subsystemen van een satelliet te bouwen en te doen passen in een blikje van 33 cl: de elektrische voeding, de sensoren en het communicatiesysteem.
The post VTI Ieper wint Vlaamse finale CanSat-wedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘The Barn’ is nieuwe horecazaak kinderboerderij De Lange Schuur: “Familiaal karakter voorop”

De horecazaak bij de bekende kinderboerderij De Lange Schuur in de Stuiverstraat heeft nieuwe uitbaters. Ondernemers Benjamin Vandenberghe (40), Bart Denecker (36) en Stefaan Devrome (44) dopen de zaak om tot ‘The Barn’. “Als trotse Oostendenaars is dit project een droom die uitkomt.”
The post ‘The Barn’ is nieuwe horecazaak kinderboerderij De Lange Schuur: “Familiaal karakter voorop” appeared first on

Lees meer »

Beelden tonen hoe tienermeisjes over sporen lopen om selfies te nemen: “Verboden én levensgevaarlijk”

In het station van Veurne werden twee tieners gefilmd die zich levensgevaarlijk gedragen. Een treinreizigster kon het duo filmen: het ene meisje rent plots de sporen over, hurkt zich en lijkt een foto te nemen. Het andere meisje zit neer met haar benen over de perronrand. “Dit is niet alleen verboden, maar ook levensgevaarlijk”, zegt Frédéric Petit van Infrabel, dat

Lees meer »

“Ofwel hadden we een sterke mol, ofwel een zwakke groep”: afvaller van ‘De mol’ speelde spel tevergeefs op eigen manier

Ze was voor heel wat kijkers een van de hoofdverdachten, maar zie: Lynn Thissen (38) is niét ‘De mol’. Met haar afvallen verdwijnen ook ineens alle verdubbelaars uit het spel. Goed gespeeld van de saboteur, geeft Lynn toe in een eerste interview na haar eliminatie. Een terugblik op haar eigenzinnige parcours – de mol wilde ze absoluut niet zijn –

Lees meer »

Oppositie en onafhankelijken verenigen zich in lijst ‘DURF’: “Fris project met oog op de toekomst”

In Lichtervelde lijken de gemeenteraadsverkiezingen in oktober een tweestrijd te zullen worden. Oppositiepartijen SOMM, N-VA en Open Vld gaan samen met onafhankelijken de strijd aan met Resp&ct 8810, het huidige CD&V, de partij die al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in Lichtervelde. Onafhankelijk kandidaat Etienne Denys (70) blijkt de lijm tussen de drie partijen te zijn.
The post

Lees meer »

Len Goethals (10) is de Kinderkrak van Bredene: “Dit jaar moet de inzamelactie van speelgoed nog een groter succes zijn”

Of kinderen vandaag te veel bezig zijn met hun smartphone en gamen? Misschien. Maar voor kersvers Kinderkrak Len Goethals mag het ook wat meer zijn. Len zette vorig jaar, in aanloop naar Sinterklaas, een inzamelactie van speelgoed op touw voor kinderen in kansarmoede. “We hebben ‘k weet niet hoeveel speelgoed kunnen inzamelen”, is Len trots. “Een herhaling van de actie

Lees meer »