VS: aanwijzingen dat China Amerikaanse verkiezingen wil beïnvloeden

De Verenigde Staten heeft bewijs gezien dat China de aankomende verkiezingen probeert “te beïnvloeden en zich erin te mengen”. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tegen nieuwszender ‘CNN’ aan het einde van een driedaags bezoek in China. 

Meer krantenkoppen in België

Merel Theuninck (21) werkt aan digitale inclusie

Het digitaliseringsproces biedt voor de ene een schat aan makkelijke oplossingen maar voor de andere is het een bron van verwarring en frustratie. Tielt en Meulebeke hebben daarom besloten een helpende hand te reiken aan diegenen die achterblijven en hen extra hulp en ondersteuning te bieden om de digitale vaardigheden te verbeteren.
The post Merel Theuninck (21) werkt aan

Lees meer »

De Brieke wint zwerfvuilactie met 12,5 kilometer geruimde wegen

Het straatcomité De Brieke is de winnaar van de zwerfvuilactie 2024. “Voor de actie gingen 436 deelnemers van 16 organisaties op pad”, vertelt duurzaamheidsschepen Chris Verhaeghe (Open VLD). “Ze ruimden in totaal 2.200 kilogram zwerfvuil. Een hoopgevend resultaat. We merken immers dat er bij elke editie minder en minder afval per kilometer gevonden wordt. Tijdens
The post De Brieke

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Stadsbestuur Gistel heeft ‘Hemelwater- en Droogteplan’ klaar: “Het neerslagpatroon is veranderd door de klimaatverandering”

In reactie op de klimaatverandering met meer hevige regenbuien en lange periodes van droogte, heeft het stadsbestuur een zogenaamd ‘Hemelwater- en Droogteplan’ opgesteld, kortweg HWDP. “Het bevat een langetermijnvisie voor het hele grondgebied van Gistel”, aldus bevoegd schepen Wim Aernoudt (N-VA).
The post Stadsbestuur Gistel heeft ‘Hemelwater- en Droogteplan’ klaar: “Het neerslagpatroon is veranderd door de klimaatverandering” appeared first

Lees meer »

LIVEBLOG ATALANTA-MARSEILLE (21u). De Ketelaere aan de aftrap

Het Atalanta van Charles De Ketelaere wist een goede uitgangspositie te halen in de heenmatch tegen Marseille. Het werd 1-1 na een doelpunt van Scamacca, Mbemba maakte gelijk voor de Franse traditieclub. Lukt het De Ketelaere & co om in eigen huis te winnen van Marseille? Volg het hier in de liveblog!

Lees meer »