Beelden tonen hoe tienermeisjes over sporen lopen om selfies te nemen: “Verboden én levensgevaarlijk”

In het station van Veurne werden twee tieners gefilmd die zich levensgevaarlijk gedragen. Een treinreizigster kon het duo filmen: het ene meisje rent plots de sporen over, hurkt zich en lijkt een foto te nemen. Het andere meisje zit neer met haar benen over de perronrand. “Dit is niet alleen verboden, maar ook levensgevaarlijk”, zegt Frédéric Petit van Infrabel, dat de beelden onderzoekt.

 

Meer krantenkoppen in België

Dames WTC Julius Caesar van start

De dames van wielertoeristenclub Julius Caesar haspelden onlangs de eerste kilometers van het nieuwe seizoen af. Ze verzamelen elke woensdagavond om 19.30 uur aan clublokaal café De Loobrug.
The post Dames WTC Julius Caesar van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Soedanese rebellen voeren etnische zuivering uit in West-Darfoer, zegt Human Rights Watch in nieuw rapport

In de Soedanese deelstaat West-Darfoer maken rebellen van de Rapid Support Forces zich schuldig aan etnische zuivering, zo stelt Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport. De mensenrechtenorganisatie roept de Verenigde Naties en de Afrikaanse Unie op om onmiddellijk een wapenembargo tegen heel Soedan in te stellen, de geweldplegers te vervolgen en een missie te lanceren om burgers te

Lees meer »

Vapedampen bevatten giftige stoffen: AI-onderzoek analyseert 180 vapesmaken

Uit een Brits onderzoek, gepubliceerd op de website van ‘Scientific Reports’, is gebleken dat chemicaliën in vapedampen acuut giftig kunnen zijn bij verhitting en inademing. Met behulp van een AI-analyse van 180 vape-smaken concludeerden de onderzoekers dat de producten 127 acuut giftige chemicaliën, 153 gezondheidsrisico’s en 225 irriterende stoffen bevatten.

Lees meer »

Sportieve workshops voor het goede doel in oude kazernesite in Sijsele

Op zaterdag 18 mei organiseren vier studentes uit de Brugse regio op de oude kazernesite in Sijsele het evenement ‘Bond & Beyond Experience’. Bedrijven en vriendengroepen kunnen er een dag vol sportieve workshops, games en een afterparty beleven ten voordele van Think Pink, de nationale borstkankercampagne.
The post Sportieve workshops voor het goede doel in oude kazernesite in Sijsele

Lees meer »

Celina en Gerard zijn een diamanten echtpaar

Op 17 april 1964 stapten Celina Vermeulen en Gerard Vandevelde in het huwelijksbootje. Het koppel uit de Boomlandstraat in Ledegem is inmiddels zestig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur van Ledegem.
The post Celina en Gerard zijn een diamanten echtpaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Het peloton houdt twee Italianen van Polti-Kometa eenvoudig binnen schot, in de finale wordt er vuurwerk verwacht

Napels zien en dan sterven. De negende etappe van de Giro voert de renners naar de havenstad in het zuiden van Italië. Na een vlakke aanloop volgt er een golvende finale met enkele korte klimmetjes. Voor de rasechte sprinters wordt het naar alle waarschijnlijkheid iets te lastig. Wie pakt de ritzege in Napels? Volg de aanloop naar de rit en

Lees meer »

Grote evaluatie mobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort pas na verkiezingen, voorlopig enkel kleine bijsturingen

Het wijkmobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort zal pas in de herfst, na de gemeenteraadsverkiezingen een grote evaluatie krijgen. Er komen nu enkele kleine aanpassingen. "Er zijn pijnpunten, maar mensen hebben tijd nodig om te wennen", reageert schepen Filip Watteeuw (Groen) na kritiek van oppositie- én meerderheidspartijen. Het plan werd eind april ingevoerd.

Lees meer »

Bruggeling Jean Caerels is al 50 jaar figurant in de Heilig Bloedprocessie: “Ik waak erover dat niemand een horloge draagt”

Figurant Jean Caerels (77) neemt op Hemelvaartsdag voor de vijftigste keer deel aan de Heilig Bloedprocessie in Brugge. Deze zomer zal deze Bruggeling ook voor de elfde keer enthousiast mee de Gouden Boomstoet helpen organiseren.
The post Bruggeling Jean Caerels is al 50 jaar figurant in de Heilig Bloedprocessie: “Ik waak erover dat niemand een horloge draagt” appeared first

Lees meer »

Rechter stuurt man (37) onmiddellijk 4 jaar naar cel omdat hij wijkagente invalide slaat: “Kans op recidive is hoog”

Een 37-jarige Riemstenaar moet vier jaar naar de gevangenis omdat hij in 2021 een wijkagente invalide sloeg. De rechter stuurt hem onmiddellijk naar de cel omdat de man al meermaals hardhandig uithaalde naar vrouwen. “Ik hoop dat hij tijdens zijn detentie nadenkt over zijn daden”, klonk het bij de raadsman van het slachtoffer. De agente krijgt een schadevergoeding van 63.658

Lees meer »