Nederland lijkt op weg naar akkoord over rechtse regering met Geert Wilders: ‘Ik zie het niet meer fout gaan’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

León plant zonnebloemwei voor zijn geliefde oma

Voor León was woensdag 12 juni een speciale dag: dan kwam hij met zijn familie samen om zijn geliefde oma te herdenken. Het was zijn droom om een gazon vol zonnebloemen te planten ter ere van haar. De stad maakte zijn wens waar door een zonnebloemweide van 2.000 m² te planten aan de site van het oude zwembad.
The

Lees meer »

Bekende schoenenzaak Ansi Shoe sluit na 35 jaar in Ledegem en houdt uitverkoop: “We hopen op een opvolger”

Ansi Shoe, de schoenenwinkel langs de Rollegemstraat in Ledegem, is gestart met een uitverkoop. Een exacte datum voor de sluiting van de bekende winkel is er nog niet, maar zaakvoerster Ingrid Vanhuylenbrouck is na een mooie carrière van ruim 45 jaar pensioengerechtigd. “We blijven hopen op opvolgers. In de toekomst wil ik graag nog iets doen met mijn passie voor

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: wie was de ‘Skieven Architek’ die de aanblik van Brussel veranderde?

Brussel is een openluchtmuseum met architecturale parels uit verschillende tijdsperiodes. Grootmeesters van de architectuur hebben de skyline geboetseerd tot hoe we die nu kennen. Eén onder hen drukte echter zo prominent zijn stempel dat we er haast niet meer omheen kunnen. Maar of dat hem geliefd maakte bij zijn tijdgenoten, is nog maar de vraag. De Sint-Katelijnekerk, De Munt, De

Lees meer »

Eerste volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld: Iedereen Telt trekt met 9 Meulebekenaars en 22 Tieltenaars naar de kiezer

De nationale verkiezingen zijn nog maar pas achter de rug en nu al maakt de Tieltse meerderheidspartij Iedereen Telt als eerste een volledige lijst bekend. Daarmee zet de partij van schepenen Pascale Baert en Grietje Goossens de campagne nu echt in richting de gemeenteraadsverkiezingen in Tielt en Meulebeke op 13 oktober.
The post Eerste volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld:

Lees meer »

“Rampscenario’s oefenen is nodig”: Brandoefening in Oostendse Sky Towers

Zaterdagmorgen woedde een hevige brand op de 13de en de 24ste verdieping van de Sky Towers in Oostende. Heel wat brandweermannen, politie, ambulanciers, het MUG-team en de stad Oostende werden op de been gebracht om het vuur onder controle te krijgen en de hulpdiensten te coördineren. Gelukkig ging het maar om een oefening.
The post “Rampscenario’s oefenen is nodig”:

Lees meer »

Brugge Mariastad viert 50-jarig bestaan

De vzw Brugge Mariastad vierde zondag 2 juni hun 50-jarig bestaan. Ze zegenen jaarlijks nieuwe Mariabeeldjes in op tal van locaties in de Brugse binnenstad. Al heel wat nissen in gevels van woningen kregen een invulling. Ze vierden hun jubileum met een speciale misviering in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, bijgewoond door leden van de Confrerie van Blindekens
The post Brugge Mariastad

Lees meer »

Hoe gaat het nog met actrice Gerda Marchand? “Had #MeToo bestaan in mijn tijd, dan waren veel mannen in de gevangenis beland”

Gerda Marchand (86) – vooral bekend als buurvrouw Florence in ‘R.I.P.’ en moeder van Carmen Waterslaeghers – heeft al een aantal jaar een punt gezet achter haar acteercarrière. ‘Primo’ wou weten hoe het nog gaat met Gerda, die intussen in een woonzorgcentrum woont. “Ik heb partnergeweld meegemaakt, maar ook dat heb ik overleefd”

Lees meer »

Tielts stadsbestuur gaat in eigen beheer herstellingen uitvoeren aan kerk Schuiferskapelle

Al sinds het begin van deze bestuursperiode had de stad Tielt een budget van 180.000 euro uitgetrokken voor de kerkfabriek voor werken aan de kerk van Schuiferskapelle. Omdat er de voorbije jaren geen schot in de zaak kwam, gaat de stad nu zelf enkele noodzakelijke herstellingen uitvoeren.
The post Tielts stadsbestuur gaat in eigen beheer herstellingen uitvoeren aan kerk

Lees meer »