Extreme hitte in Filipijnen, Bangladesh en Thailand: gevoelstemperatuur boven de 52 graden in Bangkok

De Filipijnen, Bangladesh en Thailand kampen woensdag met een extreme hitte. De autoriteiten hebben beslist de scholen te sluiten en de inwoners gevraagd thuis te blijven.

 

Meer krantenkoppen in België

Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum

Jean-Pierre Vanmarcke en Magda Vlieghe zijn vorige maand in het gemeentehuis in Ledegem ontvangen. Het koppel uit de Terschuerenlaan in Sint-Eloois-Winkel is vijftig jaar getrouwd.
The post Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

LIVE. Joost Klein treedt niet op voor vakjury maar krijgt steun van publiek, deelname aan finale nog steeds onbeslist

Joost Klein was niet te zien bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. Toch werd de zanger gesteund door het aanwezige publiek. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan en dit onderzoekt. Volgens de Zweedse media gaat het mogelijk over een fysieke confrontatie. Zolang het onderzoek

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dochter procureur kreeg vragen magistratenexamen als verjaardagscadeau

Stagiair-advocate Luka L., die in januari deelnam aan het magistratenexamen, kreeg een week eerder al de vragen – als verjaardagscadeau – in de schoot geworpen door haar vader, de intussen geschorste afdelingsprocureur van Ieper Johan L. Dat bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie. Tegen haar en een andere betrapte kandidaat loopt een tuchtonderzoek bij de balie. Mogelijk zijn tot zes

Lees meer »

‘Compostdag’ verhoogt bewustzijn rond afval

Met een heuse ‘Compostdag’ op het containerpark zette stad Gistel het bewust omgaan met groente-, fruit- en tuinafval nadrukkelijk in de kijker. Een quizje hier, kopje koffie en taart daar: het werd naast een leerrijke ook een aangename bedoening.
The post ‘Compostdag’ verhoogt bewustzijn rond afval appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klaar met Mandela

Dertig jaar democratie heeft de Zuid-Afrikanen meer ontgoocheling dan wat anders gebracht. De komende verkiezingen dreigen een afstraffing te worden voor het ANC van wijlen Nelson Mandela.

Lees meer »

Barron Trump (18) zet eerste politieke stappen als kiesman in Florida

De 18-jarige Barron Trump zal een kiesman zijn in de Amerikaanse staat Florida en zet zo zijn eerste stappen in de politieke wereld. De jongste zoon van de voormalige president Donald Trump zal tijdens de Republikeinse Conventie in juli zijn stem uitbrengen voor zijn vader. Die won in maart de Republikeinse voorverkiezing in Florida.

Lees meer »

CHECK – Krijgen huishoudhulpen een jobbonus van 450 tot 500 euro, zoals Hilde Crevits (CD&V) zegt in De Zevende Dag?

Huishoudhulpen krijgen op het einde van het jaar een jobbonus van 450 tot 500 euro. Dat zei Hilde Crevits, CD&V-politica en Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid, afgelopen zondag in De Zevende Dag. Dat klopt niet helemaal. Gemiddeld ontvangt een huishoudhulp, die vaak deeltijds werkt, 292 euro jobbonus. Een minderheid krijgt een bedrag tussen de 450 en 500 euro.

Lees meer »

Ooit werd River Cola beschaamd weggemoffeld, vandaag heeft cola ‘van den Aldi’ cultstatus bereikt: hoe komt dat?

River Cola blaast 50 kaarsjes uit. Op die halve eeuw tijd heeft het imago van de cola ‘van den Aldi’ een evolutie doorgemaakt. Ooit werden de blikjes diep en beschaamd in de boekentas weggemoffeld, maar vandaag zijn ze stigma van ‘arme mensen-cola’ kwijt. Marketingprofessor Luk Warlop legt uit hoe dat gelukt is. “River Cola is qua cultstatus nog het best

Lees meer »

Leven aan zee is écht gezonder. Vlaamse onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »