Terra heeft nieuwe uitvalsbasis: “Heel tevreden over het resultaat”

’t Atelier, de nieuwe thuishaven van keramiekatelier Terra in de Hoogstraat, werd officieel geopend. Lesgeefster Trui Busschaert en de cursisten zijn er ideaal gehuisvest om hun hobby te beoefenen.

“Enkele jaren geleden verwelkomden het bestuur van de cultuurraad en leden van Terra de gemeenteraadsleden in het gemeentehuis met een baksteen om aan te geven dat er dringend werk moest gemaakt worden van een nieuwe locatie”, stelt cultuurschepen Regine Rooryck (CD&V). “Ik nam de baksteen in ontvangst omdat ik akkoord ging met die wens. We zijn een hele tijd op zoek geweest naar een geschikt pand, en zijn heel tevreden over het uiteindelijke resultaat. Zowel de gemeentelijke tekenschool als Terra zijn hier ideaal gehuisvest”, vindt de schepen.

“Het was even wachten op de totale uitrusting en aanpassing van het lokaal, maar ik hoor ondertussen niets dan lovende woorden. Er is voldoende ruimte en dat was een groot gemis in de oude locatie. Ook het gelijkvloers is een pluspunt, want sleuren met werken of met pakken klei op en af de trappen, hoeft nu niet meer. Alle cursisten hebben nu een eigen werktafel en we hebben ook extra draaitafels bijgekocht. Een goede investering aangezien keramiekatelier Terra een succesformule blijft”, zegt Rooryck.

leren van elkaar

“Lesgeefster Trui Busschaert kan nu gewoon tussen de tafels lopen om les te geven, wat vroeger door de krapte een groot probleem was en frustratie teweegbracht. Iedereen heeft hier zijn of haar plaats, er is meer overzicht en er wordt meer geleerd van elkaar. Trui moest vroeger op hetzelfde moment in twee lokalen aanwezig zijn, wat niet bevorderlijk was voor het lesgeven. Waar nu de oven staat, is er voldoende plaats om de werken in en uit te laden. Er staan voldoende rekken rond de oven. Ook heel praktisch”, klinkt het.

“Aan de buitenzijde van het lokaal is te zien dat hier volop aan kunst gedaan wordt. De mooie kunstige muurschilderij is daar het bewijs van. Het grote raam geeft veel natuurlijk licht, wat het aangenaam maakt voor de gebruikers. Er vinden hier lesmomenten en open ateliers plaats voor een 50-tal mensen. Volgend jaar kunnen we zelfs uitbreiden naar 72 mensen”, besluit Trui.

The post Terra heeft nieuwe uitvalsbasis: “Heel tevreden over het resultaat” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paus Franciscus komt naar ons land

Paus Franciscus komt van 26 tot 29 september naar ons land. Hij zal Brussel, Leuven en Louvain-la-Neuve bezoeken, meldt het Vaticaan maandag. Voor hij in ons land aankomt, zal hij op 26 september een tussenstop maken in Luxemburg.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zelensky roept op om energie te besparen na Russische aanvallen op elektriciteitsnet

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft Moskou gezegd na de Oekraïense luchtaanvallen in de nacht van donderdag op vrijdag. Volgens Rusland werden daarbij westerse wapens gebruikt. Zowel Rusland als Oekraïne zien weinig in een wapenbestand tijdens de Olympische Spelen. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend: na Shani Louk (22) nu ook ontvoerde Ron Benjamin (53) gevonden

Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. De 53-jarige Ron Benjamin was een van de mensen die bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gegijzeld. Volgens het Israëlische leger zijn eerder ook al de lichamen van drie andere vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om

Lees meer »

De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij

Met Paula Baert heeft Ardooie, en meer bepaald de Tassche, er een eeuwelinge bij. Florent Baert en Marie Defour werden honderd jaar geleden de ouders van deze flinke dochter.
The post De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Parades van LGBTQ+ zijn dodelijke zonden”: ster uit het American Football choqueert met speech op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »