Brothers In Arms Memorial krijgt bronzen ringen

Zondag werden de bronzen ringen van het Brothers In Arms Memorial in de buurt van het Polygonebos in Zonnebeke ingehuldigd. De ringen vormen er het symbool van de eeuwige verbondenheid. “De twee bronzen ringen zijn de ziel van het memoriaal”, aldus voorzitter Bart Vermeulen van de vzw Brothers In Arms Memorial.

Aan de basis van deze toeristische trekpleister ligt landschapsarchitect Andy Malengier. Hij groeide op in Wervik. Zijn kantoor verhuisde van de Tabaksstad naar Zonnebeke. Uitbater Johan Vandewalle van café De Dreve maakte van het tragische verhaal van de broers John en Jim Hunter ioy Australië zijn levenswerk. Het Memorial kwam er ook ter herdenking van alle broers en zussen die elkaar op jonge leeftijd moesten loslaten

The post Brothers In Arms Memorial krijgt bronzen ringen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer Vlamingen gaan met elektrische auto op reis

Bijna een op de twee Vlamingen gaat deze zomer met de auto op reis. En 4,2 procent doet dat met een elektrische wagen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit een zomerenquête die mobiliteitsorganisatie VAB deed bij meer dan 2.000 Vlamingen.

Lees meer »

Buitenlandse Molenspurters presteren sterk

Bij de Molenspurters rijden dit seizoen enkele buitenlandse junioren. Roei Edinger uit Israël schonk het team een UCI-zege in Frankrijk. Zijn landgenoot Dvir Lavi werd tweede in de kermiskoers in Tielt. En Nikolas Klimavicius, een Litouwer, was de sterkste in Edewalle.
The post Buitenlandse Molenspurters presteren sterk appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Sprint Tim Merlier opnieuw naar de ritzege?

Na de vluchters is het rijk opnieuw aan de sprinters in de elfde etappe van de Giro. Het peloton trekt van Foiana di Val Fortore naar Francavilla al Mare. Na de opgave van Kooij zijn Tim Merlier, Jonathan Milan en Kaden Groves dé topfavorieten. Wordt het een koninklijke sprint of steken de aanvallers er toch een stokje voor? Volg het

Lees meer »

Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge

De organisatie van Marktrock Poperinge maakte bekend dat de KetnetBand opnieuw zal afzakken naar de Grote Markt. Ook The Juliets staan op de affiche voor de komende editie.
The post Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom migreren mensen naar België? Gezinshereniging en arbeidsmigratie wegen zwaarder door dan asielaanvragen

Het thema migratie zal de volgende weken aan bod komen in tal van verkiezingsdebatten. Hoeveel migranten zijn er precies in ons land, en hoe zijn ze hier beland? Hun aantal valt moeilijk in cijfers te vatten, vooral omdat we niet precies weten hoeveel mensen zonder papieren hier een onderkomen hebben gevonden. Maar de cijfers geven wel een redelijk goed inzicht

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw GVA-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »