Nederlandse bergsporter (24) verongelukt tijdens toerskiën in Noord-Italië

Een 24-jarige Nederlander is zondag om het leven gekomen tijdens een skitocht op een berg in het Noord-Italiaanse Zuid-Tirol. Het gaat om alpinist en trailrunner Tom Arent van de Plassche, melden regionale media onder verwijzing naar de politie. 

Meer krantenkoppen in België

Alexander Doom loopt zondag voor plek in finale 400 meter

Op de derde dag van het EK atletiek in Rome komen zondag twaalf Belgen in actie. De halve marathon is het eerste nummer op de agenda (9u00). Dorian Boulvin, Simon Debognies en Michael Somers, die binnenkort deelneemt aan de Olympische Spelen, vertegenwoordigen ons land bij de mannen. Een half uur later komen Juliette Thomas en olympisch deelneemster Hanne Verbruggen in

Lees meer »

Offerfeest vindt dit jaar plaats op 16 juni

Het Offerfeest (Aid Al Adha), waarbij het offer van Abraham herdacht wordt, zal dit jaar gevierd worden op zondag 16 juni. Dat meldt de Moslimraad van België, het representatief orgaan van de islamitische eredienst, na een vergadering van de Raad der Theologen.

Lees meer »

Hondenclub De Sterreboshond uit Rumbeke moet er noodgedwongen mee stoppen

Op zondag 2 juni was de kantine van hondenclub De Sterreboshond voor de laatste keer open. De Sterreboshond was vooral gericht op Mechelse Herders en was binnen de hondenclubwereld een grote naam. Voor velen was het afscheid van hun geliefde club een emotioneel moment.
The post Hondenclub De Sterreboshond uit Rumbeke moet er noodgedwongen mee stoppen appeared first on

Lees meer »

Los onze waterproblemen op: zo willen de politieke partijen dit heet hangijzer aanpakken

We stemmen zondag niet alleen voor Vlaanderen, België en Europa… maar ook voor West-Vlaanderen. Wat politici in Brussel – en Straatsburg – beslissen, voelen we tot bij ons. Wij stelden dan ook een West-Vlaamse eisenbundel samen, waarover negen partijen nu kleur bekennen. Eis nummer 6: los onze waterproblemen op.
The post Los onze waterproblemen op: zo willen de politieke

Lees meer »

‘Familie’-fans onder de indruk van acteerprestaties Peter Bulckaen na verhaallijn rond hersenbloeding: “Al stond ik er niet voor te springen”

Net zoals in het echte leven was het serieus schrikken voor de ‘Familie’-personages toen Mathias opeens in elkaar stuikte en een hersenbloeding bleek te hebben. Gevolg: Mathias zit met een spraakgebrek en moet nog maanden revalideren. De soapfans zijn het er alvast unaniem over eens dat Peter Bulckaen (58) dezer dagen fantastisch sterke acteerprestaties neerzet. Hoe heeft hij zich voorbereid

Lees meer »

In Den Grooten Moriaen organiseert pronostiek voor het EK voetbal

Uitbater Sebastien Bonnier van de retroherberg In Den Grooten Moriaen aan het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat in Wervik organiseert naar aanleiding van het EK voetbal vanaf vrijdag 14 juni in Duitsland opnieuw een pronostiek. Deelname kost tien euro. De eerste opdracht is het invullen van de score van alle wedstrijden in de voorronde.
The post In Den Grooten

Lees meer »

Nieuwe groene veerboot VAAR-WEL RAVEEL gedoopt in Nieuwpoort

De eerste elektrische veerboot VAAR-WEL RAVEEL op de IJzer in Nieuwpoort is nu ook feestelijk gedoopt. Het schip werd al een tijdje geleden te water gelaten, maar vandaag organiseerde VLOOT, onderdeel van het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) een traditionele doopceremonie.
The post Nieuwe groene veerboot VAAR-WEL RAVEEL gedoopt in Nieuwpoort appeared first on KW.be.

Lees meer »