Zeker 13 doden na luchtaanval op Rafah, spanning in Israëlische regering over aangekondigd grondoffensief stijgt

Bij luchtaanvallen van het Israëlische leger op de stad Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, zijn afgelopen nacht zeker 13 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook verschillende gewonden. Ondertussen neemt in de regering van premier Netanyahu de onenigheid over het aangekondigde grondoffensief in het zuiden van de Gazastrook toe. 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Muzikaal feest ‘Tien-om-te-Zien’ aan de Rotonde in Westende mét regen, zon én een vliegtuigbom!

De eerste opnames van ‘Tien-om-te-Zien’ zitten erop én ’t is gelukt. Inderdaad, sommigen van het publiek zullen het nooit hebben geweten, maar omstreeks 16 uur werd er op een boogscheut van de opnamelocatie – dichtbij een kerk – een vliegtuigbom aangetroffen in Westende.
The post IN BEELD – Muzikaal feest ‘Tien-om-te-Zien’ aan de Rotonde in Westende mét regen, zon

Lees meer »

Meer dan 4 ton voor Antwerpen bestemde cocaïne in beslag genomen in Paraguay

In het Zuid-Amerikaanse Paraguay heeft de anti-drugspolitie meer dan 4 ton cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in een suikertransport dat vanuit de Paraguayaanse hoofdstad Asuncion onderweg was naar de haven van Antwerpen, melden de autoriteiten dinsdag (plaatselijke tijd). De vangst van 4.016 kilo cocaïne is voor Paraguay een “historisch record”, zei Jalil Rachid van Senad, het Nationaal

Lees meer »

Ex-profrenner Maurits Lammertink (33) ging een ijsje halen, had hij dat maar nooit gedaan: nu is hij alles kwijt

Op een zomeravond in juni 2021 ging de Nederlandse profrenner Maurits Lammertink met zijn gezin een ijsje halen. Maar na een zwaar ongeval die dag moet de professionele wielrenner van destijds nu zien te leven met hersenletsel. Zonder zijn vrouw en drie kinderen, omdat dat niet meer gaat. “Ik hoop ooit wel weer gelukkiger te worden”, zegt hij bij het

Lees meer »

Nieuw meertalig infobord moet autoluwe zone beter aanduiden

Het Blankenbergse stadsbestuur ontwierp nieuwe infoborden om de autoluwe zone in het centrum duidelijker aan te geven. De oppositie hield hier bij de start van de zomervakantie al een ludieke actie rond.
The post Nieuw meertalig infobord moet autoluwe zone beter aanduiden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extreem zeldzame walvis aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland

Op een strand in Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het vijf meter lange dier werd op 4 juli ontdekt in de buurt van Dunedin op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn, meldt de plaatselijke natuurbeschermingsdienst Department of Conservation (DOC). Tot nu toe is er

Lees meer »

Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof

Tijdens het bouwverlof is de Loppemstraat in Oostkamp weer open voor al het verkeer. Vanaf 6 augustus wordt de straat opnieuw voor drie weken afgesloten om de infrastructuurwerken te kunnen afronden. De nieuwe einddatum die de aannemer garandeert, is vrijdag 23 augustus.
The post Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »