LIVE MIDDEN-OOSTEN. Doden bij nieuwe Israëlische luchtaanval op Rafah in zuiden Gaza – Veiligheidsraad stemt vrijdag over VN-lidmaatschap Palestijnen

Een nog onbekend aantal mensen is omgekomen bij een Israëlische luchtaanval op Rafah, de zuidelijkste stad in Gaza. Dat meldt ‘Al Jazeera’. Volgens het Palestijnse persbureau Wafa is er sprake van zeven doden. De VN-Veiligheidsraad stemt niet vandaag, maar vrijdag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat blijkt uit de agenda van het orgaan. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Belhop en De Komeere organiseren vaderdagontbijt: “Op een unieke locatie, met uitzicht op de (hop)Velden”

Hopboerderij Belhop en De Komeere bieden op Vaderdag, zondag 9 juni, een ontbijt. De Komeere voorziet de streekeigen producten en zelfgemaakte lekkernijen en Belhop leidt de aanwezigen rond op de hopboerderij en een wandeling door de velden.
The post Belhop en De Komeere organiseren vaderdagontbijt: “Op een unieke locatie, met uitzicht op de (hop)Velden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket wil Sven Pichal ook laten vervolgen voor verkoop van drugs, naast bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik

Ex-radiopresentator Sven Pichal verschijnt op 17 juni voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal daar zijn doorverwijzing naar de correctionele rechtbank vragen in het dossier over beelden van seksueel kindermisbruik. Twee dagen later verschijnt hij al opnieuw voor de raadkamer, ditmaal voor verwijzing voor het bezit en verkoop van drugs. Dat bevestigen de advocaat van Sven Pichal en het

Lees meer »

Saar (22)krijgt acute hartstilstand op skireis in Frankrijk: “De mooie toekomst die voor haar lag, is nu weg”

Twee jaar geleden stond ineens alles stil voor Saar Hayen (22) uit Born, een dorpje net over de grens in Nederland. Op skireis in Frankrijk kreeg ze een hartstilstand en door zuurstoftekort liep ze een aanzienlijke hersenbeschadiging op. Na intensief revalideren heeft ze nu, weer thuis bij haar ouders en zusje, weer een licht bewustzijn. “Het verdriet om het leven

Lees meer »

Polen start volgend jaar met versterking oostelijke grens

Polen is van plan om in het voorjaar van 2025 te starten met werken om de grens met Rusland en Wit-Rusland te versterken. Er moeten onder meer verdedigingswerken worden aangelegd. Minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sprak maandag over de grootste operatie om de Poolse oostgrens, en daarmee de oostelijke NAVO-flank, weerbaarder te maken sinds 1945.

Lees meer »

Vrouw eindigt in gracht in Eernegem nadat ze plots moet uitwijken voor kat

De hulpdiensten moesten zaterdagochtend uitrukken naar Eernegem om een vrouw uit haar auto te bevrijden. De vrouw moest uitwijken voor een kat en belandde zo in een gracht. Daarbij doorboorde een stuk boom haar voorruit. “De vrouw leed veel pijn en daarom haalden we haar voorzichtig uit de wagen”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote.
The post Vrouw eindigt in gracht

Lees meer »

Gezinnen in armoede doen boodschappen in nieuwe winkel Food4All: “Jaarlijks 14.000 volle tassen”

De sociale winkel van Food4All huist voortaan in de Orveiestraat, in Zwevegem-Knokke. De verhuis drong zich op omdat het vorige onderkomen zal worden afgebroken. Food4All bedient een kleine 150 gezinnen, die door het OCMW zijn geselecteerd. “Jaarlijks gaan hier zo’n 14.000 volle tassen de deur uit. Dankzij onze sponsors en vrijwilligers.”
The post Gezinnen in armoede doen boodschappen in

Lees meer »

Meer dan 1.200 bezoekers voor de Hop In Trail

Onlangs stond de eerste editie van de Hop In Trail op het programma in Poperinge. Bezoekers konden via een hindernissenloop of wandelzoektocht het bedrijventerrein op een bijzondere manier leren kennen.
The post Meer dan 1.200 bezoekers voor de Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bezoekers kunnen archeologen live volgen dankzij pop-uphuis in Sint-Godelieveabdij Brugge

In de Sint-Godelieveabdij in Brugge is vrijdag het archeologie pop-uphuis geopend ter gelegenheid van de Archeologiedagen tot en met 26 mei. Bezoekers kunnen er het archeologisch onderzoek volgen in de tuin van de abdij en kunnen archeologen ook live aan het werk zien. Het initiatief kadert binnen de herbestemming van de abdij.
The post Bezoekers kunnen archeologen live volgen

Lees meer »