N-VA stelt vier nieuwe kandidaten voor, 13 plaatsen zijn al ingevuld

Ter gelegenheid van de activiteit ‘Tafelen met…’, deze keer met als gastspreker Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Izegem Bert Maertens, stelde N-VA vier nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.

Hilde Stroom (57) woont in Roksem. “Het is hier zalig wonen, met het domein De Hoge Dijken, een plek waar je kan genieten en wandelen. Beroepshalve werk ik bij Van Mossel Vereenooghe Mercedes, een job met veel telefonische contacten en uiteraard mooie wagens. Ik heb een grote passie voor dansen. Mijn man en ik zijn dan ook drie dagen per week vrijwilliger bij dansschool Gevada. Oudenburg is een stad die leeft, er is veel te beleven en je kan alles vinden wat je nodig hebt. In Oudenburg heb je een veilig gevoel en dat is heel belangrijk voor mij. Het is ook belangrijk dat je veel kan bewegen en veilig kan fietsen in je eigen stad.”

Philippe Verhelst (68) is geboren in Frankrijk en woont in Ettelgem. “Voor ik met pensioen ging, was ik metaalbewerker in Oudenaarde waar ze garagepoorten maakten voor de industrie. Mijn kindertijd heb ik doorgebracht in Oudenburg en ik ben dan ook officieel Belg geworden in 1973. Momenteel ben ik onder andere actief als vrijwilliger in de vrije basisschool Heilige Familie in Oudenburg. Ik wil mij inzetten voor meer groen in onze stad, om het dorpse karakter te behouden en veiligheid te waarborgen voor iedereen.”

Carina Vyvey (64) is getrouwd met Hans Mangodt. Samen met haar man heeft ze met hart en ziel café Ter Warrebrug in Westkerke opengehouden. “Nu genieten we van ons welverdiende pensioen aan het kerkpark in Oudenburg. Ik zorg graag af en toe voor onze kleinzoon.”

Onderwijs

Christine Smets (53) is een gepassioneerde lerares Frans. Ze geeft les aan de derde graad in een school in Schaarbeek. “Mijn hobby’s zijn reizen, cultuur en fitness. Mijn prioriteiten liggen bij onderwijs, jeugd, sport, cultuur en erfgoed.”

Met deze vier nieuwe kandidaten zijn al 13 plaatsen op de N-VA-lijst ingevuld. Het gaat om Marc Gilliaert, Stijn Jonckheere, Rita Hoste, Anthony Verlée, Melissa Deschacht, Chris Christiaen, Mathias Grauwet, Veerle Vanden Auweele, Hilde Stroom, Carina Vyvey, Marnix Dierendonck, Christine Smets en Philippe Verhelst.

The post N-VA stelt vier nieuwe kandidaten voor, 13 plaatsen zijn al ingevuld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen

Op het kruispunt van de Roeselarestraat en de Polderinstraat in Oostnieuwkerke gebeurde er woensdag omstreeks 17.15 uur een ongeval waarbij een jonge motorrijder ernstig gewond geraakte.
The post Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Netanyahu tegen soldaten: “Strijd om Rafah is beslissend” – Spanje weigert schip met explosief materiaal voor Israël toegang

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Gezichtstransplantatie in ‘Familie’ is Vlaamse primeur: “Laatste puzzelstukje om comeback van opperschurk mogelijk te maken”

In buitenlandse reeksen is het trucje al wel eens vaker toegepast, maar nu pakt voor het eerst een Vlaamse soap uit met een gezichtstransplantatie. De primeur is voor ‘Familie’, waarin opperschurk Bertje, de aartsvijand van de Van den Bossches, al maanden terug in beeld is, onherkenbaar voor zijn familie (en voor de kijker) dankzij plastische chirurgie. De tv-makers leggen uit

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen met onweer deze namiddag en avond: “Zou lokaal voor problemen kunnen zorgen, want bodem is verzadigd”

Het is nog niet gedaan met de regen. “Ik verwacht dat er in de loop van de namiddag nog een paar buien doorheen het land trekken”, voorspelt onze weervrouw Jill Peeters. Een stortvloed zoals gisteren moeten we niet verwachten, maar lokaal kan het onweer nog voor overlast zorgen. “We zien nu al een waakstand op de bekkens van de rivieren

Lees meer »

Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw te bewaren en herbestemmen

In het kader van de nationale Herbestemmingsdag gingen de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw (VVIA) en de werkgroep Red Ons Station, op zoek naar creatieve ideeën en alternatieven voor de sloop van het Kortrijkse stationsgebouw. De winnaars werden Nicola Stevens en Ellen Tielemans, masterstudenten erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
The post Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw

Lees meer »

Minstens vier doden bij zware storm in Texas

In en rond de Texaanse hoofdstad Houston heeft hevig onweer aan minstens vier mensen het leven gekost. Twee van hen kwamen onder omvallende bomen terecht, en een derde persoon overleed nadat een hijskraan omviel. Over de doodsoorzaak van het vierde slachtoffer is er voorlopig geen informatie. Dat meldt brandweercommandant Samuel Peña.

Lees meer »

Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf van twee jaar aan

Blankenbergenaar Dylan L. (28) vecht voor de Brugse rechtbank de twee jaar effectieve celstraf aan die hij bij verstek kreeg opgelegd voor drugshandel. Ondanks een eerdere veroordeling bleef hij cocaïne en cannabis verkopen. De man werd onlangs opgepakt in Tenerife, maar werd nog niet uitgeleverd.
The post Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf

Lees meer »

Miljoenendeals, dure etentjes en 1.000 euro per uur voor zijn ex: het luxeleven van ex-topman De Voorzorg

Het Openbaar Ministerie verdenkt de ex-topman van De Voorzorg Tony Coonen (57) van extreme zelfverrijking. Vastgoedmagnaten konden hem in ruil voor miljoenen euro’s omkopen, zijn toenmalige partner mocht De Voorzorg 1.000 euro per uur factureren en het socialistische ziekenfonds betaalde zijn etentjes in sterrenrestaurants, de tankkosten van zijn schoonouders en zelfs de kerstversiering.

Lees meer »

Geraakt KV Kortrijk over laatste horde met twee duels tegen Lommel?

Nog twee wedstrijden. Dat is wat KV Kortrijk scheidt van het behoud of de degradatie. Twee cruciale duels tegen Lommel SK. In de jaren 90 een vaste waarde in eerste klasse. Nu krijgen ze de kans om zich na 20 jaar opnieuw naar dat niveau te hijsen. Maar wat of wie is SK Lommel eigenlijk? Sven Claes, clubwatcher voor Het

Lees meer »

Thermospulle warm onthaald in Kinheim-Kindel

Vriendenclub Thermospulle werd voor hun 25-jarig jubileum feestelijk onthaald in Kinheim-Kindel aan de Moezel, zusterstad van Harelbeke.
The post Thermospulle warm onthaald in Kinheim-Kindel appeared first on KW.be.

Lees meer »

De must-reads van het weekend

03:00 Grappende, zingende chatbots die ons beter kennen dan onze beste vrienden, robots die meer en meer op mensen lijken en gedachten uitwisselen met een soort ‘airpods’: steeds sneller evoluerende AI doet…

Lees meer »