UAntwerpen zet lijst met samenwerkingen in Israël online: “Studenten mogen verontwaardiging uiten”

De universiteit van Antwerpen heeft een lijst gepubliceerd met alle samenwerkingen met Israëlische universiteiten en organisaties. Sinds maandag bezetten de studenten de Agora-zaal van de stadscampus Hof van Liere. Ze eisen dat de universiteit alle banden met Israël doorbreekt en dat de universiteit transparanter communiceert over de samenwerkingen. 

Meer krantenkoppen in België

Beruchtste gast Dr. Phil zou 52 miljoen hebben verdiend met OnlyFans, maar heeft wel dubbel gevoel

Danielle Bregoli (21), de meest besproken gast uit 21 seizoenen Dr. Phil, heeft naar eigen zeggen ruim 52 miljoen euro verdiend dankzij het erotische platform OnlyFans. Het voormalige probleemkind werd onlangs zelf moeder en heeft acht jaar na de uitzending een heel ander leven, bewijst de info die ze afgelopen week deelde. Toch geeft het fortuin haar ook een dubbel

Lees meer »

Twee Zwitserse alpinisten dood aangetroffen

Twee Zwitserse alpinisten van 35 en 44 jaar oud zijn maandag dood aangetroffen tussen de Aletschhorn (4193 meter) en de Dreieckhorn (3811 meter) in de Zwitserse Alpen. Het lokale parket van het kanton Wallis start een onderzoek.

Lees meer »

“Niet het verhoopte resultaat, wel een onvergetelijk avontuur”: baanwielrenner Jan Blomme uit Langemark blikt terug op Olympische Spelen van 1980

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 3: ex-baanwielrenner Jan Blomme (65).
The post “Niet het verhoopte resultaat, wel een onvergetelijk avontuur”: baanwielrenner Jan Blomme uit Langemark blikt terug op Olympische Spelen van 1980 appeared first

Lees meer »

De Amerikaanse democratie werkt niet meer

De aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump moet door iedereen worden veroordeeld. Het is een aanslag op de Amerikaanse democratie. Daar mag wel worden bij gezegd dat die Amerikaanse democratie in armoede verkeert.

Lees meer »

Midwestgemeenten organiseren specifieke opleiding voor zorgmonitoren: “Elk kind moet zich amuseren op het speelplein”

De zestien gemeenten van Midwest uit de regio Roeselare-Izegem-Tielt willen nog meer aandacht schenken aan kinderen met kleinere zorgnoden en organiseren daarom een cursus voor zorgmonitoren. “Inclusie is goed voor elk kind, niet enkel voor kinderen met zorgnoden”, klinkt het.
The post Midwestgemeenten organiseren specifieke opleiding voor zorgmonitoren: “Elk kind moet zich amuseren op het speelplein” appeared first on

Lees meer »

Fotograaf legt het moment vast waarop kogel Donald Trump raakt: “Kans van één op een miljoen”

Het is bijna onmogelijk, maar toch slaagde New York Times-fotograaf Doug Mills er zaterdagavond in Pennsylvania in. Hij wist het moment vast te leggen waarop een kogel richting voormalig president Donald Trump vliegt, vlak voor die kogel hem aan zijn oor zou raken. Zaterdagavond probeerde de 20-jarige Matthew Crooks de Republikeinse presidentskandidaat neer te schieten op een verkiezingsrally.

Lees meer »

Getuige over schietpartij op Trump-rally: “We zagen duidelijk een geweer. Ik dacht: ‘Waarom is Trump nog aan het spreken?’”

Er werden zaterdag schoten gelost op een campagnebijeenkomst van Donald Trump in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daarbij kwamen één toeschouwer en de schutter om het leven, en ook Trump zelf werd geraakt door een kogel. De FBI spreekt van een moordaanslag op de voormalig president. In Amerikaanse media beschrijven getuigen wat ze gezien hebben.

Lees meer »

LIVE. “Schutter kocht 50 rondes munitie voor hij naar rally Trump ging en werd al een half uur voor aanslag gespot op dak gebouw”

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart naar zijn motief. Inmiddels is Trump in Wisconsin tijdens een vierdaags partijcongres officieel aangesteld als Republikeins presidentskandidaat. De uiterst rechtse senator J.D. Vance wordt zijn running mate. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

Man dood aangetroffen op strand Blankenberge

In Blankenberge is een man van 69 dood aangetroffen op het strand ter hoogte van de Charlierhelling. Strandredders probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de politie gaat het om een natuurlijk overlijden.

Lees meer »

De zelfdodingscapsule die voor ophef zorgt in Zwitserland

Ophef in Zwitserland rond de zogenaamde ‘zelfdodingscapsule’, een soort van cabine dat euthanasiepatiënten de mogelijkheid geeft om hun leven te beëindigen zonder de hulp van een arts. Slechts enkele weken voor de cabine in gebruik genomen zou worden, wordt ze nu verboden door de Zwitserse openbare aanklager.

Lees meer »

Iconische bouwwerken aan onze kust

Tussen de Belle Epoque en nu zit een hele rits aan bouwstijlen. Aan de Kust vind je ze allemaal. Elke badplaats pakt uit met erfgoedparels en architecturale hoogstandjes. We nemen er een drietal onder de loep
The post Iconische bouwwerken aan onze kust appeared first on KW.be.

Lees meer »