Oppositie en onafhankelijken verenigen zich in lijst ‘DURF’: “Fris project met oog op de toekomst”

In Lichtervelde lijken de gemeenteraadsverkiezingen in oktober een tweestrijd te zullen worden. Oppositiepartijen SOMM, N-VA en Open Vld gaan samen met onafhankelijken de strijd aan met Resp&ct 8810, het huidige CD&V, de partij die al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in Lichtervelde. Onafhankelijk kandidaat Etienne Denys (70) blijkt de lijm tussen de drie partijen te zijn.

“Ik werd door de drie partijen gevraagd als kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen”, legt Etienne Denys uit. “Ik wou echter enkel kandidaat zijn als de drie partijen zich in één lijst zouden verenigen. We staan dan ook voor belangrijke gemeenteraadsverkiezingen. Op 13 oktober wordt beslist hoe onze gemeente er binnen 10 of 20 jaar zal uitzien. Het zijn sowieso onzekere tijden. En dan zijn er nog specifieke uitdagingen waar Lichtervelde voor staat: het inwonersaantal groeit sterk, de druk op de dienstverlening neemt toe, er is meer verkeer,…”

“Geen visie op toekomst”

“Er is dus nood aan een beleid dat vertrekt van een langetermijnvisie en dat durft kordate beslissingen te nemen in functie van het algemeen belang. Een beleid dat bestaat uit weloverwogen beslissingen, gebaseerd op feiten en cijfers, waarbij inspraak wordt gegeven aan de burgers. Dat vinden we niet bij de huidige meerderheid. Het is nog altijd reageren op wat toevallig voorbijkomt, zonder visie op de toekomst en zonder samenhang. Dat vinden we wel bij veel mensen die zich engageren in het sociaal leven, die bereid zijn zich in te zetten voor het algemeen belang. Dat vinden we ook bij de partijen die al jaren vanuit de minderheid voorstel na voorstel lanceren om het beleid wakker te schudden. Veel standpunten zijn gemeenschappelijk.”

“Het is nog altijd reageren op wat toevallig voorbijkomt, zonder visie op de toekomst en zonder samenhang. Dat moet veranderen”

“Over de belangrijkste thema’s is er een consensus. Die geëngageerde mensen en die partijen hebben elkaar gevonden is een gezamenlijk project. Niet als anti-project tegen de meerderheid, maar vanuit een nieuw fris en positief project dat vooruitziet, dat plant, dat durft te kiezen voor de toekomst van de gemeente.”

Lijsttrekker

“Het initiatief komt van een groep onafhankelijke mensen, mensen die niet geëngageerd zijn of waren in een politieke groep, maar die wel bezorgd zijn over waar het met Lichtervelde naar toe gaat en die zelf een steentje willen bijdragen aan het beleid”, gaat huidig SOMM-fractieleider Johan Vandenbussche verder. “Op hun uitnodiging zijn de drie partijen die nu de minderheid uitmaken in de gemeenteraad mee aan tafel gaan zitten. SOMM, N-VA, Open Vld en onafhankelijken verenigden zich uiteindelijk in het project DURF”. Johan Vandenbussche wordt lijsttrekker van DURF en is dus meteen ook kandidaat-burgemeester.

The post Oppositie en onafhankelijken verenigen zich in lijst ‘DURF’: “Fris project met oog op de toekomst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wat Club Brugge dezer dagen allemaal bij elkaar aan het knokken is, is niet minder dan episch”

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.
The post “Wat Club Brugge dezer dagen allemaal bij elkaar aan het knokken is, is niet minder

Lees meer »

“Krijg maar 900 euro uitkering, dus deal ik om bij te verdienen”: voorwaardelijke celstraffen voor drugsverkopers

Een kleine apotheek aan drugs. Dat vond de politie bij een huiszoeking in Roeselare. Eerder was de 35-jarige bewoner in de auto van zijn Franse leverancier geklist. Beiden krijgen een voorwaardelijke celstraf van 9 tot 12 maanden, maar effectieve boetes van 800 tot 1.600 euro.
The post “Krijg maar 900 euro uitkering, dus deal ik om bij te verdienen”:

Lees meer »

Dochter procureur kreeg vragen magistratenexamen als verjaardagscadeau

Stagiair-advocate Luka L., die in januari deelnam aan het magistratenexamen, kreeg een week eerder al de vragen – als verjaardagscadeau – in de schoot geworpen door haar vader, de intussen geschorste afdelingsprocureur van Ieper Johan L. Dat bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie. Tegen haar en een andere betrapte kandidaat loopt een tuchtonderzoek bij de balie. Mogelijk zijn tot zes

Lees meer »

LIVE. Slaagt Mustii erin om zich te plaatsen voor de finale van het Songfestival? Volg het liedjesfestijn hier

D-day voor België en Nederland op het Songfestival. Zowel onze inzending Mustii als de Nederlandse kandidaat Joost Klein verdedigen vandaag hun landseer, en dat tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Volgens de bookmakers maken ze beiden een goede kans om door te stoten. Maar gaat dat ook écht gebeuren? En wie zijn hun grootste concurrenten? Uw Songfestivalvrouw heeft

Lees meer »

De Hogestraat in Hooglede heeft nieuw fietspad en rotonde

In de Hogestraat werd een nieuw fietspad en een gloednieuwe rotonde aangelegd. Die werkzaamheden kaderen in functie van de aanleg van het nieuw recyclagepark. “Op die manier krijgen we een duidelijke en veilige ontsluiting van het recyclagepark op de voormalige site van de steenbakkerij”, verduidelijkt burgemeester Frederik Demeyere (CD&V). Het nieuwe fietspad werd officieel ingefietst
The post De Hogestraat

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël meldt raketaanval op belangrijke grensovergang voor noodhulp aan Gaza

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle

Lees meer »

Memorial Kurt Renty komt er weer aan

Op zaterdag 11 mei organiseert Zaalvoetbalclub Berca Middelkerke voor de 13de keer het zaalvoetbaltornooi in openlucht ‘Coppa Kurt Renty’. Het evenement vindt plaats op de voetbalsite in Leffinge, langs de Vaartdijk-Zuid, ter nagedachtenis van Kurt Renty.
The post Memorial Kurt Renty komt er weer aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie opvallende uitkijkpunten op KMO-site Bramier bieden zicht op exclusief stukje natuur in Lauwe: “Trots op wat we bereikt hebben”

De site Bramier in Lauwe krijgt beetje bij beetje een aangezicht. De brandweerkazerne is intussen al ingeburgerd, drie bedrijfsgebouwen staan er. Tijd om de KMO-site in te huldigen, vonden ze bij stad Menen en intercommunale Leiedal. Dat gebeurde met de onthulling van drie unieke uitkijkpunten.
The post Drie opvallende uitkijkpunten op KMO-site Bramier bieden zicht op exclusief stukje natuur

Lees meer »