Memorial Kurt Renty komt er weer aan

Op zaterdag 11 mei organiseert Zaalvoetbalclub Berca Middelkerke voor de 13de keer het zaalvoetbaltornooi in openlucht ‘Coppa Kurt Renty’. Het evenement vindt plaats op de voetbalsite in Leffinge, langs de Vaartdijk-Zuid, ter nagedachtenis van Kurt Renty.

Kurt overleed onverwacht op 18 oktober 2010 op 46-jarige leeftijd. Hij was de broer van voetbalspeler Björn Renty (KV Oostende Cercle Brugge). Kurt was zelf een getalenteerd voetballer en speelde bij Gold Star Middelkerke. Ook met de plaatselijke zaalvoetbalclub behaalde hij tal van successen. Hij speelde vier keer de finale van de Beker van West-Vlaanderen en haalde met zijn team destijds zelfs de halve finale van de Belgische beker.

Wat ooit begon in 2011 als een volwassenentornooi, is sinds 2022 uitgegroeid tot een jeugdtornooi, dit jaar georganiseerd onder de naam ‘Openluchtzaalvoetbaltornooi Coppa Kurt Renty – 2024 jeugdtornooi schepen van sport Henk Dierendonck’.

Praktisch

Het jeugdtornooi begint om 10 uur en zal een dag vol voetbalplezier bieden, met veertien jeugdploegen die strijden in drie verschillende reeksen. Het evenement vindt plaats op de voetbalterreinen van FC Beaufort Middelkerke Campus Leffinge, gelegen aan de Vaartdijk-Zuid in Leffinge).

De prijsuitreiking staat gepland rond 17.15 uur, waarbij alle deelnemende spelers een medaille ontvangen, geschonken door Jeugdvoorzitter en sportschepen Henk Dierendonck. De winnaars van het tornooi verdienen tevens een trofee als beloning voor hun prestaties.

“Het openluchtzaalvoetbaltornooi biedt niet alleen een platform voor jonge voetballers om hun talenten te tonen, maar creëert ook een gelegenheid voor families en supporters om samen te komen en te genieten van een dag vol sport en ontspanning”, aldus organisator Johan Deschacht.

The post Memorial Kurt Renty komt er weer aan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het aangrijpende verhaal van de Titanic, te zien in ‘Titanic: The Artifact Exhibition’ in Tour & Taxis in Brussel

Wie nog niet de kans had om Titanic: The Artifact Exhibition te bezoeken in Tour & Taxis te Brussel heeft geluk. De tentoonstelling over het legendarische schip wordt wegens groot succes verlengd tot 30 juni 2024!
The post Het aangrijpende verhaal van de Titanic, te zien in ‘Titanic: The Artifact Exhibition’ in Tour & Taxis in Brussel appeared first

Lees meer »

Is de kritiek op “circusact” terecht? Duitse spelers vernemen EK-selectie op heel originele wijze, wellicht ook goed nieuws voor Deniz Undav

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. Niclas Füllkrug hoorde van zijn selectie vandaag via de ochtendradioshow live op WDR1, de Duitse dakbewerkster en influencer Chiara gaf maandag Manuel Neuer vrij en de 93-jarige ‘Oma Lotti’ onthulde Jonathan Tah via een taart. Volgens Bild is ex-Unionspits Deniz Undav de volgende in de rij.

Lees meer »

Feest voor twaalf eerstecommunicanten in Madonna

Op zaterdag 11 mei was het feest voor twaalf eerstecommunicanten in de kerk van Madonna. Op de foto zien we Amy Bouckaert, Reinout Cappoen, Emilla Debruyne, Tiebo Depuydt, Lize De Rudder, Mathis De Sutter, Julie Dupon, Eléonore Noyelle, Tuur Schotte, Eli Vandenbroucke, Tibo Van Insberghe en Ellis Verbrugghe samen met de catechisten Heidi Desmedt en
The post Feest voor

Lees meer »

Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten

Er zitten uiteraard ook mannen tussen, maar Maria Declercq uit de Eikhoek is toch vooral omringd door een vrouwelijk nageslacht: dochters, kleindochters en achterkleindochters. “Ik geniet van mijn schone familie die acht vrouwelijke viergeslachten telt”, glundert deze bijna 92-jarige dame.
The post Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Amper een dag nadat ze werden ingehuldigd, zijn in Brugge drie ‘regenboogbankjes’ al beklad met graffiti. “No gay pride, only white pride”, luidt het onderschrift bij een video waarin gemaskerde pesonen de bankjes bekladden. De bankjes werden vrijdag voorgesteld als symbool voor de steun aan de LGBTQI+-gemeenschap.
The post “Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

Terreinen Flanders Open Rugby in Dendermonde lijden onder de overvloedige regen: “Minste plensbui zet alles weer blank”

Het Flanders Open Rugby tornooi in Dendermonde heeft last van vele regen van de voorbije dagen. Vanaf vandaag worden er enkele duizenden deelnemers en supporters verwacht, met 102 teams uit binnen- en buitenland. Maar de terreinen liggen er niet allemaal goed bij. "De vip-parking is onbruikbaar en 1 van de 7 rugbyvelden is onbespeelbaar", zegt de organisatie.

Lees meer »