“De deur stond open, de auto is weg”: Vlaams echtpaar vermist op Tenerife

Het Vlaamse echtpaar Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) is als vermist opgegeven op het Spaanse eiland Tenerife. Hun vrienden en kennissen op het eiland maken zich grote zorgen.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actievoeren zonder geweld: in het Zweedse Malmö kan het

Vele duizenden mensen hebben donderdag in het Zweedse Malmö deelgenomen aan een vreedzame manifestatie tegen de deelname van Israël aan het Songfestival in die stad. Vurig was het protest bij momenten zeker, maar nooit grimmig, laat staan gewelddadig. En dat was bij de buitenlandse studentenprotesten van de afgelopen dagen en weken wel anders.

Lees meer »

Stadsbestuur Gistel heeft ‘Hemelwater- en Droogteplan’ klaar: “Het neerslagpatroon is veranderd door de klimaatverandering”

In reactie op de klimaatverandering met meer hevige regenbuien en lange periodes van droogte, heeft het stadsbestuur een zogenaamd ‘Hemelwater- en Droogteplan’ opgesteld, kortweg HWDP. “Het bevat een langetermijnvisie voor het hele grondgebied van Gistel”, aldus bevoegd schepen Wim Aernoudt (N-VA).
The post Stadsbestuur Gistel heeft ‘Hemelwater- en Droogteplan’ klaar: “Het neerslagpatroon is veranderd door de klimaatverandering” appeared first

Lees meer »

Voorbij de kolder van ‘Europapa’ schuilt een beklijvend verhaal: “Op het eerste gezicht lijkt het een blije act, maar…”

Velen vinden hem een rare vogel met zijn witte bloempothaar en blauwe puntschouders, en er zal tijdens zijn optreden ook een vogel óp het podium staan. Maar voorbij de kolder is ‘Europapa’, de megahit en het Songfestival-nummer van Joost Klein (26), enorm kwetsbaar. Meer zelfs: zijn optreden in Malmö wordt vanavond eigenlijk één groot eerbetoon aan zijn ouders die hij

Lees meer »